عید غدیر؛ نمایانگر اهمیت جایگاه ولایت در جامعه اسلامی

عید غدیر؛ نمایانگر اهمیت جایگاه ولایت در جامعه اسلامی

 شیراز-عید غدیر بهترین فرصت برای تشریح و تبیین اهمیت جایگاه والای ولایت در جامعه است و زیرا با تکیه بر ولایت می توان به ارزش های والای انسانی و صف آرایی مقابل دشمنان دست یافت.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- بهنام بهتری نژاد: مفهوم واقعی عید غدیر مفهوم ولایت، سرپرستی تمام مؤمنان در دنیا و در آخرت و امامت است، اگر امامت نباشد پیامبری حضرت رسول اکرم (ص) معنا ندارد، و آنچه از این واقعه متوجه می‌شویم قضیه‌ای عقلی، نقلی و اجماعی است.

در این روز به فرمان خداوند متعال طرح ادامه حکومت الهی به دست امامی عادل چون علی (ع) توسط پیامبر گرامی اسلام انجام گردید تا امت اسلام در پرتو انوار پرفروغ و درخشان ولایت راه را از بیراهه تمیز داده و در این مسیر در برابر هر استبداد، استثمار و بدعتی بپاخیزد.

اهمیت موضوع ولایت در رسیدن به جایگاه والای انسانی

آگاهی و شناخت کافی نسبت به غدیر خم یک ضرورت مهم در دین اسلام است و افرادی که در این زمینه شناخت کافی داشته، وظیفه دارند دیگران را با این مهم آشنا کنند، زیرا غدیر مساله مهم ولایت را مطرح می‌کند و از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای در دین مبین اسلام برخوردار است، بنابراین افرادی که خود را شیعه اهل‌بیت (ع) می‌دانند باید با مساله ولایت خو گرفته و آن را به طور کامل درک کنند.

یکی از آیات نازل شده در این روز آیه ۶۷ سوره مائده است که خداوند خطاب به پیامبر گرامی اسلامی می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» «ای پیامبر تبلیغ کن آن چیزی که خدا بر تو نازل کرده است، اگر این کار را انجام ندهی رسالت پروردگارت را انجام نداده‌ای»

در این آیه پیامبری که در ۲۳ سال تلاش با انواع و اقسام تهمت‌ها، ناسزاها و بی مهری‌ها روبرو شده تمام تلاش پیامبر یک طرف و ابلاغ روز غدیر در مورد تبلیغ و رساندن رسالت علی بن ابیطالب (ع) به مردم طرف دیگر قرار می‌دهد.

همین آیه نشان دهنده اهمیت موضوع ولایت در رسیدن به جایگاه والای انسانی در پیشگاه خداوند متعال است.

و خداوند در آیه ۳ سوره مائده خطاب به پیامبر (ص) می‌فرماید" «الْیوْمَ اکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُم وَ اتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الاسْلامَ دِینا» «امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم» این آیات شریفه با معانی پرمحتوا نشان دهنده این است که باید به روز و عید غدیر توجه ویژه‌ای صورت گیرد، روز غدیر یک روز معمولی نیست، بلکه یک روز ویژه و بسیار مهم است که پروردگار، جبرئیل، پیامبر اکرم (ص) و امیرالمومنین (ع) به این روز توجه داشتند.

عید غدیر؛ نمایانگر اهمیت جایگاه ولایت در جامعه اسلامی

ولایت مولا امیرالمومنین (ع) دین انسان کامل می‌کند

خداوند در این آیه بر نکته‌ای مهم توجه دارد که در پرتو ولایت مولا امیرالمومنین (ع) دین انسان کامل می‌شود و خداوند نعمت را بر مؤمن شیعه تمام می‌کند و این نکته‌ای دیگر از اهمیت جایگاه ولایت در انوار الهی است.

مفهوم واقعی عید غدیر مفهوم ولایت، سرپرستی تمام مؤمنان در دنیا و در آخرت، امامت است، اگر امامت نباشد پیامبری حضرت رسول اکرم (ص) معنا ندارد، بنابراین آنچه از این واقعه متوجه می‌شویم قضیه‌ای عقلی، نقلی و اجماعی است،

اجماع به این معنا که اصحاب خاص پیامبر در این واقعه حضور داشتند، از طرفی افرادی که نفاق ایجاد کردند اولین نفراتی بودند که به علی بن ابیطالب تبریک گفتند، البته بعد از این خطبه و واقعه حضرت به تمام مؤمنان و مسلمانان دستور دادند به علی بن ابیطالب تبریک بگویند و با این حضرت بیعت کنند، حتی افراد منافق آن زمان که بعداً خود را نشان دادند، آمدند و به این حضرت تبریک گفتند.

آگاهی و شناخت کافی نسبت به غدیر خم یک ضرورت مهم در دین اسلام است، افرادی که در این زمینه شناخت کافی داشته، وظیفه دارند دیگران را با این مهم آشنا کنند، زیرا غدیر مساله مهم ولایت را مطرح می‌کند و از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای در دین مبین اسلام برخوردار است، بنابراین افرادی که خود را شیعه اهل‌بیت (ع) می‌دانند باید با مساله ولایت خو گرفته و آن را به طور کامل درک کنند.

عید غدیر؛ نمایانگر اهمیت جایگاه ولایت در جامعه اسلامی

امتیاز مهم اسلام نسبت به سایر ادیان وجود قانون ولایت است

حجت الاسلام و المسلمین احمد چوگانی رئیس مرکز تخصصی فقه و حقوق امام حسین (ع) در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت و ویژگی‌های خاص اسلام نسبت به سایر ادیان الهی گفت: نقش قانون ولایت و امامت در حفظ و تداوم دین بسیار مهم است.

وی با اشاره به این موضوع که یکی از امتیازات اسلام، وجود قانون ولایت است، ادامه داد: این امتیاز مهم سبب شد پس از پیامبر اکرم (ص)، جهان بدون سرپرست نمی‌ماند.

رئیس مرکز تخصصی فقه و حقوق امام حسین (ع) افزود: در باورهای قرآنی، پس از اسلام، دیگر پیامبری نخواهد آمد و خاتم انبیا، پیامبر اسلام است، بنابراین هر ادعای نبوت پس از او کذب است. این موضوع منجر به اهمیت اصل ولایت و امامت می‌شود، زیرا در هر عصر و زمان باید نماینده‌ای از طرف خدا بر روی زمین باشد، و نبود چنین نماینده‌ای روز آخر است.

«ولایت» نقش اجرایی دین است

حجت الاسلام چوگانی گفت: ولایت، نقش اجرایی دین است و اهمیت آن کمتر از بعثت نیست زیرا اگر مجری قوی برای دین معرفی نشود، دین ناقص می‌ماند، و به همین دلیل پس از معرفی ولایت امیرالمومنین و اهل بیت، آیه «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی» نازل شد تا کامل بودن دین پس از آمدن مجری واقعی نشان داده شود.

وی ادامه داد: این مجری، کسی است که به خدا وصل است و نماینده اوست و قصد دارد دین را به طور کامل اجرا کند، بنابراین اسلام کامل شد و نیازهای بشر برآورده گردید.

رئیس مرکز تخصصی فقه و حقوق امام حسین (ع) در پایان با اشاره به انحرافات در ادیان گذشته تصریح کرد: در اسلام، به دلیل وجود ولایت و امامت، انحرافات جدی رخ نخواهد داد، چرا که این اصول مانع از انحرافات می‌شود.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار