به گزارش ایرنا، فرزاد الماسی، روز شنبه در مراسم سالروز آزادسازی خرمشهر، ضمن گرامیداشت یاد شهیدان، به بررسی جنگ ایران و عراق و اشتباهات رژیم بعث پرداخت و بر ضرورت انتقال تاریخ دفاع مقدس به نسل جدید تأکید کرد.
وی تصریح کرد: دولت بعث عراق با اتکا به تجهیزات مدرن و منابع مالی حاصل از فروش نفت، شرایط ویژهای را برای خود فراهم کرده بود، اما درک درستی از تعصب و غیرت جوانان ایرانی نسبت به آب، خاک و دین نداشت.
الماسی ادامه داد: در شهر خرمشهر، بیش از ۶ هزار جوان برای اعتقادات و میهن خود جانفشانی کردند. این فداکاریها نه تنها نقطه عطفی در تاریخ هشت سال دفاع مقدس بود، بلکه موجب تغییر شرایط جنگ به نفع ایران شد.
وی همچنین به عملیاتهای مختلفی که در طول این هشت سال انجام شد و رشادتهای ماندگاری که به یادگار ماند، اشاره کرد و گفت: مقاومت مردم پاوه یکی از نمونههایی است که شهدای زیادی را برای حفظ سرزمین خود تقدیم کرد.
فرماندار پاوه در بخش دیگری از سخنان خود به نیاز به انتقال بهتر تاریخ دفاع مقدس به نسل جوان اشاره کرد و گفت: احساس میشود در برخی موارد در این زمینه کمکاری شده است. نسل جدید باید متوجه شود برای هر وجب از خاک میهن عزیزمان چه جانفشانیها صورت گرفته و چه خونهایی برای دفاع از این سرزمین ریخته شده است. اگر این ماجرا به درستی منتقل نشود، نسلهای آینده باید تاوان بیشتری را بپردازند.
الماسی تأکید کرد: نسل کنونی باید از گذشته و وضعیت اولیه کشور در زمان جنگ درس بگیرد. اکنون، ما در شرایط ویژهای قرار داریم که حتی ابرقدرتهای دنیا مایل به مذاکره با ما هستند. اگر آنها حتی یک درصد امید به پیروزی داشتند، قطعاً گزینه دیگری را انتخاب میکردند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این وضعیت نشاندهنده ولایتمداری و تعصب جوانان به این خاک است، چرا که همه میدانند اگر خطایی صورت گیرد، مردم با تمام قدرت از وجب به وجب سرزمین خود دفاع خواهند کرد.
به گزارش ایرنا؛ آزادسازی خرمشهر یکی از هدفهای اصلی عملیات بیتالمقدس در خلال جنگ ایران و عراق بود که پس از این نبرد، شهر خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال از سوی نیروهای ارتش بعثی عراق، در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ با تلاش نیروهای مسلح ایران بازپس گرفته شد.
آزادی خرمشهر به تدریج مقدمه به زانو درآمدن نیروهای بعثی شد و با قبول آتش بس به مزرهای بین المللی شناخته شده ۲ کشور بازگشت.
نیروهای بعثی عراق ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹ هجری شمسی از زمین، دریا و هوا خاک جمهوری اسلامی را هدف حمله خود قرار داد و سرانجام در مقابله با رزمندگان اسلام توان و ایستادگی خود را از دست دادند.
شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد.