به گزارش خبرنگار مهر، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در اولین کنگره بینالمللی الگوی حکمرانی شهید سید ابراهیم رئیسی بیان کرد: حتی بیش از فراگیری کرونا به نظر میرسید در حوزه اقتصادی، جنگ اقتصادی ما را مغلوب کرده بود، به این معنا که شاخصهای اقتصادی با دور دوم تهدیدها، همچنین شاخصهای کیفی سیاست گذاری و وجود هم پیمانان خارجی و اقتدار سیاسی بینالمللی و دفاعی و نظامی ما هر سه در نقاط افول روشنی قرار داشت.
وی ادامه داد: در پایان سال ۱۴۰۲ تمام نماگرها وضعیت متفاوتی پیدا کرده بود و شاخصهای کمی اقتصادی کشور به نحو کاملاً مشهودی مسیر متفاوتی را آغاز کرده بودند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم همچنین به تغییر شاخصهای کیفی سیاست گذاری در حوزه اقتصاد در دولت شهید رئیسی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بابت اصلاح قیمت بنزین در دولت شهید رئیسی حدود ۲۰۰ نفر از هموطنانمان را از دست دادیم و با اجرای اصلاح سیاست حذف ارز ترجیحی به اندکی شاخصهای مربوط به پیدا کرد و همچنین در حوزه شرکا و همپیمانان بینالمللی طیف متنوعی از همپیمانان خارجی همکار برای جمهوری اسلامی ایران در خلاف مسیر تحریمها ایجاد شده بود.
خاندوزی به پاسخ شهید رئیسی در وعده صادق یک اشاره کرد و گفت: این را با پاسخی که در برابر ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در سال ۹۸ اتفاق افتاد مقایسه کنید، متوجه تغییر شاخصها در مسائل حکمرانی ملی و منطقهای خواهید شد.
مجموعه حرکت اقتصاد دوره شهید رئیسی ناشی از اراده غلبه بر جنگ اقتصادی بود
وی در بخشی از سخنانش یادآور شد: دوره ریاست شهید رئیسی دورهای به قدر کفایتی برای حل مشکلاتی که پیش از آن در کشور شکل گرفته بود نبود. مجموعه حرکت اقتصاد ناشی از اراده غلبه بر جنگ اقتصادی در شهید رئیسی بود که به عنوان دستور اول کار خود قرار داده بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم یادآور شد: شهید رئیسی توجه به بهبود وضعیت اقتصادی را در لایههای مدیریتی مختلف مطالبه میکرد تا باید بتوانیم در جنگ ارادهها در جنگ آمریکا علیه کشورمان در حوزه اقتصادی غلبه بکنیم. در این زمینه ماخذهای بیتعارف و پیگیریهای مستمر در الگوی حکمرانی خود داشت.
دو برابر شدن حجم تجارت
خاندوزی در بخشی از سخنانش اظهار کرد: شهید رئیسی بهرهوری را بر بدنه دیوان سالار کشور مورد تاکید قرار داشت تا در هر عرصهای بیشترین خروجی به دست آید چه در نفت باشد و چه در تجارت خارجی و همینطور در حوزه گمرک و دیگر عرصهها مشهود بود و با دو برابر شدن حجم تجارت از حدود ۸۰ میلیارد به ۱۵۰ میلیارد در پایان دولت شهید رئیسی با نصف زمان تشریفات گمرکی موفق شده بودیم ترخیص کالاها را انجام دهیم.