به گزارش خبرنگار ایرنا، عطاالله اکبری روز پنجشنبه در نشست ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: این تصمیم با هدف رفع یکی از مهمترین موانع موجود در مسیر دسترسی افراد دارای معلولیت به فضاهای شهری اتخاذ شده است.
وی با اشاره به مصوبه اصلی این نشست، افزود: از این پس، تمام نقشههای ساختمانی باید پیش از صدور پایانکار به تأیید بهزیستی برسد؛ در صورت عدم اخذ این تأییدیه، پایانکار صادر نخواهد شد و با موارد تخلف نیز برخورد میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان با انتقاد از عملکرد شهرداریها در اجرای ضوابط مناسبسازی، گفت: در طول سالهای گذشته جلسات مشابهی برگزار شد، اما خروجی آنها قابل قبول نبوده است.
وی با اشاره به برخی موانع فیزیکی موجود در شهر زاهدان، ادامه داد: متاسفانه شاهد هستیم که سالمترین افراد نیز در خیابانهای این شهرستان برای تردد با مشکل مواجه هستند پس چطور میتوان انتظار داشت افراد دارای محدودیتهای حرکتی بتوانند زندگی عادی داشته باشند.
اکبری با تأکید بر رویکرد عملیاتی جلسات، تاکید کرد: اگر قرار است این جلسات ادامه پیدا کند، باید با قدرت و نتیجهمحور باشد؛ ضوابط مناسبسازی نباید فقط روی کاغذ بماند، بلکه باید بهعنوان یک شرط قانونی در ساختوسازها اجرایی شوند.
وی تصریح کرد: باید با همکاری شهرداریها، فرمانداریها و سایر دستگاههای اجرایی، این مطالبه بهحق را به یک الزام قانونی تبدیل کنیم تا هیچ ساختمانی بدون رعایت اصول مناسبسازی به مرحله بهرهبرداری نرسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان از مدیرکل بهزیستی استان خواست تا در کنار گزارشدهی، برای تدوین ضابطهای الزامآور جهت کنترل مناسبسازی پیش از صدور پایانکار، همکاری لازم را انجام دهد و بیان کرد: این ضابطه در کمیسیون ماده پنج مصوب خواهد شد و دستگاههای متخلف به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: امروز که بسیاری از مدیران، فرمانداران و شهرداران در جلسه حاضر بودند، این نشاندهنده عزم جدی در سطح شهرستانها برای حل مساله است؛ گرچه دیر شده، اما هنوز هم میتوان جبران کرد به شرطی که همه بپذیریم کارمان نقص داشته و باید برای اصلاح آن متحد شویم.