صالح محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نشاء برنج در ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به پایان رسید و فقط تعداد محدودی از شالیکاران استان مشغول نشاء هستند.
وی بیان کرد: در ۲۲۳ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان ارقام محلی اعم از هاشمی، علی کاظمی، جمشید و .. در ۱۵ هزار هکتار از مزارع استان ارقام اصلاح شده از جمله خزر، شیرودی، فجر، هستی و .. کشت میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان اضافه کرد: بطور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید میشود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان پیش بینی کرد؛ ۲۱۷ هزار هکتار از شالیزارهای استان در سال زراعی جاری به شیوه مکانیزه با استفاده از دستگاه کمباین برداشت شود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
بیشتر بخوانید:
کشت برنج در گیلان آغاز شد
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود؛ شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.