تداوم نزول فلز زرد

در هفته گذشته، قیمت طلای جهانی با کاهش قابل توجهی مواجه شد و به پایینترین سطح خود در شش ماه گذشته رسید.
قیمت هر اونس طلا طی معاملات هفته گذشته حدود ۴.۵ درصد افت را تجربه کرد که بدترین عملکرد هفتگی آن از نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون محسوب میشود. با این حال برخی از تحلیلگران بر این باورند که نااطمینانیهای تجاری همچنان از رشد قیمت طلا حمایت میکنند.

دلیل اصلی نوسانات هفته اخیر، تقویت دلار آمریکا و کاهش نگرانیها درباره جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین اعلام شده است. علاوه بر این، آتشبس میان هند و پاکستان پابرجاست و مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین، هرچند بدون نتیجه مشخص، اما در جریان است. در همین حال، آمارهای اقتصادی آمریکا نشان میدهند که تورم تولیدکننده و رشد فروش خردهفروشی کاهش یافته، در حالی که نرخ تورم مصرفکننده کمتر از حد انتظار افزایش داشته است. کاهش فروشهای خردهفروشی نسبت به ماه گذشته میتواند نشانهای از ضعف در اقتصاد آمریکا باشد.
با این حال، کارشناسان همچنان معتقدند که طلا در بلندمدت به دلیل چشمانداز نامشخص رشد جهانی و تورم، جذابیت خود را حفظ خواهد کرد. طبق گزارش رویترز، کاهش اخیر قیمتها باعث شده تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای آسیایی، بهویژه در هند، چین، ژاپن، سنگاپور و هنگکنگ افزایش یابد. در هند، با کاهش قیمت جهانی، فروشندگان تخفیفهایی تا ۳۴ دلار در هر اونس ارائه دادند و تقاضا نسبت به هفته گذشته بهبود یافت. با این حال، برخی از خریداران منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند. در چین نیز به دنبال افت قیمتها، خریداران بیشتری وارد بازار شدند. با این وجود، طلا همچنان در مسیر نزولی قرار دارد و بیش از ۳۰۰ دلار کمتر از اوج تاریخی خود در ماه گذشته کاهش یافته است.
تحولات بازار در هفته اخیر
معاملات جهانی طلا در هفته اخیر از روز دوشنبه با روندی منفی گشایش شد و در این روز قیمت هر اونس طلای جهانی با افتی ۲.۷ درصدی روبهرو شد. ماشه کاهش قیمت طلا با توافق چین و آمریکا در خصوص تعویق ۹۰روزه تعرفههای متقابل، چکانده شد و تا روز گذشته روند طلا را در فاز نزولی نگه داشته است. روز گذشته معاملات طلای جهانی در قیمت ۳۲۴۱ دلار در هر اونس باز شد و تا عصر روز گذشته به کانال ۳۱۷۰ دلاری کاهش یافت.
تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که معاملهگران طلا اکنون در یک وضعیت متعادل هستند. مقاومتهای مهم پیشرو در قیمتهای ۳۲۵۰ و ۳۲۷۵ دلار قرار دارند و حمایت اصلی آن در ۳۱۵۰ دلار هستند. همچنین شاخص دلار در این هفته حدود ۰.۳ درصد رشد داشته و به چهارمین افزایش هفتگی متوالی خود رسیده است همین موضوع طلا را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر کرد.