به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، عباس علی آبادی روز شنبه در بازدید سخنگو و اعضای شورای اطلاع رسانی دولت از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور اظهار داشت: ساختار شبکه برق کشور قابل مقایسه با هیچ یک از کشورهای منطقه نیست و از لحاظ فنی و مهندسی در سطح بسیار پیشرفته و قابل قبولی است.
وی ادامه داد: مدیریت شبکه برق کشور با توجه به شرایط اقلیمی کشور، خشکسالی، ظرفیت نیروگاه های خورشیدی کشور و سایر چالش های تامین برق با تمام توان در حال انجام است، در عین حال به دلیل مسائل ریشهای صنعت برق که در ناترازی موجود نمود یافته با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند.
وی افزود: بروز برخی اختلالات و مشکلات در شبکه برق کشور به دلیل مسایل ذکر شده و همچنین اتخاذ برخی تدابیر و تمهیدات برای حفظ پایداری شبکه اجتناب ناپذیر است و هر چند با سطح مطلوب فاصله داریم، اما همه سعی ما این است که فاصله را به حداقل برسانیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تعامل با سایر کشورها را مفید، لازم و ضروری میدانیم و در تلاش هستیم با افزایش اینرسی شبکه و حفظ تعادل ارتباط الکتریکی با کشورهای منطقه از بروز حوادثی مانند فروپاشی شبکه که در برخی از کشورهای اروپایی مانند کشور اسپانیا رخ داد جلوگیری کنیم، لذا در حال حاضر، به منظور افزایش و توسعه تبادلات برون مرزی، رایزنیهای گستردهای با کشورهای قطر، امارات و عمان برای افزایش تبادلات انرژی برق در حال انجام است.
در این بازدید همچنین اردشیر مذکوری، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ضمن ابراز خرسندی از حضور سخنگو و اعضای شورای اطلاع رسانی دولت در مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور و اهمیت بازدید از این مرکز به منظور اطلاع از آخرین وضعیت شبکه برق کشور گفت: ناترازی شبکه برق به دلیل عدم وجود تعادل بین تولید و مصرف رخ می دهد.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت مدیریت شبکه برق کشور که قلب تپنده آن مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور است به صورت شبانه روزی با حضور متخصصین این مرکز با برنامهریزی دقیق، نظارت مستمر و کارآمدی جمعی پرسنل این مرکز در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ادامه داد: همزمان با مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور، مراکز کنترل شبکه برق در 14 مرکز استان کشور نیز در حال فعالیت شبانه روزی هستند.
مذکوری با بیان اینکه کشور ایران با همه کشورهای دارای مرز خاکی تبادل برق دارد گفت: تبادلات برون مرزی با کشورهای همسایه علاوه بر کشورهای ترکمنستان و ارمنستان که بیشترین سهم واردات برق را دارند با کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه و آذربایجان در جریان است که در حال حاضر به دلیل تامین انرژی مورد نیاز داخل کشور، صادرات برق به حداقل میزان خود رسیده است.
به گزارش ایرنا، اعضای شورای اطلاعرسانی دولت به ریاست الیاس حضرتی به همراه فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، مدیران عامل موسسه ایران و خبرگزاری ایرنا با همراهی عباس علی آبادی وزیر نیرو، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر، اردشیر مذکوری مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و جمعی از مدیران ارشد صنعت برق، صبح امروز شنبه سوم خرداد ماه ضمن بازدید از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور در جریان فرآیند فرماندهی شبکه برق کشور، مسائل و مشکلات تامین برق و تولید، انتقال و توزیع برق کشور قرار گرفتند.