محمد اقبال چودهری، دانشمند حوزه شیمی آلی از پاکستان و هماهنگکننده کامستک، یکی از چهار کمیته وابسته به سازمان همکاری اسلامی است که تاکنون بیش از ۵۰ بار به ایران سفر کرده و در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا، به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی در تهران که هفته گذشته برگزار شد، پرداخت و این نشست را فوق العاده مهم عنوان کرد.
دارنده جایزه الهلال و مصطفی گفت: این اجلاس دستاورد مهمی داشت و آن تصویب اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام بود که ما اعضای کشورهای او.آی.سی -۱۵ قرار است همکاریهای لازم را در این زمینه داشته باشیم و آن را گسترش هیم.
پر استنادترین دانشمند پاکستان با بیش از ۳۲ هزار استناد علمی، درباره نحوه همکاری در گسترش سند هوش مصنوعی گفت: این همکاری اعضای او.آی.سی خیلی مهم است زیرا بدون آن گسترش سند هوش مصنوعی میسر نخواهد بود و ما باید درباره این فناوری نو گفتوگو کنیم.
چودهری ادامه داد: اکنون از هوش مصنوعی در جهت ضد اخلاقی آن استفاده میشود که نمونه آن نسلکشی در غزه است و این سندی که در تهران برای دفاع راهبردی امضا شد فقط منوط به استفاده اقتصادی نیست بلکه استفاده درست از آن در تمامی زمینه هاست و از این منظر سندی مهم محسوب میشود.
وی در ارزیابی از سهم مهم ایران در سند هوش مصنوعی گفت: ایران کشور فوق العاده و یکی از اعضای فعال سازمان همکاری اسلامی است. کشوری که در تمامی زمینهها توانسته با اتکا به دانشهای بومی خودکفا شود و حتی با وجود تحریمها رشد و توسعه یابد و به نظر می رسد که ایران در زمینه هوش مصنوعی نقش کلیدی و مهمی را ایفا کند.
هماهنگکننده کامستک به بازدیدهای بیشمار خود از نمایشگاههای مختلف کشورمان از جمله هفتمین نمایشگاه ایراناکسپو ۲۰۲۵ و دستاوردهای علمی در حاشیه اجلاس او.آی.سی اشاره کرد و پیشرفتهای علمی ایران را در ۴۵ سال پس از انقلاب اسلامی با تکیه بر دانش بومی ستود.
او بار دیگر از حضور در ایران برای چندمین بار اظهار خرسندی کرد و گفت که امید است در دراز مدت بتوانیم همکاریهای خوبی را با جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) که گاهی با نام کشورهای OIC-۱۵ نیز شناخته میشوند، شامل ۱۵ کشور تأثیرگذار در این سازمان بینالمللی هستند که این کشورها نقش کلیدی در تصمیمگیریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و علمی جهان اسلام ایفا میکنند.
عربستان سعودی (ریاست فعلی اجلاس وزرای علوم OIC در ۲۰۲۵)، ایران (میزبان دومین اجلاس وزرای علوم OIC در ۲۰۲۴)، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، مالزی، نیجریه، الجزایر، مراکش، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عراق و سودان این ۱۵ کشور هستند و اخیرا اجلاس وزرای علوم OIC با تمرکز بر هوش مصنوعی و همکاریهای علمی در روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی تهران برگزار و در نهایت عربستان به عنوان سومین میزبان اجلاس در ۲۰۲۵ معرفی شد.