به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه وقت محلی به خبرنگاران گفت: «ما ویدئویی را که از اطراف یکی از نقاط توزیع کمک ایجاد شده توسط بنیاد بشردوستانه غزه منتشر شده است، تماشا کردهایم و صادقانه بگویم، این تصاویر دلخراش هستند.»
سخنگوی سازمان ملل افزود: همانطور که دبیرکل هفته گذشته اشاره کرد، ما و شرکایمان یک طرح دقیق، اصولی و عملیاتی - با حمایت کشورهای عضو - برای کمک به این جمعیت ناامید داریم.
دوجاریک اضافه کرد: «ما همچنان تاکید میکنیم که افزایش معنادار عملیات بشردوستانه برای جلوگیری از قحطی و برآوردن نیازهای همه غیرنظامیان در همه جا، ضروری است.»
پیش از این، یک مقام دیگر سازمان ملل متحد خواستار بازگشایی گذرگاههای غزه شد و بنیاد بشردوستانه غزه را «گمراه کردن اذهان» خواند.
سخنگوی دفتر بشردوستانه سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد هیچ اطلاعی در مورد اینکه آیا بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) واقعاً کمکی در غزه توزیع کرده است یا خیر، همانطور که این گروه تحت حمایت آمریکا دیروز اعلام کرد، ندارد.
سخنگوی دفتر بشردوستانه سازمان ملل در گفت و گو با خبرنگاران، عملیات گزارش شده این بنیاد را «گمراه کردن اذهان» خواند.
ینس لائرک از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفت: «آنچه واقعاً مورد نیاز است، بازگشایی همه گذرگاهها به غزه، ایجاد محیطی امن در داخل غزه و تسهیل سریعتر ماموریتها و تأیید نهایی همه کمکهای اضطراری است که در خارج از مرز وجود دارند و باید وارد شوند.»
وی همچنین خواستار پایان دادن به محدودیتهای اسرائیل بر نوع کمکهایی شد که اجازه ورود به غزه را دارند، که به گفته او «دستچین شده» است و با نیازها مطابقت ندارد.
جولیت توما، سخنگوی آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (UNRWA) به طور جداگانه در جلسه ای توجیهی گفت که آژانسهای سازمان ملل متحد «هیچ اطلاعاتی» در مورد تحویل هرگونه تدارکات توسط نیروهای بنیاد بشردوستانه غزه به این منطقه ندارند.
توما گفت: «ما میدانیم چه کمک هایی مورد نیاز است، میدانیم چه کالاهایی کم است و از هدف تامین این نیازها هر روز فاصله داریم.»
آژانس امداد و کاریابی سازماان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی «آنروا» با هشدار درباره بحران غذایی حاد در نوار غزه تاکید کرده است حدود ۲۵۰ هزار فلسطینی از گرسنگی شدید در مرحله پنجم ناامنی غذایی که خطرناکترین مرحله گرسنگی محسوب میشود، رنج میبرند و حدود ۹۵۰ هزار نفر در معرض خطر قحطی در مراحل چهارم و پنجم قرار دارند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز مرحله جدید تجاوز اسرائیل به نوار غزه از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تاکنون، ۳ هزار و ۹۰۱ نفر شهید و ۱۱ هزار و ۸۸ نفر دیگر مجروح شدند.
با احتساب این شهدا، شمار کل شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۵۴ هزار و ۵۶ نفر و شمار مجروحان به ۱۲۳ هزار و ۱۲۹ نفر رسیده است.