دولت ترامپ در صدد قطع ۱۰۰ میلیون دلار از قراردادهای فدرال با دانشگاه هاروارد است

دولت ترامپ در صدد قطع ۱۰۰ میلیون دلار از قراردادهای فدرال با دانشگاه هاروارد است
 نیویورک – ایرنا- یک رسانه آمریکایی اعلام کرد: دولت دونالد ترامپ روز سه‌شنبه به وقت محلی از آژانس‌های فدرال خواست تا قراردادهایی با دانشگاه هاروارد به ارزش حدود ۱۰۰ میلیون دلار را لغو کنند و این امر درگیری رئیس جمهور با قدیمی‌ترین و ثروتمندترین دانشگاه کشور را تشدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: دولت ایالات متحده تاکنون بیش از ۲.۶ میلیارد دلار از کمک‌های مالی تحقیقاتی فدرال به دانشگاه هاروارد را لغو کرده است. این اقدام در پی مخالفت این دانشگاه با درخواست‌های دولت ترامپ برای ایجاد تغییر در چندین سیاست داخلی آن صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، روز سه‌شنبه به وقت محلی، نامه‌ای از سوی اداره خدمات عمومی، که بر قراردادها و املاک و مستغلات دولت فدرال نظارت دارد، ارسال و به آژانس‌ها دستور داده است تا قراردادهای خود با دانشگاه را بررسی کرده و به دنبال ترتیبات جایگزین باشند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از دانشگاه هاروارد انتقاد کرده و آن را کانون لیبرالیسم و یهودستیزی نامیده است. این دانشگاه، در ۲۱ آوریل به دلیل درخواست‌های دولت برای تغییر در سیاست‌های رهبری، حاکمیت و پذیرش دانشگاه، شکایتی را مطرح کرد. از آن زمان، دولت بودجه فدرال این دانشگاه را کاهش داده، ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی را قطع کرده و وضعیت معافیت مالیاتی آن را تهدید کرده است.

به گفته یک مقام دولتی که به‌شرط ناشناس‌ماندن با آسوشیتدپرس گفت و گو کرده است، دولت حدود ۳۰ قرارداد در ۹ آژانس فدرال را شناسایی کرده که باید برای لغو آنها بررسی صورت گیرد. این قراردادها در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون دلار ارزش دارند.

این قراردادها شامل موضوعاتی چون آموزش‌های اجرایی برای مقامات وزارت امنیت داخلی، پژوهش در مورد تأثیرات نوشیدنی‌های انرژی‌زا بر سلامت، و خدمات تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌شود.

به آژانس‌هایی که دارای قراردادهای حیاتی با هاروارد هستند دستور داده شده که فعلاً آن‌ها را متوقف نکنند، اما برنامه‌ای برای انتقال قراردادها به فروشندگان جایگزین تدوین کنند.

آسوشیتدپرس می گوید: این نامه تنها شامل قراردادهای فدرال با هاروارد می‌شود و شامل کمک‌های مالی تحقیقاتی باقی‌مانده نمی‌شود.

ترامپ در آخر هفته گذشته در رسانه اجتماعی خود تهدید کرد که ممکن است ۳ میلیارد دلار دیگر از کمک‌های مالی فدرال به هاروارد را قطع کرده و به مدارس فنی و حرفه‌ای در سراسر کشور اختصاص دهد. او مشخص نکرد که دقیقاً کدام کمک‌ها مد نظر اوست یا چگونه ممکن است این انتقال انجام شود.

او همچنین دانشگاه هاروارد را متهم کرد که از ارائه فهرست دانشجویان خارجی خود خودداری کرده است. ترامپ مدعی شد کشورهایی که این دانشجویان از آنجا آمده‌اند، هیچ هزینه‌ای برای تحصیل آنها نمی‌پردازند و برخی از آن کشورها با ایالات متحده آمریکا رفتار دوستانه ندارند.


بر اساس این گزارش، دانشجویان بین‌المللی واجد شرایط دریافت کمک مالی فدرال نیستند، اما هاروارد کمک‌های خود را به دانشجویان خارجی و داخلی ارائه می‌دهد.

ترامپ در رسانه‌های اجتماعی گفت: «ما هنوز منتظر فهرست دانشجویان خارجی از دانشگاه هاروارد هستیم تا بتوانیم پس از صرف میلیاردها دلار هزینه گزاف، مشخص کنیم که چند نفر از این افراد رادیکال و دردسرساز نباید به کشورمان بازگردانده شوند.»

دقیقاً مشخص نیست که رئیس جمهوری امریکا به چه چیزی اشاره می‌کند. دولت فدرال در حال حاضر به اطلاعات ویزا و سایر سوابق دانشجویان خارجی در دانشگاه هاروارد و سایر دانشگاه‌ها دسترسی دارد.

وزارت امنیت داخلی آمریکا از دانشگاه هاروارد خواسته است که مجموعه‌ای از پرونده‌های مربوط به دانشجویان خارجی خود، از جمله سوابق انضباطی و سوابق مربوط به «فعالیت‌های خطرناک یا خشونت‌آمیز» را تحویل دهد.

هاروارد اعلام کرده که با این درخواست همکاری کرده، اما دولت فدرال پاسخ دانشگاه را ناکافی دانسته و اقدام به تعلیق مجوز دانشگاه برای ثبت‌نام دانشجویان خارجی کرده است. یک قاضی فدرال در شهر بوستون با شکایت هاروارد، این تصمیم را به‌صورت موقت متوقف کرده است.

واکنش های بین المللی

دولت ژاپن روز سه‌شنبه اعلام کرد که به دنبال راه‌هایی برای کمک به دانشجویان خارجی دانشگاه هاروارد است. توشیکو آبه، وزیر آموزش و پرورش، به خبرنگاران گفت که قصد دارد از دانشگاه‌های ژاپن بخواهد اقداماتی را برای حمایت از دانشجویان بین‌المللی تدوین کنند.

دانشگاه توکیو، برترین دانشگاه ژاپن، در حال بررسی پذیرش موقت برخی از دانشجویان هاروارد است که تحت تأثیر تحریم‌های ترامپ قرار گرفته‌اند.

دانشگاه‌های کشورهای دیگر نیز اقدامات مشابهی انجام داده‌اند، از جمله دو دانشگاه در هنگ کنگ که اخیراً دعوت‌نامه‌هایی را برای دانشجویان هاروارد ارسال کرده‌اند.

کارسون دوردل، دانشجوی حقوق در دانشگاه هاروارد، گفت: «استقلال فکری، یکی از دلایلی است که ایالات متحده به عنوان الگویی برای جهان مطرح شده است. قطع این حمایت‌ها نه‌تنها در کوتاه‌مدت، بلکه در بلندمدت نیز تصمیمی فاجعه‌بار است.»

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها