وزیر ارتباطات: مرکز تحقیق مشترک با جمهوری آذربایجان در حوزه فناوری ایجاد شود

وزیر ارتباطات: مرکز تحقیق مشترک با جمهوری آذربایجان در حوزه فناوری ایجاد شود

 اردبیل- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به ظرفیت‌های استان اردبیل امکان ایجاد مرکزهای تحقیق و توسعه مشترک با جمهوری آذربایجان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این استان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدستار هاشمی روز پنجشنبه در نشستی با فعالان حوزه فناوری اطلاعات و شرکت‌های دانش‌بنیان استان اردبیل با اشاره به نزدیکی تاریخی، فرهنگی و زبانی با جمهوری آذربایجان اظهار کرد: باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و حتی می‌توانیم مرکزهای تحقیق و توسعه مشترکی بین ایران و آذربایجان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشیم.

وی افزود: منطقه آزاد تجاری اردبیل نیز ظرفیت خوبی است و باید در جایی استقرار یابد که در نزدیکی آن نیروهای انسانی لازم را داشته باشیم ولی در حوزه فناوری اطلاعات نیاز به نزدیکی جغرافیایی نیست و با یک طراحی خوب می‌توانیم کارهای متفاوتی در این حوزه انجام دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد پیشنهادی مبنی بر استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه کشاورزی گفت: با توجه به ظرفیت استان اردبیل در بحث کشاورزی، پای کار هستیم تا با کمک دانشگاهیان نسبت به استفاده از فناوری‌های نوین در بحث کشاورزی و مدیریت آب اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: از دیگر موضوع‌های مهم بحث ناترازی انرژی در کشور است که اگر در استان اردبیل ظرفیتی برای رفع این مشکل در کشور وجود داشته باشد، در این زمینه خاص هم با توجه به نیاز کشور استقبال می‌کنیم و به جد مورد حمایت قرار خواهد گرفت و اگر چنین نیست، باید جهت‌گیری‌ها در این راستا قرار بگیرد.

هاشمی ضرورت استفاده از ظرفیت استان اردبیل برای حل مشکلات ملی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید به آینده نگاه کنیم و با آینده‌نگری از فعالان این حوزه حمایت کنیم تا با دستان توانمند آنها اتفاق‌های خوبی را در این استان و کشور بتوانیم رقم بزنیم.

وی در مورد گلایه یکی از واردکنندگان در مورد پیچیدگی‌های تایید نمونه از سوی نهادهای مربوطه افزود: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این موضوع را به صورت سامانه‌ای مدیریت می‌کند ولی اگر مورد خاصی باشد، به صورت ویژه دنبال خواهد شد.

مشکلات ارتباطی پارس‌آباد برطرف می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بحث زیرساخت‌های ارتباطی و گلایه از شرایط ارتباطی در شهرستان پارس‌آباد تشریح کرد: وضعیت ارتباطی نامطلوب پارس‌آباد تا پایان ۱۴۰۴ و در تازه کند و اسلام‌آباد تا پایان ۱۴۰۵ به واسطه طرح‌های در دست اجرا به طور کامل برطرف خواهد شد.

وی با تاکید بر تبدیل پوشش به اتصال افزود: تلاش کردیم بحث تلفن همراه را در دولت چهاردهم از پوشش به اتصال تبدیل کنیم، زیرا مادامی که مردم از عواید اینترنت پرسرعت برخوردار نشوند، پوشش کامل مشکلی را حل نمی‌کند و اگر بستری فراهم شود اما مردم امکان استفاده از آن را نداشته باشند، اتفاقی نخواهد افتاد و از همین رو تاکید بر این است که فضا برای فعالیت اپراتورها باید با مطالعه اقتصادی فراهم شود و تنها به ارایه آمار اکتفا نگردد.

هاشمی با اشاره به اهمیت گفت‌وگو و ارتباط بیشتر فعالان عرصه فناوری، در مورد پیشنهاد استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت ساختمان اظهار کرد: باور داریم امروز ساختمان‌هایی باید ساخته شود که متناسب با استانداردها باشد و یکی از مولفه‌های آن بحث‌های فناورانه است تا فضایی برای اشتغال و توسعه اقتصاد دیجیتال ایجاد شود.

وی در مورد درخواست تسهیلات از سوی فعالان عرصه فناوری توضیح داد: در بحث تسهیلات نیز منابعی از محل تبصره ۱۸ داشتیم که ۷۰ درصد آن را در اختیار استان‌ها قرار دادیم تا با هدایت استانداران این منابع به سمت فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات هدایت شود اما در کنار آن از محل اعتبارهای داخلی وزارتخانه نیز مبلغی به این امر اختصاص داده شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر امیدآفرینی در راستای حمایت از شکل‌گیری هسته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بر اساس اولویت‌های این وزارتخانه، در مورد درخواستی مبنی بر ایجاد پایگاه داده‌ها افزود: سال‌های گذشته منابع جزیره‌ای در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفته و هر یک جداگانه پایگاه داده‌های خود را توسعه داده‌اند و اکنون زیر ماده ۱۰۷ برنامه هفتم پیشرفت برای تجمیع زیرساخت‌ها و خدمات آنها به وزارتخانه تکلیف شده است، در حالی که مسائلی را در بحث حکمرانی داده، مدیریت مصرف انرژی و مسایل دیگر به واسطه این نگاه جزیره‌ای شاهد هستیم.

وی عنوان کرد: موضوع‌هایی که از سوی فعالان این حوزه در استان اردبیل مطرح شد، از پویایی در اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال حکایت دارد که جای خوشحالی است اما انتظار می‌رود فعالان این عرصه بر اساس ظرفیت‌های ویژه استان، مسایل را با نگاه ملی ببینند؛ زیرا اردبیل ظرفیت‌های بسیاری دارد که با آنها می‌توان کارهای بزرگی انجام داد و از جمله آنها ورود به بازارهای علم و فناوری منطقه است.

تحقق شعار سال نیازمند تقویت زیرساخت‌های ارتباطی است

استاندار اردبیل نیز در این نشست گفت: هدفگذاری با تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور و برنامه راهبردی وزارت در دولت چهاردهم در حوزه سرمایه‌گذاری بدون تامین زیرساخت امکان‌پذیر نیست و یکی از مهم‌ترین این زیرساخت‌ها، زیرساخت‌های ارتباطی است.

مسعود امامی‌یگانه تکمیل و بهره‌برداری از کارخانه نوآوری و ساختمان در حال احداث پارک علم و فناوری در اردبیل را مورد اشاره قرار داد و افزود: حداکثر ظرفیت دولت استفاده خواهد شد تا این طرح‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده بهره‌برداری شود.

وی بیان کرد: از نظر واگذاری تسهیلات بانکی از محل تبصره ۱۸ و جز سه و چهار محدودیتی نداریم و حمایت می‌کنیم و در نخستین نشست با مدیران بانکی استان اردبیل نیز بر تسهیل شرایط تاکید خواهد شد تا دغدغه فعالان عرصه فناوری اطلاعات در این زمینه هم برطرف گردد.

استاندار اردبیل با اشاره به ظرفیت‌های این استان بیان کرد: یک هزار و ۶۰۰ هکتار گلخانه برای این استان طراحی شده که ۳۰۰ هکتار آن به بهره‌برداری رسیده و ۳۰۰ هکتار دیگر آن هم در دست اجرا است و این یکی از ظرفیت‌های خوب برای هوشمندسازی است.

وی ضریب بهره‌وری منابع آب در بخش کشاورزی در سطح کشور را حدود ۴۵ درصد دانست و اضافه کرد: همچنین با توجه به کمبود منابع آبی باید حداکثر استفاده را از این منابع آبی داشته باشیم و می‌توانیم از ظرفیت هوشمندسازی در این زمینه نیز استفاده کنیم و ۲۲۵ هکتار اراضی داریم که می‌تواند به عنوان پایلوت باشد.

امامی‌یگانه همچنین حمایت از مراکز رشد و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان را جزو اولویت‌ها برشمرد و عنوان کرد: راه‌اندازی پارک فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) در استان اردبیل مطالبه جدی است و با توجه به اینکه شهرک تخصصی زیست فناوری در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در حال اجرا است، در کنار آن می‌توان پارک فاوا را هم اجرا کرد.

وی با اشاره مزیت استان اردبیل از نظر قرار گرفتن در منطقه مرزی ادامه داد: منطقه آزاد تجاری بیله‌سوار نیز ظرفیت خوبی است که از آن می‌توانیم برای صدور فناوری و اجرای تفاهم‌های صورت گرفته در جریان سفر اخیر رئیس جمهور به کشور جمهوری آذربایجان استفاده کنیم.

استاندار اردبیل گفت: قرار است طرح حذف کامل فرایندهای فیزیکی برای بیمه‌گزاران در راستای کاهش هزینه‌ها و صرفه اقتصادی در اردبیل به صورت آزمایشی اجرا گردد که در این زمینه نیازمند کمک به تامین زیرساخت‌های ارتباطی مورد نیاز هستیم.

به گزارش ایرنا، سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با همراهی جمعی از معاونان این وزارتخانه و شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه برای انجام سفری یک‌روزه عصر چهارشنبه با استقبال مسئولان استانی وارد اردبیل شد.

حضور در گلزار و ادای احترام به مقام شامخ شهدا، شرکت در نشست شورای اداری، افتتاح ۵۳ طرح ارتباطی، دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان، دیدار با فعالان حوزه فناوری اطلاعات و شرکت‌های دانش‌بنیان و دیدار با خانواده شهید بنازاده از جمله برنامه‌های سفر یک‌روزه وزیر ارتباطات و هیات همراه به استان اردبیل بود.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌ غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها