به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، حامد احمدی مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر با بیان اینکه تلاش وزارت نیرو همواره تأمین حداکثری برق همه مشترکان از جمله تأمین برق چاههای کشاورزی مطابق نیاز کشاورزان بوده است، تصریح کرد: در زمان اوج مصرف و با توجه به بروز ناترازی بین تولید و مصرف انرژی الکتریکی، به ناچار مدیریت مصرف برای همه مشترکان اعمال میشود که با توجه به شرایط متفاوت تعرفههای مختلف، فرآیند اجرای آنها نیز متفاوت است، بنابراین در برنامهریزی صورت گرفته هیچیک از تعرفهها (مشترکان خانگی، صنعتی، کشاورزی، تجاری) در اولویت محدودسازی نیستند.
وی در همین زمینه به تأمین برق چاههای کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این خصوص مطابق روال هر ساله مدیریت مصرف برق چاههای کشاورزی با توجه به پروانه بهرهبرداری آنها به صورت پنج ساعته در ساعات اوج بار شبکه انجام میشود.
به گفته احمدی مطابق مصوبه شماره ۱۴۰۳/۱۲۲۱۵/۲۰/۱۰۰ مورخ ۱۴۰۳/۲/۲ وزیر نیرو، در صورت تمایل کشاورزان و به شرط رعایت قیود پروانه بهرهبرداری آب، در صورت احداث و بهرهبرداری از نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت نامی برابر با ۸۰ درصد دیماند مصرفی چاههای آب کشاورزی، احداثکننده نیروگاه، مصارف مزبور از شمول برنامههای مدیریت بار خارج میشوند.
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر در عین حال گفت: بهای مصرف برق این مشترکان در مابقی ساعات شبانه روز مشمول بخشودگی ۱۰۰ درصدی میشود و مازاد تولید آنها در ایام گرم و سایر ایام نیز قابل عرضه در تابلوی سبز بورس به قیمت بازار خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: در این مصوبه الزامی وجود ندارد که محل نصب نیروگاه در همان محل مصرف باشد و امکان ترانزیت برق از هر مکان دیگری وجود دارد.
احمدی در پایان ابراز امیدواری کرد با برنامهریزیهای انجام شده برای توسعه ظرفیت تولید انرژی الکتریکی از یک سو و افزایش بهرهوری تجهیزات در سمت مصرف از سوی دیگر طی سالهای آتی الزام به اجرای برنامههای مدیریت بار کاهش یابد.