گنبدکاووس؛ شهری که هنوز برای معلولان آماده نیست

گنبدکاووس؛ شهری که هنوز برای معلولان آماده نیست
 گنبدکاووس- ایرنا- رویای دسترسی آسان معلولان گنبدکاووس با ۴۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن، در پیچ‌وخم کم‌توجهی ادارات و نهادها گرفتار مانده و بیش از ۸۵ درصد ساختمان‌های دولتی و بانک‌های این شهرستان حتی با همراهی یک یا دو نفر، برای تردد معلولان با ویلچر مناسب نیستند.

به گزارش ایرنا، رئیس اداره بهزیستی گنبدکاووس، با اشاره به وضعیت نامناسب ورودی‌های ادارات و بانک‌ها اظهار کرد: ۸۵.۲ درصد از ۴۸ اداره و نهاد دولتی و ۶ بانک این شهر، که داوطلب شرکت در جشنواره شهید رجایی بودند، استانداردهای لازم برای تردد معلولان را ندارند.

محمود پیری روز یکشنبه در جلسه فصلی مناسب‌سازی مبلمان شهری و شورای سالمندان گنبدکاووس اظهار کرد: این ارزیابی، بر اساس چهار شاخص کلیدی شامل ورودی ساختمان، سرویس بهداشتی، رمپ و آسانسور انجام شده و نشان‌دهنده شکافی عمیق در اجرای قوانین مناسب‌سازی است.

وی با اشاره به جمعیت ۱۰ هزار نفری معلولان تحت حمایت بهزیستی در این شهر، تأکید کرد: ۱۰ تا ۱۳ درصد جامعه را معلولان و سالمندان تشکیل می‌دهند.

پیری از مدیران خواست تا به وظایف قانونی خود در مناسب‌سازی معابر و فضاهای اداری عمل کنند، چرا که گنبدکاووس، با وجود برتری نسبی نسبت به دیگر شهرهای گلستان، هنوز تا رسیدن به استانداردهای ایده‌آل فاصله‌ای طولانی دارد.

رئیس اداره بهزیستی گنبدکاووس پیشنهاد کرد: این شهرستان به‌عنوان «شهر دوستدار سالمند» معرفی شود.

وی خواستار تدوین سند راهبردی سالمندان، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع و بسترسازی مبلمان شهری برای تردد و استراحت این گروه شد.

نمایندگان جامعه معلولان گنبدکاووس هم در این جلسه تاکید کردند: به ترحم نیاز نداریم و فقط خواهان اجرای قانون هستیم.

آنان خواستار نظارت جدی‌تر پلیس راهور بر پارکینگ‌های ویژه معلولان، خط‌کشی دقیق معابر مقابل مراکز پزشکی و توان‌بخشی، استانداردسازی نصب داربست‌ها و رعایت الزامات در ساخت مدارس برای دانش‌آموزان معلول شدند.

معاون عمرانی شهردار گنبدکاووس هم در این نشست از برنامه‌ریزی برای خرید تابلوهای ترافیکی و خط‌کشی معابر خبر داد و گفت: طی دو سال گذشته، حدود ۱۰۰ میلیارد ریال برای مناسب‌سازی پیاده‌روها و معابر هزینه شده است.

محسن گرایلو همچنین از ساخت سه بوستان بانوان، شهید فهمیده و بهارستان با رعایت استانداردهای معلولان سخن گفت اما ضعف نظارت نظام مهندسی بر ساخت‌وسازها را عاملی مهم در کندی این روند دانست.

حسام محمدی، عضو شورای اسلامی شهر، نیز بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای رعایت حقوق شهروندی تأکید کرد و گفت: نصب تابلو و خط‌کشی به‌تنهایی کافی نیست. دستگاه‌های دولتی باید خودشان پارکینگ موردنیاز جامعه هدف را تأمین کنند، نه اینکه بار آن را بر دوش شهرداری بیندازند.

محمدجان پاشی‌زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری هم با ابراز نارضایتی از عملکرد ادارات، گفت: وضعیت موجود رضایت‌بخش نیست. نصب تابلوهای پارکینگ ویژه معلولان، فرهنگ‌سازی و حضور فعال مدیران در جلسات مناسب‌سازی، حداقل انتظارات ماست.‌

برای بررسی تازه‌ترین اخبار استان‌ها، به خوشه خبر سر بزنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها