میترا عقیلی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد ایران «تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال» در کشور است و به همین جهت این سازمان به منظور ایفای وظایف قانونی خود در حوزه حلال، ایجاد وحدت رویه، ساختارمند کردن وظایف و ماموریتهای سازمانی در امور حلال و همچنین تعیین جایگاه و سطوح سازمانی امور و نحوه تعامل با سایر نهادها و ارکان کل کشور، نظامنامه امور حلال را تدوین کرد.
وی ادامه داد: صنعت غذای حلال امروزه یکی از مهمترین بخشهای تاثیرگذار در صادرات کشورهای پیشرو به شمار میرود و نقش مهمی در ارز آوری این کشورها نیز ایفا میکند.
عقیلی تصریح کرد: صنعت غذا بر پایه کشاورزی استوار است و با توجه به مزیتهای فراوان بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی، گسترش و توجه بیش از پیش به صنعت غذای حلال، بهترین گزینه برای رهایی کشور از اقتصاد تک محصولی و جهش صادراتی است.
این مسوول یادآور شد: به همین منظور، ۱۳ پرونده و نشان حلال فرآوردههای غذایی برای محصولاتی از جمله کنسرو ماهی، گوشت تازه طیور، دانه حجیم شده غلات، سیب زمینی سرخ کرده و یخ زده، چیپس و خلال سیب زمینی سرخ شده، نوشابه گازدار، نوشیدنی مالت، نوشابه ورزشی انرژی زا، انواع آب میوه گازدار، کشمش بیدانه و ژلاتین از سوی این اداره کل در استان صادر شده است.
به گفته وی، نشان حلال یک نوع استاندارد اسلامی محسوب می شود که وجود آن برروی محصولات غذایی، به این معنا است که مصرف آن از نظر موازین شرعی برای مسلمانان مشکلی ندارد و این موضوع می تواند در تقویت صادرات محصولات غذایی نیز بسیار اثرگذار باشد.
مدیرکل استاندارد قزوین خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدی متقاضی می توانند با تطبیق شرایط خود و ویژگیهای مشخص شده، برای تولید محصول باکیفیت، پروانه حلال دریافت کنند.