اهمیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی سفر شهباز شریف به تهران

اهمیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی سفر شهباز شریف به تهران
 تهران- ایرنا- دیپلمات پیشین و تحلیلگر مسائل پاکستان با اشاره به نگرانی‌های مرزی ایران و پاکستان گفت: میان دو کشور ساختارهایی برای مشورت و هماهنگی در موضوعات مرزی و امنیتی پیش‌بینی شده است و سفر نخست‌وزیر پاکستان به تهران، هم فرصتی را فراهم می‌سازد تا موانع موجود و راه‌های ارتقای این مناسبات مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا؛ جمهوری اسلامی ایران و پاکستان همسایگانی در جنوب آسیا با پیشینه‌ای تاریخی، تمدنی و فرهنگی و نیز ظرفیت‌های گسترده اقتصادی و تجاری، می‌توانند دو شریک استراتژیک در منطقه تعریف شوند. در حال حاضر میان تهران و اسلام‌آباد چند پرونده باز و البته مهم مانند امنیت مرزها و خط لوله انتقال گاز وجود دارد که به نظر می‌رسد در سفر امروز «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان به ایران مورد بررسی و تصمیم قرار گیرند. به منظور بررسی این اهداف و اهمیت این سفر و مسائل مهم در روابط دو کشور با «محسن روحی صفت» دیپلمات پیشین وزارت امور خارجه و تحلیلگر مسائل پاکستان و افغانستان به گفت‌وگو پرداختیم.

اهمیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی سفر شهباز شریف به تهران

دیپلمات پیشین وزارت امور خارجه درباره اهمیت و اهداف سفر نخست‌وزیر پاکستان به تهران گفت: سفر شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان به جمهوری اسلامی ایران از نظر موضوعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی حائز اهمیت است. دو کشور نیاز دارند در خصوص مسائل منطقه‌ای در خاورمیانه و شبه‌قاره، که تنش‌هایی در آن‌ها وجود داشته است، دیدگاه‌های خود را با شفافیت برای طرف مقابل بیان کرده و راه‌هایی را که می‌توانند به ثبات و صلح در منطقه کمک کنند، تقویت کنند.

سفر شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان به ایران از نظر موضوعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی حائز اهمیت استروحی‌صفت همچنین درباره امنیت مرزهای دو کشور به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ایران با اشاره به اینکه موضوع امنیت مرزها و منطقه بلوچستان برای هر دو کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: اگرچه ایران در گذشته بیشتر از ناحیه امنیت مرزها متحمل آسیب و رنج شده اما در روزها و ماه‌های اخیر، تنش‌ها و درگیری‌های پاکستان در بلوچستان و مناطق نزدیک به مرز ایران افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به منازعات جاری میان پاکستان و هند، سطح نگرانی‌های امنیتی این کشور به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است، گفت: یکی دیگر از منابع نگرانی امنیتی پاکستان، تحولات افغانستان است؛ چرا که طالبان افغانستان و طالبان پاکستان از نظر فکری و ساختاری بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و از یک منشأ مشترک تغذیه می‌شوند. از زمانی که طالبان در کابل به قدرت رسیده‌اند، میزان درگیری‌ها و ضربات نظامی واردشده به ارتش پاکستان به‌شکل چشمگیری افزایش یافته و چندین برابر شده است.

تحلیلگر مسائل پاکستان با اشاره به اینکه بین دو کشور ایران و پاکستان، ساختارهایی برای مشورت و هماهنگی در موضوعات مرزی و امنیتی پیش‌بینی شده است، توضیح داد: این مشورت‌ها به‌صورت دوره‌ای در هر دو کشور برگزار می‌شود و سفر نخست‌وزیر پاکستان به تهران، هم فرصتی را فراهم می‌سازد تا ایشان در دیدار با مقامات نظامی و امنیتی، موانع موجود و راه‌های ارتقای این مناسبات را مورد بررسی قرار دهند و تصمیمات جدی در راستای حل مسائل فی‌مابین و تقویت امنیت مرزی اتخاذ کنند.

روحی‌صفت درباره تبادلات و روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور هم گفت: میان ایران و پاکستان از نظر حجم تجارت، در مقایسه با گذشته، رشد خوبی مشاهده شده و سطح مبادلات تجاری افزایش یافته است. با این حال، آنچه اهمیت بیشتری دارد، سرمایه‌گذاری است؛ چرا که سرمایه‌گذاری آثار مثبت و تثبیت‌کننده‌ای بر روابط دو کشور دارد. اما به‌دلیل تحریم‌ها، موانع مهمی در مسیر سرمایه‌گذاری ایجاد شده است. ایران در زمینه خدمات فنی و مهندسی از توان بالایی برای ارائه به پاکستان برخوردار است و پاکستان نیز به این خدمات نیاز دارد، اما مناسبات بانکی بین دو کشور تاکنون نتوانسته‌اند زمینه لازم برای ارائه این خدمات را فراهم کنند و امید می‌رود که در جریان این سفر، دو طرف به تفاهمی در این زمینه دست یابند.

تحریم آمریکا مانع اصلی در اجرای خط لوله انتقال گاز بوده استوی همچنین درباره موانع تکمیل خط لوله صلح میان ایران و پاکستان به منظور انتقال گاز هم گفت: تحریم آمریکا مانع اصلی در اجرای خط لوله انتقال گاز بوده است، طرحی وجود دارد که باتوجه به افزایش سریع نیاز پاکستان به انرژی، این کشور راه حل مقطعی را در اتصال آن از ایران به بندر گوادر و تلاش برای معافیت پاکستان از تحریم آمریکا بداند.

وی درباره تلاش‌های ایران در زمینه میانجیگری میان هند و پاکستان درباره اثرگذاری این مناقشه بر ایران هم گفت: درگیری بین هند و پاکستان روی ایران تأثیر دارد و ما خواهان روابط صلح آمیز با هردو کشور هستیم و از این رو تلاش ما باید تشویق طرفین به عدم جنگ باشد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها