ایجاد تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی در کرمان هدفگذاری شد

ایجاد تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی در کرمان هدفگذاری شد

 کرمان - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: یکی از برنامه‌های اصلی ما در سال جدید، توجه به ساماندهی تعاونی‌های مختلف و ایجاد «شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران» در شهرستان‌های استان است.

به گزارش ایرنا، علیرضا ابراهیمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: شرکت‌های تعاونی توسعه و عمرانی شهرستانی با توجه به ظرفیت قانونی که در اختیار دارند، می‌توانند از حضور مردم در جهت انجام فعالیت‌های عمران و آبادانی شهرها و روستاهای شهرستان حوزه فعالیت استفاده کنند.

وی این اقدام را در راستای شعار سال مبنی بر سرمایه گذاری برای تولید عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری، ایجاد و اداره واحدهای اقتصادی مرتبط با اهداف تعاونی از دیگر حوزه‌های کاری این شرکت‌هاست که می‌تواند مشارکت مردم را در پی داشته باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان بیان کرد: سال گذشته ۲۲۶ میلیارد تومان به بیش از ۴۰ شرکت تعاونی استان که در حوزه تولید و توزیع فعال بوده اند، پرداخت شده است.

وی با اشاره به سفر اخیر معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کرمان و بازدید از واحدهای تعاونی و کارگری استان افزود: ظرفیت‌های خوبی در حوزه تعاون داریم و امروز بیش از پنج هزار و ۶۰۰ تعاونی فعال در استان کرمان داریم که ۷۳ هزار فرصت شغلی را ایجاد کردند.

ابراهیمی گفت: یکی از ظرفیت‌های ما و نگاه ویژه به موضوع تعاون این است که از طریق تعاونی‌ها، سرمایه‌های خرد، تجمیع و ساماندهی شود.

وی با اشاره به بازدید از شرکت‌های تعاونی در استان ادامه داد: به اذعان کارشناسان وزارت تعاون و کار، استانی هستیم که بیشترین ظرفیت را در حوزه مسکن کارگری ایجاد کرده ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به اینکه مسکن یکی از نیازهای جامعه کارگری است و ما بر اساس قانون وظایفی را داریم این موضوع به شکل مطلوب در حال پیگیری است که با ظرفیت سازی در این حوزه بتوانیم به این حوزه کمک کنیم.

وی افزود: استان کرمان ۵۲ هزار واحد کارگری فعال دارد و به عنوان یکی از استان‌هایی است که در همه زمینه‌های معدنی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی جامعه هدف وسیع دارد که‌ بخشی از اینها به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی محول شده که ما در بخش‌های مختلف پیگیری می‌کنیم.

ابراهیمی اظهار داشت: امسال هفته کار و کارگر (پنجم تا یازدهم اردیبهشت) در کشور با شعار «ایران، هنگام کار است» و «وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر» و در استان کرمان با شعار «همت کارگر و کرمان برفراز» برنامه ریزی شده و در جهت اهمیت و جایگاه ویژه ای است که جامعه کار و تولید دارد.

وی گفت: جلسات مختلفی با مجموعه تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و صنایع برگزار و بیش از ۱۰۰ برنامه فرهنگی اجتماعی به مناسبت هفته کار و کارگر تدوین شد که در سطح استان اجرا می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان، نشست با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و انجمن‌های فعال در استان را از مهمترین این برنامه‌ها ذکر کرد که در جهت بیان مسائل و مشکلات جامعه کار و تولید همچنین پیگیری‌های بعدی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بخش اعظم از شعار سال در جامعه کار و تولید استان محقق می‌شود افزود: جشنواره امتنان نیز یکی از ظرفیت‌های خوب برای تقدیر و تشکر از جامعه بزرگ کارگری در استان است که هر سال بر اساس شاخص‌های ابلاغی از سوی وزارتخانه برگزار می‌شود در جهت اینکه کارگران نمونه، واحدهای کارگری نمونه بر اساس شاخص‌هایی از جمله در حوزه سلامت نیروی کار، صیانت از نیروی کار و ایمنی معرفی شوند.

ابراهیمی گفت: این جشنواره را امسال در اردیبهشت ماه برگزار می‌کنیم و جمعی از کارگران نیز به نمایندگانی از جامعه کار و تولید استان به دیدار رخبر معظم انقلاب می‌روند.

ایجاد تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی در کرمان هدفگذاری شد
علیرضا ابراهیمی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان

وی اضافه کرد: صیانت از نیروی کار و ایمنی در واحدهای کارگری از وظایف این اداره کل است که همکاران ما در سطح استان در قالب بازرسی‌های مستمر و موردی پیگیری می‌کنند و سال گذشته بیش از ۱۳ هزار بازرسی داشتیم که در سطح کارگاه‌های مشمول قانون کار در استان کرمان انجام شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: در بحث دعاوی کارگری نیز براساس قانون کار رسیدگی به مسائلی که در حوزه کارگری و کارفرمایی اتفاق می‌افتد برعهده هیات‌های تشخیص و مرجع حل اختلاف ماست؛ با این دید که نگاه ما کاهشی باشد.

وی افزود: سعی بر کاهش دعاوی کارگری در هیات‌هااست و می‌تواند با آموزش در ۲ بعد کارگری و کارفرمایی اتفاق بیفتد و یکی از رویکردهای اصلی ما در این حوزه است.

ابراهیمی همچنین به اجرای طرح سراسری کالابرگ الکترونیکی اشاره کرد و گفت: همه رسانه‌ها در اجرای این طرح همراهی خوبی داشتند و کمک کردند با یاری دستگاه‌های عضو در استان به نحو مطلوبی اجرا شد.

وی بیان کرد: ۲ میلیون و ۱۴۷ هزار نفر مشمولان طرح کالابرگ الکترونیک معادل ۷۲۸ هزار خانوار در استان کرمان هستند که دومین مرحله هم اجرا شد و تا پایان خرداد مشمولان می‌توانند نسبت به خرید ۱۱ قلم کالای اساسی که معرفی شده، اقدام کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: چهار هزار و ۵۸۰ فروشگاه زنجیره ای و خرد متصل به شبکه شما در سطح استان خدمات رسانی به این طرح را انجام دادند.

وی در ادامه آموزش برای جامعه هدف در کنار دستگاه‌های همکار را از دیگر فعالیت‌ها عنوان کرد و افزود: ۶ مجموعه فرهنگی و ورزشی کارگری در استان داریم که مختص به کارگران است و یکی از رویکردهایی که دنبال می‌شود توسعه فضاهای فرهنگی و ورزشی است.

ابراهیمی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از شهرستان‌ها ظرفیت جامعه کارگری بالایی دارند با استفاده از ظرفیت صنایع و معادن دنبال می‌کنیم که این مجموعه‌های فرهنگی ورزشی بیشتر شود.

وی افزود: خانه‌های بهداشت کارگری نیز یکی از ظرفیت‌هایی است که در حوزه اداره آسیب شناسی ما پیگیری می‌شود و واحدهای دارای جمعیت کارگری بالا مکلف هستند در چارچوب خود نسبت به احداث خانه‌های بهداشت کارگری اقدام کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: ایجاد خانه‌های بهداشت کارگری با ۲ رویکرد یکی سلامت کارگران و دیگری ایمنی و بهداشت محیط کار دنبال می‌شود تا واحدهای دیگر هم بتوانند این واحدها را احداث کنند.

وی درباره ایجاد اشتغال در استان کرمان گفت: سال گذشته با توجه به تعهدی که از مرکز به استان داده شده بود یعنی ایجاد فرصت شغلی برای ۳۹ هزار و ۳۰۳ نفر، ولی ۴۵ هزار و ۴۵۸ نفر در سامانه رصد ثبت کردیم که نشان از ظرفیت‌های گروه کاری اشتغال در سطح استان است.

ابراهیمی افزود: امسال هم با توجه به تغییری که از سمت وزارتخانه ایجاد شده یعنی اینکه بتوانیم اشتغالی که ایجاد می‌کنیم را براساس کدی که دستگاه‌های اجرایی اعلام می‌کنند و رسته‌های شغلی که دستگاه اجرایی مطرح می‌کند و برش‌های شهرستانی که آن دستگاه برای ایجاد اشتغال‌های جدید به ما می‌دهد، این طرح را در سطح استان داریم.

وی همچنین گفت: بحث قراردادهای موقت تعریف شده به عنوان جایگاهی که قانونگذار به قراردادهای موقت داده اما آنچه در استان دنبال کنیم که تداوم پیدا کند از طریق افزایش ۴۵ درصد دستمزد است که برای سال ۱۴۰۴ اتفاق افتاد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ادامه داد: یکی از دلایلی که امسال اولین بار بالاتر از تورم، ۴۵ درصد افزایش مزد تعیین شد این بود که بخشی از نیروی ماهر و بدنه کارفرمایی ما جدا می‌شد و به سمت نیروی غیر رسمی می‌رفت.

وی گفت: با اتفاقی که در حوزه مزد افتاد ضمن اینکه کارفرما می‌تواند این امنیت خاطر را داشته باشد که نیروی ماهر و دارای سابقه خوب از بدنه خودش جدا نشود. موضوع دوم بهره‌وری است و رویکرد ما این است که در کارگاه‌های مشمول قانون کار این ٢ بال یعنی بهره‌وری از سمت کارگران و تمدید قراردادها کنار هم قرار گیرد.

ابراهیمی اضافه کرد: بنای ما بر ادامه دار بودن و معرفی ظرفیت‌هایی است که در مجموعه‌های صنعتی و کارگری استان داریم و در جهت افزایش تعامل و اینکه زحماتی که کارگران عزیز در جای جای استان می‌کشند یکی از عوامل اصلی تحقق شعار سال است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار