مدیرعامل بورس تهران: میانگین سواد مالی در کشور ۳۲ درصد است

مدیرعامل بورس تهران: میانگین سواد مالی در کشور ۳۲ درصد است

 مشهد-ایرنا- مدیر عامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران گفت: میانگین سواد مالی در کشور حدود ۳۲ درصد است که این عدد در برخی استان‌ها مانند مشهد، یزد، اصفهان، تبریز و کرمان از وضعیت بهتری برخوردار است.

به گزارش ایرنا، محمود گودرزی روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی با روسا و مدیران بازار سرمایه کشور در محل اتاق بازرگانی مشهد با اشاره به ضعف ساختاری در حوزه سواد مالی کشور افزود: این استان‌ها به دلیل سهم بالاتر بخش خصوصی، بستر مناسب‌تری برای ارتقای سواد مالی و ایجاد مراکز مالی منطقه‌ای دارند.

وی در ادامه بیان کرد: نخستین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور طراحی شده است و با راه‌اندازی آنها آماده ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران در این حوزه هستیم، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی بسیار وجود دارد، لازم است شرایطی فراهم شود تا فعالان بخش خصوصی بتوانند با خرید سهام این صندوق‌ها در تأمین مالی انرژی‌های پاک مشارکت کنند.

مدیر عامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران ادامه داد: این روش از تامین مالی از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند سرمایه‌های خرد را نیز به سمت طرحهای زیرساختی هدایت کند، هم اینک امکان تامین مالی بیش از هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی از طریق این صندوق‌ها وجود دارد و در این زمینه تجربه اجرای طرح هایی با حجم سرمایه گذاری بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال را داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکلی که در چرخه اقتصاد کشور رخ می‌دهد، تمرکز برای تولیدات داخلی است، گفت: در حالی که تمام صاحبان برند باید به سمت بین‌المللی شدن حرکت کنند، به طور قطع در بازار سرمایه، ارزش‌گذاری شرکتی که صادرات دارد با شرکتی که فقط در بازار داخلی فعالیت می‌کند، متفاوت است.

گودرزی اظهار کرد: مشهد و خراسان رضوی به‌ واسطه سهم بالای سرمایه گذاری بخش خصوصی از اقتصاد این استان از ظرفیت بالایی برای ورود به بازار بورس برخوردار است، استان‌هایی که بخش خصوصی در آنها فعال‌تر است، نرخ بیکاری پایین‌تری دارند و در تولید ثروت موفق‌تر عمل می‌کنند.

وی تجمیع بانک‌ها، بیمه‌ها، نهادهای مشورتی و نظارتی در شهرهای توسعه‌یافته را عاملی برای ارتقای کیفیت در ارایه خدمات مالی دانست و گفت: در تهران دفتر منطقه‌ای بازار سرمایه مستقر است و ظرفیت ارائه خدمات در مشهد در این قالب نیز وجود دارد، این مهم هم‌افزایی میان نهادهای مالی و بخش خصوصی را تقویت خواهد کرد.

به گفته وی، ایجاد مرکز مالی در مشهد با رویکرد تجمیع خدمات مشورتی، آموزشی و تأمین مالی، می‌تواند به رشد پایدار بازار و افزایش مشارکت عمومی در بازار سرمایه منجر شود.

مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران با اشاره به ظرفیت‌های فرابورس در حوزه خدمات اظهار کرد: این شرکت زمینه حضور هتل های زیادی را به بازار سرمایه فراهم کرده است، اما در یکی دو سال اخیر، راهبردهای بازار بورس تغییر یافته که در این راستا استانداردها نیز تفاوت پیدا می‌کنند، اگر یک هتل در ۲ یا سه سال متوالی سود خالص بالای هزار میلیارد ریال داشته باشد، می‌تواند وارد بورس تهران شود.

وی از ورود هتل‌های مشهد و کیش به بورس استقبال کرد و ادامه داد: تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه‌یافته به طور عمده از بخش خدمات تامین می‌شود و ایران نیز باید به این سمت حرکت کند، در عین حال لازمه ورود به بازار سرمایه، داشتن شفافیت مالی و پذیرش قواعد گزارشگری است.

مدیرعامل بورس تهران: میانگین سواد مالی در کشور ۳۲ درصد است

دغدغه‌های فعالان اقتصادی در خراسان رضوی

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های خورشیدی در ایران به طور فزاینده‌ای به عرضه مستقیم برق در بازار تمایل نشان می‌دهند، این تغییر رویکرد ناشی از عدم تمایل به سازوکار خرید تضمینی برق توسط دولت است.

نسرین یوسفی‌عارفی با اشاره به این تحول، بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت کارگزاران معتبر و فعال بازار برق در استان خراسان تاکید و بیان کرد: اتاق بازرگانی استان، تسهیل‌گری برای سرمایه‌گذاران این حوزه را در دستور کار قرار داده و امکاناتی را برای شروع فعالیت آن‌ها بدون ورود به بخش‌های غیرتخصصی فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه فرآیند اخذ مجوز و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی نسبت به گذشته تسهیل شده، خواستار اطلاع‌رسانی دقیق درباره شرایط فروش برق در بازار سرمایه و همچنین بررسی راهکارهای تشکیل کنسرسیوم برای افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه شد.

رییس کمیسیون مسوولیت اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست نگرانی فعالان اقتصادی استان را از حفظ ارزش شرکت‌های کوچک و نوپا در بازار سرمایه ابراز کرد.

محمدحسین روشنک با اشاره به تجربه تسهیلات زودبازده و از بین رفتن سرمایه‌ها، خواستار ارایه برنامه‌ای از سوی بازار سرمایه برای جلوگیری از تکرار آن تجربه شد و گفت: در خصوص مبالغ سنگینی که شرکت‌های واسطه برای ارایه خدمات ورود به بورس دریافت می‌کنند، نگرانی‌هایی وجود دارد، لذا لازم است سازوکار نظارتی برای کنترل این فرآیندها تدوین شود.

وی با اشاره به تمرکز اقتصاد خراسان رضوی بر بخش‌های خدمات و کشاورزی، از مدیران بازار سرمایه پرسید که آیا برای این حوزه‌ها نیز برنامه مشخصی در بازار سرمایه پیش‌بینی شده است؟

رییس کمیسیون مسوولیت اجتماعی با مقایسه شرایط خراسان رضوی با استان‌های برخوردار از صنایع بزرگ دولتی و خصولتی، بر محرومیت این استان از سرمایه‌های دولتی تاکید کرد.

یکی از فعالان حوزه گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بیش از ۵۰ درصد هتلهای ایران در مشهد مستقر هستند که برخی از آنها هتل های پنج ستاره با کلاس بالا هستند و یا شرکتهای خدماتی خوبی در این استان فعالیت دارند که همه آنها قابلیت پذیرش در بورس را دارند.

علی اکبر علیزاده قناد اظهار کرد: مشکل اصلی ورود آنها به بورس سود جاری پایین معاملات در آن است، این سود پایین در معاملات بورسی انگیزه شرکت را برای ورود در آن از بین می برد، این در حالی است که خراسان رضوی صنعت بسیار قدرتمندی در حوزه خدمات دارد و بخش عمده ای از اشتغال این استان را به خود اختصاص داده است.

وی خواستار ارایه راهکاری از سوی سازمان بورس و فرابورس برای ایجاد انگیزه به منظور ورود شرکتهای خدماتی و هتلها و در مجموع صنعت گردشگری به بورس شد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار