نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک

نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک
  کسب و کارهای مختلفی در جامعه وجود دارند که به منظور رفع نیازهای روزمره افراد جامعه راه‌اندازی شده‌اند. یکی از این کسب و کارها مربوط به خرده فروشی پوشاک است. کسب و کار فروش پوشاک در دسته کالاهای مصرفی تند گردش قرار می‌گیرد؛ به این معنی که همیشه مشتری دارند.

به همین دلیل افراد زیادی علاقمند به فعالیت در این حوزه به عنوان یک کسب و کار دائمی و ثابت هستند. یکی از نکات مهمی که افراد در زمان راه‌اندازی فروشگاه پوشاک باید در نظر بگیرند، آشنایی با نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک است. از این رو در این مطلب قصد داریم با قوانین مالیاتی مربوط به کسب و کار خرده فروشی پوشاک آشنا شویم.

مالیات مغازه لباس فروشی چگونه محاسبه می‌شود؟

مغازه لباس فروشی که به عنوان خرده فروش پوشاک شناخته می‌شود، دارای مجوز صنفی بوده و به همین دلیل جزو مشاغلی است که مشمول پرداخت مالیات می‌شود. نحوه محاسبه مالیات مغازه لباس فروشی به این صورت است که صاحب کسب و کار باید میزان فروش خود را محاسبه کرده و هزینه‌های آب،‌ برق، گاز، اجاره، خرید و... را از آن کسر کند. مبلغ باقیمانده نشان دهنده درآمد مغازه است. در نهایت بر اساس قوانین مالیاتی این درآمد باید از نرخ معافیت مالیاتی کسر شده تا مالیات قابل پرداخت به صورت پلکانی محاسبه شود.

انواع مالیات خرده فروشی پوشاک چیست؟

در مبحث نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک باید به این موضوع اشاره کرد که مالیات مشاغل فعال در این حوزه به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. مالیات بردرآمد یکی از انواع مالیات است که به همه فعالان در حوزه فروش پوشاک تعلق می‌گیرد. در واقع تفاوتی ندارد که افراد در داخل مغازه خود لباس وارداتی می‌فروشند یا لباس‌های تولید داخل را به فروش می‌رسانند؛ این کسب و کارها در هر شرایط مشمول پرداخت مالیات بر درآمد هستند.

نوع دیگر مالیات که در کسب و کارهای پوشاک از اهمیت زیادی برخوردار است، مالیات بر ارزش افزوده است. مالیات بر ارزش افزوده نوعی از مالیات است که عمده فروشی‌های پوشاک مشمول پراخت آن هستند. در واقع مالیات بر ارزش افزوده به فروشگاه‌های پوشاک که به صورت خرده فروشی فعالیت می‌کنند تعلق نمی‌گیرد.

اینتاکد و ضریب سود مالیات پوشاک چیست؟

در قوانین مالیاتی هر شغل با توجه به تعریفی که دارد و همچنین نحوه فعالیت، دسته‌بندی می‌شوند. در این دسته‌بندی، تولید کنندگان در هر حوزه شغلی با یک کد متفاوت از فروشندگان تفکیک می‌شوند. در این قوانین، مشاغل خدماتی نیز کدگذاری جداگانه دارند. سازمان امور مالیاتی به هر شغل بر اساس اینتاکد، یک کد و ضریب مالیاتی اختصاص می‌دهد تا بتوانند مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی مختلف را راحت‌تر و سریع‌تر شناسایی کنند. بر اساس این توضیحات باید گفت که مالیات فروش پوشاک با مالیات تولید پوشاک متفاوت است. نکته جالب اینکه نوع لباس و پارچه استفاده شده نیز بر نرخ مالیات اثرگذار خواهد بود.

به عنوان مثال اگر فردی در حوزه خرده‌ فروشی پوشاک تریکو کشباف (تولید داخل) فعالیت داشته باشد، در دسته بازرگانی قرار می‌گیرد. اینتاکد در نظر گرفته شده توسط سازمان امور مالیاتی برای این شغل 2100083 و ضریب سود تعیین شده 9 درصد است. درصد ضریب سود یکی از آیتم‌هایی است که در محاسبه مالیات این شغل تأثیرگذار است؛ به طوری که هر چه این عدد کمتر باشد، مالیات کمتری نیز به آن شغل تعلق می‌گیرد.

اینتاکد و ضریب سود مالیات پوشاک

مالیات کارتخوان لباس فروشی‌ها چگونه محاسبه می‌شود؟

امروزه در زمان خرید پوشاک در لباس‌ فروشی‌ها و خرده فروشی‌های پوشاک، به منظور پرداخت وجه خرید، از کارت بانکی و دستگاه کارتخوان استفاده می‌شود. هر چند برخی از فروشندگان از مشتریان درخواست می‌کنند که وجه را از طریق کارت به کارت پرداخت کنند، اما بالاخره این مبلغ وارد یک حساب بانکی شده و با توجه به گردش حساب مذکور به آن مالیات تعلق می‌گیرد.

یکی از مواردی که در نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک از اهمیت زیادی برخوردار است، به مالیات کارتخوان مربوط می‌شود. بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، کارتخوان مورد استفاده در لباس‌ فروشی نیز مشمول مالیات می‌شود. مالیات کارتخوان بر اساس درآمد در خرده فروشی پوشاک به شرح زیر محاسبه می‌شود:

  • درآمد 1 تا 200 میلیون تومان: 15 درصد

  • درآمد 200 تا 400 میلیون تومان: 20 درصد

  • درآمد 400 میلیون و بیشتر: 25 درصد

در واقع درآمدی که از طریق کارتخوان وارد حساب فروشنده می‌شود، باید از سقف معافیتی مالیاتی در نظر گرفته شده برای مشاغل خرده فروشی پوشاک کسر شده و همچنین پس از کسر هزینه‌های مختلف، برای مبلغ باقیمانده بر اساس فرمول گفته شده در بالا، مالیات بر درآمد محاسبه شود. در مورد مالیات کارتخوان باید به این نکته اشاره کرد که امکان تقسیط آن وجود دارد؛ برای آشنایی با شرایط تقسیط می‌توانید به مطلب نحوه قسط بندی مالیات کارتخوان مراجعه نمایید.

درصد مالیات لباس فروشی چقدر است؟

در مورد درصد مالیات و همچنین نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک باید به این موضوع اشاره کرد که بر اساس ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه افراد حقیقی بر حسب میزان درآمد خود موظف به پرداخت مالیات هستند. بر اساس این قانون هر چه افراد درآمد بیشتری داشته باشند، باید مالیات بیشتری به دولت پرداخت نمایند؛ زیرا این افراد از منابع بیشتری برای کسب درآمد استفاده کرده‌اند.

در مورد درصد مالیات لباس فروشی باید گفت که این درصد به صورت پلکانی تعیین و محاسبه می‌شود. در واقع بر اساس قانون،‌ افراد فعال در حوزه خرده فروشی لباس و پوشاک بر اساس میزان فروشی که دارند، مالیات پرداخت نمی‌کنند. در واقع صاحب کسب و کار فروش لباس بر اساس درآمد و سودی که بدست می‌آورد، باید مالیات پرداخت کند؛ به این معنی که سازمان امور مالیاتی در محاسبه مالیات، هزینه‌ها را لحاظ نمی‌کند و پس از کسر هزینه‌ها از میزان فروش، مالیات را برای مبلغ باقیمانده محاسبه می‌کند.

نکته مهم دیگری که در مورد نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی باید مورد توجه قرار بگیرد، پرداخت مالیات حقوق کارکنان است. در واقع صاحبان کسب و کار در صورتی که افرادی را به منظور انجام امور مربوط به فروش استخدام کرده‌اند، بر اساس میزان حقوق پرداختی باید مالیات بر حقوق را نیز پرداخت نمایند.

در مورد مالیات حقوق کارکنان به این موضوع توجه کنید که بر اساس قانون حقوق تا یک سقف مشخص معاف از مالیات است؛ این مبلغ برای سال 1403 12 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. در صورتی که حقوق کارکنان کمتر از این مبلغ باشد معاف از مالیات و در صورتی که بیشتر باشد، مابه‌التفاوت آن مشمول پرداخت مالیات خواهد بود.

سقف معافیت مالیاتی که برای مشاغل خرده فروشی پوشاک در نظر گرفته شده، به شرح زیر است:

  • سقف معافیت مالیاتی سال 1401: 35.500.000 تومان

  • سقف معافیت مالیاتی سال 1402: 45.500.000 تومان

  • سقف معافیت مالیاتی سال 1403: 100.000.000 میلیون تومان

بر اساس سقف معافیت مالیاتی سال 1403، هزینه‌ها و مبلغ معافیت مالیاتی از میزان فروش کسر شده و به مبلغ باقیمانده از 15 تا 25 درصد (200 میلیون اول 15 درصد، 200 میلیون دوم 20 درصد و از 400 میلیون به بالا 25 درصد) مالیات تعلق خواهد گرفت.

درصد-مالیات-لباس-فروشی

نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی فروشندگان پوشاک

افرادی که در حوزه خرده فروشی پوشاک فعالیت می‌کنند مانند کلیه مشاغل و کسب و کارها باید در خرداد ماه هر سال،‌ اظهارنامه مالیاتی ارائه نمایند. برای ارائه اظهارنامه مالیاتی صاحبان کسب و کار باید به سامانه مؤدیان مراجعه کرده و از این طریق نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام نمایند. صاحبان مشاغل حوزه خرده فروشی پوشاک با مراجعه به سامانه مؤدیان می‌توانند کلیه سوابق خود را مشاهده نمایند.

پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی و مدارک و مستندات مورد نیاز،‌ مالیات متعلقه مشخص شده و برگ تشخیص مالیاتی صادر می‌شود. صاحبان مشاغل خرده فروشی پوشاک می‌توانند با مراجعه به سامانه برگ تشخیص مالیاتی صادر شده را مشاهده نمایند. در این مرحله در صورت نیاز، صاحبان مشاغل می‌توانند به مالیات تعیین شده اعتراض نمایند و مراحل بررسی و روند انجام آن را رصد و مشاهده کنند.

نتیجه‌گیری

کسب و کارهای فعال در حوزه خرده فروشی پوشاک مانند سایر مشاغل و کسب و کارها بر اساس قوانین تدوین شده، مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. در واقع این مشاغل و کسب و کارها مشمول پرداخت مالیات بر درآمد می‌شوند که قوانین و مقررات مربوط به آن توسط سازمان امور مالیاتی تعیین و ابلاغ شده است.

به همین دلیل فروشندگان پوشاک باید با قوانین مربوط به نحوه محاسبه مالیات خرده فروشی پوشاک آشنایی داشته و بر اساس قوانین و مقررات موجود، مدارک و مستندات مورد نیاز به منظور محاسبه مالیات را همراه با اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه نمایند.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها