به گزارش ایرنا ارسلان شکری روز سه شنبه در جلسه بررسی طرحهای نیمهتمام منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه تعداد تردد ناوگان باری از ۲۸ هزار دستگاه در دو ماهه نخست سال گذشته به ۳۴ هزار دستگاه افزایش یافته است، افزود: این موضوع نشانهای روشن از رونق تجارت و ترانزیت در این مرز مهم کشور است.
وی با بیان اینکه افزایش چشمگیر تردد ناوگان باری در پایانه مرزی بازرگان ثبت شده است، یادآور شد: امسال تردد ناوگان ترانزیتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی با اشاره به عملیات ایزولهسازی پایانه با هدف ارتقای امنیت و نظم ترافیکی گفت: این عملیات به پایان رسیده و بیش از یک و نیم کیلومتر نیوجرسی و یک هزار و ۲۰۰متر دیوارکشی در این محدوده اجرا شده است.
وی کمبود نیروی انسانی در پایانههای مرزی استان، را از چالشهای اساسی بیان کرد و اضافه کرد: با ساماندهی مبادی ورودی و خروجی و همکاری نزدیک با طرف ترکیهای، تلاش میشود از توقفهای طولانی ناوگان باری کاسته شود تا فرآیند ترانزیت تسریع یابد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی با پنج پایانه مرزی رسمی هم اکنون صاحب کرسی اول در کشور است و یک پنجم پایانههای ورود و خروج به کشور را به خود اختصاص داده است.
۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان موجب شده تا آذربایجانغربی به یکی از استانهای مهم جمهوری اسلامی ایران در توسعه تجارت بین المللی به ویژه با کشورهای اروپایی بدل شود.
شهرستانهای چالدران، ماکو، پلدشت، خوی، سلماس، ارومیه از طریق سرو، اشنویه، پیرانشهر و سردشت با سه کشور جمهوری آذربایجان، ترکیه و عراق هم مرز هستند و این اتفاق موجب طلایی شدن محورهای این استان برای ترددهای مرزی است تا با استفاده از این ظرفیت، ضمن مراودات اقتصادی با کشورهای مختلف، زمینه توسعه شهرستانهای گوناگون نیز فراهم شود.