توسعه پایدار بدون داده‌های مکانی ممکن نیست

توسعه پایدار بدون داده‌های مکانی ممکن نیست
 رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور گفت: دانش علمی و سامانه‌های مکان‌محور سازمان نقشه‌برداری، بستر توسعه پایدار را فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید اسکندر صیدایی امروز در مراسم گرامیداشت «هفتم خرداد؛ روز ملی نقشه‌برداری» با تأکید بر فلسفه وجودی این روز ملی اعلام کرد: شورای فرهنگ عمومی کشور برای نخستین‌بار، هفتم خرداد را به‌عنوان روز ملی نقشه‌برداری به طور رسمی در تقویم ثبت و ابلاغ کرده است. وی افزود: سازمان نقشه‌برداری کشور نیز از مدت‌ها پیش، با هدف تبیین اهمیت و جایگاه این حوزه، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است.

صیدایی با بیان اینکه جامعه نقشه‌برداری متشکل از مدیران، کارشناسان، اساتید و علاقه‌مندان، خانواده‌ای بزرگ و اثرگذار است، گفت: این جامعه در سراسر کشور با تکیه بر دانش، تخصص، تکنیک و حضور میدانی، موجبات عزت، سربلندی و پایداری ایران اسلامی را فراهم می‌کنند. به گفته او، این جامعه متخصص، علاوه بر تسلط به دانش روز دنیا، با نگاهی برنامه‌محور و با حاکمیت داده‌های مکانی، نقش کلیدی در رشد، توسعه و پایداری کشور ایفا می‌کند.

وی با اشاره به سابقه بیش از ۷۰ ساله سازمان نقشه‌برداری کشور، که همگام با نخستین برنامه‌های عمرانی ایران شکل گرفته، اظهار کرد: این سازمان با اتکا به سرمایه انسانی، مدیران و کارشناسان در همه سطوح و همچنین بهره‌مندی از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های فنی و قانونی، همواره یکی از ارکان توسعه و برنامه‌ریزی علمی کشور بوده و هست.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با تأکید بر اهمیت داده‌های تخصصی و زیرساخت‌های مکانی تصریح کرد: دانش علمی و سامانه‌های مکان‌محور سازمان نقشه‌برداری، بستر توسعه پایدار را فراهم کرده و رصد تغییرات سطح زمین به کمک ایستگاه‌های متعدد مجهز به تکنیک‌های روز، امکان پایش دقیق، مستمر و تحلیل تغییرات را در دو دهه اخیر فراهم ساخته است.

او ادامه داد: به کمک این داده‌ها و شبکه‌های سازمان، اطلس فرونشست و نقشه‌های جامع و تفصیلی تهیه شده است که نرخ و پهنه فرونشست کشور را نشان می‌دهد و زمینه شناخت، هشدار، پیشگیری و تصمیم‌سازی را برای مدیران فراهم می‌آورد.

صیدایی گفت: تیم تخصصی سازمان با مشارکت در شوراهای برنامه‌ریزی استان‌ها، تحلیل و تجارب خود را در اختیار مدیران قرار داده تا بتوانیم مدیریت علمی بر پایه داده‌های جامع، مکانی و روزآمد را محقق سازیم.

وی همچنین به سامانه ملی زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) اشاره کرد و افزود: این سامانه که در حال حاضر نزدیک به ۲۵ هزار لایه تخصصی نقشه و داده در آن قرار دارد، دسترسی دستگاه‌های ملی و استانی و بهره‌برداران مختلف را به اطلاعات تخصصی و روزآمد تسهیل کرده است.

صیدایی تأکید کرد: نگاه علمی و حرفه‌ای مجموعه سازمان، پایه و اساس پروژه‌های توسعه‌ای ایران است و تحقق توسعه پایدار تنها با به‌کارگیری این دانش و ظرفیت‌ها ممکن خواهد شد. خدمات و داده‌های سازمان نقشه‌برداری برای همه مدیران و تصمیم‌سازان کشور در دسترس است تا با پشتوانه داده‌های دقیق مکانی و تحلیل‌های علمی، مسیر پیشرفت و تاب‌آوری کشور تضمین شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز حضور جمعی از نمایندگان مجلس، مدیران ملی و استانی، پژوهشگران دانشگاهی، اعضای انجمن نقشه‌برداری و کارشناسان سازمان‌های مختلف کشور، نشان‌دهنده پیوند عمیق جامعه نقشه‌برداری با بخش‌های مختلف اجرایی و علمی است. امیدوارم با تداوم این مسیر و پیوند دانش و تجربه، جامعه نقشه‌برداری ایران بیش از پیش نقش‌آفرینی کند و در خدمت توسعه پایدار کشور باشد.

افزایش شرکت‌های زیان‌ده در صندوق‌های بازنشستگی

علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این مراسم در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: ما به جای اینکه نیروی انسانی و بیمه دهنده را افزایش دهیم و امکان رشد صندوق‌ها را فراهم کنیم، شرکت‌های زیان‌ده در صندوق‌های بازنشستگی را افزایش می‌دهیم.

وی عنوان کرد: اصل ۴۴ باید به یک اصل اجرایی تبدیل و منجر به آزاد شدن اقتصاد شود. سرمایه بانک‌ها چه میزان است؟ اصلاً کفایت سرمایه دارد؟ از سوی دیگر جواز بانک نمی‌دهیم پس تأمین مالی از چه جایی باید اتفاق بیافتد.

آقامحمدی عنوان کرد: ما باید مأموریت اقتصادی بدهیم و از آن کار تحویل بگیریم. این افق ۱۴۳۰ یک افق روشن، واضح و پر امکان است و نیازمند تلاش همه ما برای ترسیم و تحقق است.

تعرفه خدمات مهندسی نسبت به تورم به‌روزرسانی نشده است

همچنین بهمن مؤمنی مقدم رئیس سازمان نظام مهندسی در این مراسم اظهار کرد: امروز معیشت و منزلت مهندسان ما جایگاه خوبی ندارد و باید بپذیریم به بهانه این روز امیدوار به ارتقای جایگاه آنها باشیم.

وی عنوان کرد: متأسفانه یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که ما میان فارغ التحصیلان و بازار کار تناسب وجود ندارد. تعرفه خدمات مهندسی نیز به نسبت تورم به روزرسانی نشده است در حالیکه نیاز دارد به آن توجه ویژه شود.

مؤمنی مقدم گفت: ما در نظام مهندسی به ۷۰۰ هزار عضو نیاز داریم. استفاده از ظرفیت عظیم مهندسی منجر به افزایش سرعت و کیفیت بالا اقدامات می‌شود. نظام مهندسی روی بحث معیشت و منزلت تخصصی کار کرده است و در حوزه نظارت ساختمان‌های شهری که در استان‌های تهران و اصفهان مغفول مانده بود را در دستور کار قرار دادیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی افزود: ما به همان اندازه‌ای که سند تک برگ داریم چند برابر آن اسناد قولنامه‌ای داریم که ثبت رسمی نشدند که ان‌شاءالله ساماندهی آنها به مهندسین و متخصصین امر سپرده شود تا در نهایت سال آینده در چنین روزی حال و انرژی خوب به هم و به جامعه دهیم.

گفتنی است در ادامه این همایش از تمبر پستی به مناسبت روز نقشه برداری رونمایی شد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها