به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، بث بچدول (Beth Bechdol) معاون مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) که این ارزیابی را به همراه مرکز ماهوارهای سازمان ملل تهیه کرده است، گفت: این میزان از تخریب فقط [به معنای] از بین رفتن زیرساختها نیست، بلکه فروپاشی نظام غذایی-کشاورزی غزه و شریانهای حیاتی آن است.
بر اساس ارزیابی سازمان ملل، در مجموع تنها ۶۸۸ هکتار، معادل ۴.۶ درصد از کل زمینهای کشاورزی این منطقه، قابل استفاده برای زراعت است. این نشان میدهد که بیش از ۸۰ درصد از زمینهای کشاورزی غزه در جنگ آسیب دیده است.
طبق ارزیابی سازمان ملل از مناطق محصور شده توسط رژیم اسرائیل و دستورات تخلیه، در مجموع ۷۷.۸ درصد از زمینهای زراعی قابل دسترسی نیستند.
این ارزیابی که با استفاده از تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا انجام شده است، نشان داد که نزدیک به سهچهارم گلخانهها و بیش از ۸۰ درصد چاهها در طول جنگ اسرائیل در غزه آسیب دیده است.
این گزارش همچنین وضعیت در منطقه جنوبی رفح و مناطق شمالی که تقریباً تمام زمینهای کشاورزی آن غیرقابل دسترس است را «بسیار بحرانی» توصیف کرد.
این در حالی است که پیش از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه که بیش از ۱۹ ماه از آن میگذرد، کشاورزان غزه محصولات متنوع کشاورزی از جمله مرکبات، خرما و زیتون را کشت میکردند، با وجود آنکه این منطقه جزو متراکمترین مناطق جهان از نظر تعداد جمعیت بهشمار میرود.
اما اکنون، طبق گزارش یک نهاد جهانی ناظر بر گرسنگی، نیم میلیون نفر در بحبوحه محدودیتهای رژیم اسرائیل بر واردات مواد غذایی پس از محاصره ۱۱ هفتهای، با گرسنگی و قحطی مواجه هستند.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گستردهای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد. اما ارتش رژیم صهیونیستی از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.