به گزارش ایرنا، ساسان معین روز شنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان گنبدکاووس با اشاره به اینکه گلستان با پرداخت ۵۱ هزار و ۲۰۸ میلیارد ریال وام ازدواج رتبه ۲۷ کشور را کسب کرده، افزود: در گنبدکاووس نیز وضعیت مشابهی وجود دارد و تنها نیمی از متقاضیان این تسهیلات را دریافت کردهاند.
وی افزود: هماکنون پنج هزار و ۵۹۲ نفر از جوانان این شهرستان در صف انتظار دریافت وام ازدواج هستند.
معین با تبریک هفته ازدواج (هفت تا ۱۳ خرداد) به برنامههای بزرگداشت این هفته اشاره کرد و گفت: برگزاری جشن وصال، تجلیل از زوجهای موفق، اهدای جهیزیه، تقدیر از نیکوکاران و ادارات فعال در ترویج ازدواج آسان و برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله این برنامههاست.
سرپرست اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس ادامه داد: این رویدادها با همکاری ادارات، سازمانهای مردمنهاد (سمنها) و مراکز مشاوره برگزار میشود. در حال حاضر، ۳۰ سمن در گنبدکاووس فعال هستند که چهار مورد آنها در حوزه خانواده، ازدواج و مشاوره فعالیت دارند.
کاهش آمار ازدواج در گنبدکاووس
رییس اداره ثبت احوال گنبدکاووس هم در این جلسه ، با اعلام ثبت ۲ هزار و ۶۴۴ ازدواج در سال گذشته، از کاهش ۲.۶ درصدی این آمار نسبت به سال قبل خبر داد.
جلیل امانزاده اظهار کرد: این آمار، گنبدکاووس را در رتبه دهم استان گلستان قرار داده است.
به گفته وی از این تعداد، ۴۸ درصد ازدواجها در مناطق شهری و مابقی در مناطق روستایی ثبت شدهاند و بیشترین ازدواجها در مهرماه و کمترین آنها در مردادماه به ثبت رسیده است.
امانزاده افزود: بیشترین گروه سنی ازدواج در این شهرستان بین ۱۵ تا ۱۹ سال با هزار و ۵۶ مورد بوده، اما روند کلی ثبت ازدواج در دهه گذشته (۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲) در این شهرستان کاهشی بوده است.
درخواست شفافیت از بانکها در مورد عدم پرداخت وام
سرپرست فرمانداری گنبدکاووس هم در این جلسه با ابراز نگرانی از عدم پرداخت وام ازدواج به ۵۱ درصد متقاضیان در گلستان و گنبدکاووس، خواستار توضیح شفاف بانکهای عامل شد.
سلیمان هاشمی مسائل مرتبط با ازدواج، اشتغال و مسکن جوانان را از اولویتهای اصلی دانست و بر نقش ائمه جمعه، خیرین، رسانهها و سمنها در ترویج ازدواج آسان تأکید کرد.
وی با اشاره به اقدام خیرین گنبدی در تامین جهیزیه و برگزاری مراسم ازدواج آسان برای ۳۰ زوج، اظهار کرد: با همکاری خیرین میتوان این تعداد را به ۱۰۰ مورد افزایش داد.