به گزارش خبرنگار ایرنا، تیمور دارابی زاوله این شاعر سرپلذهابی در این ۲ کتاب با عناوین سایهوان بیمنت و ریویار خیال اشعاری را به زبان کُردی با موضوعات آزاد و همچنین دوران هشت سال دفاع مقدس و خاطرات جبهه و جنگ و روایت زلزله مرگبار ۷.۳ ریشتری سال ۹۶ سرپل ذهاب به رشته تحریر درآورده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سرپل ذهاب در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: این کتاب به همت این اداره و در یک هزار نسخه برای اولین بار چاپ رسیده که امروز به مناسبت سوم خرداد ماه سالروز آزاد سازی خرمشهر و روز ملی مقاومت در محل مصلای نماز جمعه این شهرستان با حضور مسوولان و جمعی از هنرمندان رونمایی شد.
علیاکبر رضایی افزود: این شهرستان ۳۰ نفر نویسنده دارد که آثار مختلفی را در موضوعات گوناگون به چاپ رسانده اند.
او با بیان اینکه شهرستان سرپل ذهاب ظرفیت و توانمندیهای بسیاری در عرصههای مختلف دارد، ادامه داد: وجود نیروی انسانی کارآمد و با استعداد در عرصههای فرهنگی و هنری وظیفه مسوولان را در شناسایی، معرفی و حمایت از آنها سنگینتر کرده است.
در این مراسم این نویسنده ضمن بیان اهداف خود از سرودن این اشعار با زبان کُردی و پاسداشت زبان مادری بخشی از سروده های خود را برای حاضران قرائت کرد.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت در هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد حمله هوایی، گلوله باران و موشک باران ارتش بعث قرار گرفت و در این مدت ۸۵۶ شهید، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۱۱۲ آزاده سرافراز تقدیم نظام اسلامی کرده است.
درباره زلزله آبان ۱۳۹۶
به گزارش ایرنا؛ ساعت ۲۱:۴۸:۱۶ روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ زلزله ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر استان کرمانشاه را بشدت لرزاند. کانون زمین لرزه ۱۱ کیلومتری بخش ازگله در شهرستان ثلاث باباجانی، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب و ۳۱ کیلومتری شهرستان قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بود.
این زلزله از نظر بزرگی در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بود بطوریکه در آن ۱۰ شهرستان استان و هزار و ۹۳۲ روستا و جمعیتی در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان (بیش از ۱۰۰ هزار خانوار) را درگیر کرد.
این حادثه در مجموع ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت و بر اساس آخرین ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیش از ۱۰۷ هزار خانه، حدود ۲۳ هزار واحد صنفی، خدماتی، صنعتی و دامی و در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۷۹ واحد شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
مجموع خسارت این زلزله به واحدهای مسکونی، عمومی و بخش تولید و کسب و کار استان کرمانشاه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد.