«علیرضا زنگنه» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت گلمحمدی است.
وی افزود: از نظر سطح زیر کشت گلمحمدی، ملایر ۴۵ درصد از سطح زیر کشت گلمحمدی استان همدان را به خود اختصاص داده و در این زمینه رتبه نخست را در میزان سطح زیر کشت دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: ۴۰ درصد از محصول تولیدی گلمحمدی به گلاب تبدیل و ۶۰ درصد نیز به صورت غنچه و گل به تهران و استانهای همجوار ارسال میشود.
زنگنه با بیان اینکه میانگین عملکرد گل محمدی در این شهرستان بیش از ۲ هزار کیلوگرم است، بیان کرد: از ۲ واحد فرآوری گلمحمدی در استان همدان، یک واحد در ملایر واقع در روستای "خردمند" فعال است و موجب رغبت هر چه بیشتر کشاورزان برای کشت گل محمدی شده است.
وی با بیان اینکه اکثر نقاط این شهرستان مستعد برای کشت گل محمدی است، گفت: سطح زیر کشت گل محمدی از ۱۴۳ هکتار در سال گذشته به ۱۹۷ هکتار در سالجاری افزایش یافت.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر یادآور شد: ملایر با بیش از ۴۰۰ تُن تولید سالیانه گلمحمدی، حدود ۴۴ درصد از تولید گل محمدی استان را به خود اختصاص داده و همچنان در این رابطه رتبه نخست استان را دارد.
زنگنه تاکید کرد: به دلیل کم آببر بودن محصول گل محمدی، مردم به صورت خودجوش نسبت به کشت گل محمدی اقدام میکنند و نسبت به گذشته، کشت این محصول در ملایر رونق گرفته و مردم تمایل بیشتری نسبت به کشت گل محمدی دارند.
وی ادامه داد: گلمحمدی یکی از محصولات کم آببر و دارای توجیه اقتصادی بالایی برای بهرهبرداران این حوزه محسوب میشود و توسعه کشت این محصول، نیاز به تخصیص اعتبار، کمکهای بلاعوض و مشوق دارد تا کشاورز برای توسعه کشت گل محمدی و سایر گیاهان دارویی تشویق شود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه هم اینک بیش از ۷۰ بهرهبردار گل محمدی در این شهرستان فعال است، یادآور شد: برداشت گل محمدی در این شهرستان از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد آغاز شده و تا پایان خرداد ادامه دارد.
به گزارش ایرنا؛ سطح زیر کشت گل محمدی در استان همدان حدود ۵۰۰ هکتار است که از این میزان سطح افزونبر یک هزار و ۲۰۰ تُن گل محمدی تر قابل برداشت است که از این میزان سطح زیر کشت ۲۰۰ هکتار در شهرستان ملایر است.