NPT ؛ سند مُرده ولی لازم‌الاجرا / طلوع اقتصاد ایران از مشرق فرهنگ

NPT ؛ سند مُرده ولی لازم‌الاجرا / طلوع اقتصاد ایران از مشرق فرهنگ

 یک دیپلمات سابق کشورمان تأکید کرد:‌ من شخصاً با NPT موافق نیستم و آن را سندی خیالی و مرده می‌دانم، اما چون جمهوری اسلامی آن را امضا کرده، ما موظف به پایبندی هستیم. امضای ایران بسیار با حُرمت است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

تلاش بهروزآذر برای وصول مهریه‌های نجومی!

NPT ؛ سند مُرده ولی لازم‌الاجرا / طلوع اقتصاد ایران از مشرق فرهنگ

زهرا بهروزآذر، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور در واکنش به طرح مجلس برای کاهش بار تعزیراتی و ضمانت مهریه به فقط ۱۴ سکه ادعا کرده است که برخی زنان در واکنش به این طرح مهریه‌های خود را به اجرا گذاشته‌اند!

به گزارش جماران، او با تاکید بر اینکه کاهش مهریه به ۱۴ سکه راهکار تحکیم خانواده نیست، گفت: ممکن است روی کاغذ گفته شود که مجلس پیگیر کاهش ضمانت اجرایی مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه است، اما در همین مدت، بسیاری از زنان به دلیل نگرانی از تغییرات در قانون، به دادگاه مراجعه کرده و مهریه خود را به اجرا گذاشته‌اند. این نشان می‌دهد که رفتارهای انسانی و اجتماعی، همیشه مطابق با آنچه روی کاغذ نوشته می‌شود، پیش نمی‌رود. بحث مهریه یک تکه از پازل حقوقی و اقتصادی خانواده است، لذا نمی‌توان یک تکه از پازل را تغییر دهیم و سایر اجزا دست‌نخورده باقی بماند. اگر قرار بر اصلاح باشد، باید سایر عناصر این پازل هم‌زمان و هماهنگ تغییر کند تا یک مدل متوازن و کارآمد برای حمایت از خانواده شکل بگیرد.[۱]

*اینطور که پیداست خانم بهروزآذر در جریان نیستند که طرح مجلس برای کاهش ضمانت و بار تعزیراتی مهریه از ۱۱۰ به ۱۴ سکه صرفا برای کاستن از تعداد زندانیان مهریه و زدودن خطر فروپاشی اقتصادی برای شهروندانی در پساازدواج است.

در واقع این طرح مجلس هیچ ربطی به تحکیم خانواده ندارد زیرا اساسا تحکیم خانواده با قانونگذاری هم ممکن نیست.

در اشاره به زنان اشاره شده در ادعای معاون رئیس‌جمهور که گفته شده مهریه‌های خود را در واکنش به همین طرح به اجرا گذاشته‌اند نیز باید تصریح کرد که فرد طمعکار؛ اعم از اینکه مرد باشد یا زن بالاخره پول خود را وصول خواهد کرد و در این راه هیچ اهمیتی هم به قانون یا خانواده یا عشق و محبت نمی‌دهد.

فلذا اتفاقا باید ممنون‌دار طرح مجلس بود که نقاب نفاق و تزویر را از صورت این افراد کنار زده و آنها را به همه شناسانده است.

خانم بهروزآذر باید بداند که قوانین جمهوری اسلامی ایران هرگز قوانینی فمینیستی نیستند و به مثابه قوانین آن قبیله زنان یونان باستان هم هدف زندانی کردن و کشتن همه مردان جهان را در سر ندارند!

***

طلوع اقتصاد ایران از مشرق فرهنگ

NPT ؛ سند مُرده ولی لازم‌الاجرا / طلوع اقتصاد ایران از مشرق فرهنگ

بر اساس آمار اعلام شده از سوی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در بخش مجازی نمایشگاه امسال کتاب تهران مجموعا یک‌میلیون و ۸۰۱ هزار و ۵۵۳ نسخه کتاب به ارزش ۴۵۸ میلیارد و ۵۸۸ میلیون و ۸۰۱ هزار و ۹۸۴ تومان فروش رفته است.

فروشی چشمگیر در کنار رکوردشکنی فروش کتاب در بخش اصلی نمایشگاه که می‌گوید، کاربران بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نسبت به دوره گذشته نمایشگاه کتاب؛ ۷۵ درصد بیشتر کتاب خریده‌اند. [۲]

*این فروش چشمگیر همچنانکه از بعد فرهنگ و شاخص‌های مربوط به کتاب‌خوانی در ایران بسیار حائز اهمیت است لکن وجود فرکانس‌های بهبود بیشتر در اقتصاد ایران را نیز اثبات می‌کند.

در ادامه آمار مسرّت‌بخش فروش در نمایشگاه کتاب امسال تهران همچنین می‌توان به ابعادی دیگر از تداخل اقتصاد و فرهنگ اشاره کرد که ناقوس‌های امید را به صدا درآورده‌اند.

کما اینکه پیش از این به صورت رسمی اعلام شد ایرانیان در نوروز امسال؛ بیشتر از سال گذشته به سفر و گردشگری رفته‌اند. همچنین است که آمار سینمایی هم خبر می‌دهد میزان فروش و مخاطب فیلم‌های اکران نوروز امسال رکورد شکسته است.

این خبرهای خوب اقتصادی که از مشرق فرهنگ طلوع کرده‌اند نویدبخش روزهایی بهتر برای اقتصاد ایران است.

این رخدادهای مطلوب از نتایج تدابیر معقول دولت ارزیابی می‌شوند که در حیطه اقتصاد به کار گرفته شده است.

از دیگر ثمرات خردمندی دولت در اقتصاد می‌توان به کاهش حدود ۱۰ درصدی تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۳ اشاره کرد.

کاهش چشمگیری که برخی محافل اقتصادی معتقدند می‌تواند تورم بیش از ۴۰ درصدی ایران طی سالیان گذشته که اکنون به حدود ۳۲ درصد رسیده است را وارد کانال ۲۰ درصد و حتی کمتر در پایان امسال نماید.

در تکمیل این تحلیل البته لازم به ذکر است که سیاه‌نمایان و دشمنان پیشرفت اقتصادی کشور از هم‌اکنون به‌خط شده‌اند و علیه این دستاوردهای آشکار اقتصادی مشغول لجن‌پراکنی و انکار هستند.

لذا بر مردم و دلسوزان کشور است که در مقابل دشمنان معیشت بایستند و پیرامون مثبتات اقتصادی کشور سنگر بسازند زیرا دفاع نکردن از این مثبتات سبب از دست رفتن آنها و بی‌انگیزگی دولت برای ادامه تدابیر مطلوب خود می‌شود.

***

سند مُرده ولی لازم‌الاجرا؛ نظر جواد لاریجانی درباره NPT

NPT ؛ سند مُرده ولی لازم‌الاجرا / طلوع اقتصاد ایران از مشرق فرهنگ

محمدجواد لاریجانی، دانشمند علوم ریاضی و از دیپلمات‌های اسبق ایران به تازگی در بخشی از یک گفت‌وگوی تلویزیونی به سیاست‌های اخیر آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: الان آمریکا می‌گوید غنی‌سازی نکنید. کمی جلوتر هم ممکن است بگویند فیزیک و ریاضی هم یاد نگیرید! چون اگر دانشمندان ایرانی این علوم را بیاموزند، ممکن است بتوانند فناوری بومی تولید کنند. این منطق، ناشی از ترس آمریکا از پیشرفت علمی ایران است.

لاریجانی با انتقاد از نگاه تقلیل‌گرایانه برخی محافل غربی به پیشرفت علمی ایران تأکید کرد: بر اساس این نگاه، ایرانی‌ها باید به آهنگ، رقص و هتلداری بپردازند، اما از علوم پیشرفته فاصله بگیرند. این در حالی است که حوزه‌های علمی جزئی از تمدن ما هستند و نمی‌توان آن‌ها را از مسیر پیشرفت کشور حذف کرد.

وی گفت: تلاش آمریکا برای متوقف ساختن برنامه‌های علمی و فناوری ایران، نشان‌دهنده تأثیرگذاری راهبردی دانش بومی و همچنین هراس آمریکا از استقلال علمی جمهوری اسلامی ایران است.

لاریجانی در ادامه با اشاره به موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال برنامه هسته‌ای و تعهدات بین‌المللی، بر حق حاکمیتی ایران در مسیر توسعه علمی و فناوری تأکید کرد.

به گزارش خبرآنلاین، او بیان داشت: ما در هیچ زمینه‌ای از توسعه، از هیچ کشوری اجازه نمی‌گیریم. آمریکا مطلقاً حقی ندارد که درباره صنعت هسته‌ای ایران اظهار نظر کند. ما در چارچوب معاهده ان‌پی‌تی (NPT) فعالیت‌های خود را انجام می‌دهیم و پای تعهدات‌مان ایستاده‌ایم.

لاریجانی با اشاره به موضع‌گیری‌های مبهم غرب افزود: اینکه آمریکا یا برخی کشورها نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ما تردید دارند، مسئله خودشان است. ما مسئول رفع شک آن‌ها نیستیم. اگر واقعاً تردیدی وجود دارد، تنها مسیر بررسی آن، نظارت‌های فنی در چارچوب مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

وی ضمن انتقاد از کارکردهای سیاسی نهادهای بین‌المللی، با صراحت گفت: من شخصاً با ان‌پی‌تی موافق نیستم و آن را سندی خیالی و مرده می‌دانم، اما چون جمهوری اسلامی آن را امضا کرده، ما موظف به پایبندی هستیم. امضای ایران بسیار باحرمت است و باید پای آن بایستیم.

لاریجانی در ادامه تأکید کرد: حتی در مورد برجام که من از مخالفان آن بودم، وقتی امضای جمهوری اسلامی ذیل آن آمده، باید شأن و حرمت این امضا حفظ شود. هیچ کشوری نباید امضایش را بی‌اعتبار کند و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.[۳]

*سخنان مبنایی و عقلانی دکتر لاریجانی به مثابه شالوده‌ای است که تحلیل‌های مرتبط باید بر آن متکی باشد.

بهره‌مندی افکار عمومی یک کشور از عقلانیت و تحلیل‌های درست یکی از لوازم حکمرانی پیشرفته اسلامی است. چه اینکه عقلانیت راه را بر رهزنی می‌بندد و اجازه نشو و نمای القائات غلط و نیز کند شدن مسیر پیشرفت را نمی‌دهد.

***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1668805

2_ ibna.ir/x6yLW

3_ khabaronline.ir/xnzMk

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها