وقتی درمان به سراغ مردم می‌آید؛ ۲۷ کاروان سلامت صدای زندگی در دل محرومیت سیستان و بلوچستان

وقتی درمان به سراغ مردم می‌آید؛ ۲۷ کاروان سلامت صدای زندگی در دل محرومیت سیستان و بلوچستان

 زاهدان - ایرنا - از دل خاک و بادهای تند سیستان و بلوچستان سال گذشته صدای پای ۲۷ کاروان سلامت جمعیت هلال احمر پیچید، کاروان‌هایی که نه با هیاهو بلکه با کیسه‌های دارو، گوشی پزشکی و دل‌های پرمهر آمدند تا مرهمی باشند بر زخم دیرینه محرومیت ۶ هزار و ۷۴۶ نفر از مردم نیازمند این استان پس از مدت‌ها طعم توجه و درمان را چشیدند.

به گزارش ایرنا؛ سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از پهناورترین و در عین حال محروم‌ترین استان‌های کشور سال‌هاست که با چالش‌های جدی در زمینه دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی مواجه است، پراکندگی جغرافیایی، کمبود زیرساخت‌های درمانی و محدودیت منابع انسانی متخصص از جمله عواملی هستند که دسترسی عادلانه به سلامت را برای ساکنان برخی نقاط این استان به ویژه در مناطق روستایی و کمتر توسعه‌یافته دشوار کرده‌اند در چنین شرایطی جمعیت هلال‌احمر هر سال با کاروان‌هایی از مهر و درمان، راهی دل محروم‌ترین روستاها می‌شود تا مرهمی باشد بر دردهایی که سال‌هاست بی‌پاسخ مانده‌اند.

در این راستا سال گذشته ۲۷ کاروان سلامت به مناطق مختلف سیستان و بلوچستان اعزام شدند که خود گامی بزرگ و موثر در مسیر کاهش نابرابری‌های سلامت و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به شمار می‌رود.
در این برنامه‌ها بیش از ۶ هزار و ۷۴۶ نفر از اهالی مناطق روستایی سیستان و بلوچستان از خدمات متنوع بهداشتی و درمانی بهره‌مند شدند، این خدمات شامل ویزیت پزشکان عمومی و متخصص، ارائه مشاوره‌های بهداشتی و تغذیه و توزیع رایگان دارو برای درمان بیماران بوده؛ حضور تیم‌های پزشکی متخصص در این مناطق نه تنها موجب بهبود وضعیت جسمانی بیماران شد بلکه امید تازه‌ای در دل خانواده‌های محروم این مناطق ایجاد کرده است.

در کنار درمان آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بیماری‌ها، رعایت بهداشت فردی، تغذیه سالم و مراقبت‌های اولیه نیز به خانواده‌ها داده می‌شود که نقش مهمی در کاهش بیماری‌های شایع ایفا می‌کند.
علاوه بر این یکی از مهمترین اثرات این حضور بُعد روانی و اجتماعی آن است، مردم این مناطق با دیدن افرادی که داوطلبانه و بدون چشم‌داشت برای درمان آن‌ها آمده‌اند، احساس امید می‌کنند؛ این خود به تنهایی تاثیری عمیق بر روحیه و اعتماد اجتماعی مردم دارد. کاروان‌های سلامت، فقط دارو و درمان نمی‌آورند، بلکه حس دیده‌شدن، احترام و امید را نیز به همراه دارند.
در نهایت، اعزام این کاروان‌ها گامی مؤثر در جهت تحقق عدالت در سلامت است؛ چرا که سلامت نباید وابسته به موقعیت جغرافیایی یا سطح درآمد باشد. خدمات انسان‌دوستانه جمعیت هلال‌احمر، به‌ویژه در استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان، نه‌تنها درمان، که اعتماد و همبستگی اجتماعی را نیز بازسازی می‌کند.

وقتی درمان به سراغ مردم می‌آید؛ ۲۷ کاروان سلامت صدای زندگی در دل محرومیت سیستان و بلوچستان


تامین عدالت در سلامت از مهمترین اهداف کاروان های سلامت جمعیت هلال احمر
کاروان‌های سلامت به عنوان بازوی عملیاتی جمعیت هلال‌احمر در عرصه خدمات درمانی با حضور در دورافتاده‌ترین نقاط امکان بهره‌مندی اقشار محروم را از ابتدایی‌ترین حقوق بهداشتی فراهم ساختند. در شرایطی که بسیاری از روستاها از مراکز درمانی فاصله دارند این خدمات نقش مکمل حیاتی برای شبکه بهداشت محلی ایفا کردند.
شناسایی بیماری‌های شایع و مزمن و افزایش اعتماد عمومی به خدمات سلامت از دیگر اهداف برپایی کاروان های سلامت است. حضور پزشکان در این مناطق فرصتی فراهم کرد تا بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا، کم‌خونی و مشکلات تنفسی شناسایی و درمان اولیه روی آن‌ها آغاز شود؛ علاوه بر آن آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بیماری‌ها نیز به صورت چهره‌به‌چهره ارائه شد.
همچنین یکی از پیامدهای مثبت این برنامه افزایش حس اعتماد و ارتباط مردم با ساختارهای بهداشتی و درمانی دارد بطوریکه مشارکت داوطلبانه تیم‌های درمانی‌ نشان‌دهنده تعهد انسانی و حرفه‌ای جامعه پزشکی نسبت به نیازهای مناطق محروم است.

وقتی درمان به سراغ مردم می‌آید؛ ۲۷ کاروان سلامت صدای زندگی در دل محرومیت سیستان و بلوچستان



اهمیت راهبردی اقدامات جمعیت هلال‌احمر در حوزه بهداشت و درمان
جمعیت هلال‌احمر فراتر از نقش امداد و نجات در حوادث و بحران‌ها با گسترش کاروان‌های سلامت خود نقش مهمی در افزایش سلامت عمومی جامعه ایفا می‌کند، این نهاد با تکیه بر نیروهای داوطلب، منابع مردمی و هماهنگی با سایر دستگاه‌های اجرایی الگویی موفق از مدیریت غیرمتمرکز خدمات سلامت را به نمایش گذاشته است.
در مجموع می توان گفت کاروان‌های سلامت در سیستان و بلوچستان، جلوه‌ای از تحقق عدالت اجتماعی و همبستگی ملی در حوزه سلامت هستند و اجرای این برنامه نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی هدفمند، مشارکت داوطلبانه و تخصیص عادلانه منابع می‌توان گامی بزرگ در جهت بهبود کیفیت زندگی در مناطق کمتر توسعه‌یافته برداشت.

کاروانی از جنس آرامش و درمان

جان محمد براهویی یکی از کشاورزان سیستان و بلوچستان که ۶۲ ساله سن داشت به خبرنگار ایرنا گفت: من فشار خون دارم و چند وقت بود دارو نداشتم؛ وقتی کاروان سلامت هلال احمر به روستای ما آمد تازه متوجه شدم که بیماری ام تشدید شده است و حضور پزشکان هلال احمر نجات دهنده من شدند.
یکی از بانوان سیستان و بلوچستان که دارای ۶ فرزند و ساکن منطقه سرباز است نیز افزود: یکی از فرزندان دچار اختلال مادرزادی بود که به دلیل نداشتن پول نمی توانستم کاری برایش انجام دهم.

وی ادامه داد: با سفر کاروان سلامت هلال احمر به این روستا؛ ما توانستم با کمک خیران زمینه درمان فرزندم با اعزام به تهران فراهم شود.

وقتی درمان به سراغ مردم می‌آید؛ ۲۷ کاروان سلامت صدای زندگی در دل محرومیت سیستان و بلوچستان

۶۷۴۶ سیستان و بلوچستانی از خدمات کاروان سلامت بهره‌مند شدند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ۶ هزار و ۷۴۶ نفر از بیماران این استان از خدمات کاروان سلامت جمعیت هلال احمر در سال گذشته بهره‌مند شدند.

سیدمحمد مهدی سجادی افزود: در این مدت ۲۷ کاروان سلامت با هدف خدمت رسانی به مردم مناطق محروم سیستان و بلوچستان با حضور پزشکان عمومی، متخصص برگزار شد.

وی ادامه داد: داروی رایگان نیز بین بیماران نیازمند توزیع شد و همچنین مراجعان به کاروان‌های سلامت از خدمات فشار خون و قند خون نیز بهره‌مند شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با توجه به نیاز امسال نیر کاروان‌های سلامت به مناطق مختلف استان اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه هلال احمر بزرگترین مجموعه مردم نهاد در کشور است، افزود: هلال احمر در فعالیت‌های انسان دوستانه و کمک به مردم در شرایط سخت و محروم فعالیت دارد به همین دلیل استفاده از ظرفیت داوطلبان توانمند و نوع دوست می‌تواند در توسعه فعالیت‌های این نهاد بسیار اثرگذار باشد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها