به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس محمد حسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در آیین بزرگداشت شهدای خدمت که در دانشگاه شهید ستاری برگزار شد، به بررسی مبنای قرآنی برگزاری چنین مراسمهایی پرداخت.
وی با طرح این سوال که آیا برگزاری پاسداشتها و بزرگداشتها درباره شهیدان و بزرگان دین مبنای قرآنی دارد یا یک مسئله عرفی است، به اهمیت این موضوع اشاره کرد.
محمدحسنی با بیان اینکه از منظر قرآن، برگزاری این جلسات یک تکلیف است و انجام آن واجب و دارای پاداش است، گفت: ترک این رسالت حرام و دارای کیفر است.
وی به آیات قرآن اشاره کرد و یادآور شد که پیامبران و پیروان آنها موظفند یاد و نام بزرگان مجاهدانه در راه خدا، خادمان بیمنت ملت و شهیدان را زنده نگه دارند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: آیات متعددی در قرآن وجود دارد که به این موضوع اشاره دارد، از جمله آیات سوره مریم و صاد که نام برخی از پیامبران و شخصیتهای مهم را ذکر میکند.
وی تأکید کرد که باید نام این شخصیتها، مکتب و سبک زندگی آنها را زنده نگه داشته و تبیین کنیم تا در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، در ادامه سخنان خود در آیین بزرگداشت شهدای خدمت، به این نکته اشاره کرد که برگزاری مجالس بزرگداشت شهدا و اموات ریشه در آیات قرآن دارد.
وی گفت: این مجالس ختمی که ما برای اموات میگیریم و این مجالس بزرگداشتی که برای شهدا میگیریم، هر دو با یک مفهوم آسمانیتر و عمیقتر ریشه در کتاب الهی دارند.
وی همچنین به این سوال پاسخ داد که چرا قرآن ما را موظف کرده است تا چنین اقداماتی را انجام دهیم.
حجت الاسلام محمد حسنی تأکید کرد: اگر کسی در بزرگداشت شهید کمکاری کند، بدهکار است. مسئولان باید در روز قیامت پاسخ دهند که چرا جان خود را فدای راه حق کردند و ما از کنارشان راحت رد شدیم.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به فلسفههای متعددی که در پشت این دستور قرآن وجود دارد، اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل این است که با تأسیس به شهیدان و سبک زندگی آنها، میتوانیم راه درست زندگی کردن و خدایی شدن را شناسایی کنیم.
وی افزود: شهیدان عزیزترین و محبوبترین انسانهای جامعهاند و تأسیس به آنها میتواند ما را در مسیر مستقیمی قرار دهد.
حجت الاسلام محمد حسنی ادامه داد: ما در زندگیمان نیاز به چراغ راه داریم و چراغ راه هر شهید، یک چراغ پرنور برای درست زندگی کردن است. اگر شهیدان را ملاک و معیار خود قرار دهیم، هرگز در تاریکیها راه را گم نخواهیم کرد.
وی همچنین تصریح کرد: این جلسات بزرگداشت باید با معرفت برگزار شوند و شرکتکنندگان باید با درسهای مکتب شهدا ارتباط برقرار کنند. این جلسات، مدرسه خودسازی، انسانسازی و تربیت و تهذیب نفس است، البته به شرط اینکه با معرفت در آنها شرکت کنیم.
حسنی به پرسش سوم اشاره کرد و گفت: این موضوع نیازمند بررسی بیشتری است که چرا باید یاد و خاطره شهیدان را زنده نگه داریم.