۱۷۳ تیم دامپزشکی نظارت بر دام‌های قربانی خراسان‌رضوی را بر عهده دارند

۱۷۳ تیم دامپزشکی نظارت بر دام‌های قربانی خراسان‌رضوی را بر عهده دارند
 مشهد-ایرنا- مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ۱۷۳ تیم شامل ۸۳ تیم ثابت و ۹۰ تیم سیار دامپزشکی این استان، کار نظارت های بهداشتی در ایام عید قربان را بر عهده دارند.

دکتر محمود جوادی‌نژاد روز یکشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: این تیم‌ها متشکل از ۹۳ دکتر دامپزشک، ۱۹۸ بازرس بهداشتی گوشت و ۳۶ ناظر شرعی هستند که آماده ارائه خدمات و مشاوره‌های لازم به همشهریان هستند.

وی در خصوص مراکز مجاز عرضه و کشتار دام در شهرستان مشهد بیان کرد: برای این ایام چهار مرکز عرضه و کشتار و ۲ مرکز عرضه دام زنده در مشهد فعال هستند که چهار مرکز عرضه و کشتار شامل «کشتارگاه صنعتی مشهد، کشتارگاه صنعتی کوهان، بازار دام مهد توس و بازار دام عسکریه» است.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین ۲ بازار عرضه دام زنده شامل بازار دام مهرگان برای عرضه دام سنگین و بازار دام تبادکان( فارمد) برای عرضه دام سبک آماده ارائه خدمات به شهروندان هستند.

وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده در کشتارگاه‌های صنعتی، خاطر نشان کرد: در ۲ کشتارگاه صنعتی مشهد، خیرین بدانند که در صورت تهیه دام و انجام قربانی، چنانچه در فرآیند بازرسی بخشی از لاشه به دلیل عیوب بهداشتی حذف شود، کشتارگاه نسبت به جایگزینی آن اقدام خواهد کرد.

جوادی نژاد با هشدار نسبت به خطرات خرید و ذبح دام در معابر عمومی و مراکز غیرمجاز، تاکید کرد: متأسفانه در این مراکز شاهد تقلبات و تخلفات متعددی از جمله دستکاری باسکول‌ها و خوراندن مایعات به دام به منظور افزایش وزن هستیم، علاوه بر این کشتار غیرمجاز دام منجر به آلودگی محیط زیست، افزایش حیوانات ولگرد و انتشار بیماری‌های مشترک بین انسان و دام می‌شود که سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد.

وی با اشاره به وضعیت روستاهایی که دسترسی به کشتارگاه ندارند، اظهار کرد: در این مناطق توصیه می‌شود کشتار دام در محل‌های سیمان‌کاری شده و تمیز انجام شود؛ پس از ذبح، خون و محتویات شکمی باید با آب شسته و با استفاده از آهک و وایتکس محل ضدعفونی شود.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی در ادامه به نکات ایمنی در هنگام ذبح اشاره کرد و گفت:حتما در هنگام ذبح از دستکش، ماسک و عینک استفاده شود و از باد کردن لاشه با دهان و گذاشتن کارد قصابی در دهان خودداری شود.

وی در پایان بر ضرورت خودداری از مصرف اندام‌های کیستی دام (مانند جگر)، جنین در رحم دام و غیره تاکید کرد و افزود: این اندام‌ها باید سوزانده یا در گودال‌هایی به عمق یک و نیم متر همراه با آهک دفن شوند.

جوادی نژاد ادامه داد: در صورت بروز هرگونه زخم در حین قصابی، دست از کار کشیده و محل زخم را شسته و ضدعفونی کنید و چنانچه پس از چند روز علائم سرماخوردگی و تب بروز کرد، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

وی به تشریح نشانه‌های ظاهری دام سالم پرداخت و گفت: پشم و موی دام باید یکنواخت باشد، حیوان سرحال و پرتحرک باشد، پوزه دام مرطوب و فاقد هرگونه آبریزش غیرطبیعی باشد. پشم گوسفند سالم با کمی کشیدن به راحتی کنده نمی‌شود؛ دام نباید لاغر باشد، همچنین نقاط کم‌پشم و کم‌موی بدن دام مانند داخل گوش‌ها و زیر بغل نباید آلوده به کنه باشد.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی تاکید کرد: هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، با سامانه‌های ۱۳۷ شهرداری و ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل کنند.

وی اظهار کرد: هر مورد از کشتار غیرمجاز دام می‌تواند خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را در پی داشته و سلامت مردم را تهدید کند.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

برای بررسی اخبار استان‌ها در خوشه خبر کلیک کنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها