به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دییمتری پسکوف چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در پاسخ به خبرنگاران افزود: هیچکس علاقهای به تأخیر انداختن این روند ندارد، همه به صورت پویا در حال کار هستند. ما رسانهها را در جریان امور قرار خواهیم داد.
وی در عین حال گفت: بخش عمدهای از کار روی تفاهمنامه پیمان صلح به صورت محرمانه انجام میشود و به دلایل واضح نباید علنی شود.
به گزارش ایرنا، پیش از این، رئیس جمهوری روسیه، تماس تلفنی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با همتای آمریکایی خود را پرمحتوا، صریح و بسیار سازنده توصیف کرد و گفت: مسکو آماده کار بر روی پیمان صلح با کییف است.
ولادیمیر پوتین پس از سومین تماس تلفنی با دونالد ترامپ از بهمنماه ۱۴۰۳ تاکنون به خبرنگاران گفت: روسیه آماده است تا با اوکراین روی یادداشت تفاهمی در مورد پیمان صلح آینده همکاری کند، که میتواند شامل مسائل مربوط به آتشبس و اصول حل مناقشه باشد.
به اعتقاد وی، اصول حل و فصل مناقشه اوکراین، زمانبندی توافق صلح احتمالی و آتشبس احتمالی برای یک دوره مشخص در صورت دستیابی به توافق، نمونهای از این مسائل است.
رئیسجمهوری روسیه اظهار داشت: در این راستا، طرفهای روسی و اوکراینی باید حداکثر تمایل خود را برای صلح نشان دهند و به مصالحهای برسند که به نفع همه طرفها باشد.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی، موضع روسیه روشن است؛ نکته اصلی برای ما (در پیمان صلح احتمالی) از بین بردن ریشههای این بحران است.
از سوی دیگر و بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفت که از جزئیات «یادداشت تفاهم» روسیه درباره نقشه راه صلح اطلاعی ندارد، اما مایل است پیشنهادهای مسکو در این باره را بررسی کند. زلنسکی دوشنبه شب پس از تماس تلفنی ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا اظهار کرد: هر وقت یادداشت یا پیشنهادهای روسها را دریافت کردیم، میتوانیم دیدگاههای خود را مطابق آن دستهبندی کنیم.
مکان احتمالی مذاکرات با اوکراین
سخنگوی مطبوعاتی ریاستجمهوری روسیه در پاسخ به پرسشی در مورد برگزاری احتمالی نشست مذاکرات روسیه و اوکراین درباره پیمان صلح در واتیکان گفت: هنوز تصمیمی در مورد محل مذاکرات گرفته نشده است.
وی خاطرنشان کرد: این تصمیم باید توسط همه طرفهای ذینفع گرفته شود.
پسکوف ادامه داد: روسیه از تلاشهای همه کشورها، از جمله واتیکان، که میخواهند به حل و فصل اوضاع اوکراین کمک کنند، استقبال میکند.
پیش از این، پاپ لئو رهبر کاتولیکهای جهان، آمادگی خود را برای کمک به حل و فصل مناقشه اوکراین ابراز کرده و واتیکان را به عنوان مکانی احتمالی برای مذاکرات صلح پیشنهاد کرده بود. این طرح با حمایت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، همراه شد.
تبادل اسرا
سخنگوی کرملین همچنین گفت: کار بر روی تبادل اسرای جنگی با اوکراین طبق فرمول ۱۰۰۰ در برابر ۱۰۰۰ در راستای اجرای توافقات مذاکرات ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ نمایندگان مسکو و کییف در استانبول در حال انجام است.
احتمال تبادل زندانیان با آمریکا
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: تماسها در مورد تبادل زندانیان بین روسیه و ایالات متحده در قالب «۹ به ۹» از طریق ادارات مربوطه در حال انجام است.
پروژه آمریکایی "گنبد طلایی"
سخنگوی ریاستجمهوری روسیه درباره پروژه گنبد طلایی آمریکا نیز گفت: کرملین هنوز تهدید رویارویی هستهای در پی اجرای این طرح را ارزیابی نکرده است، هنوز جزئیاتی از این پروژه در دسترس نیست و لازم است که برای اتخاذ موضع، همه ابعاد را مورد توجه قرار دهیم.
وی در عین حال اظهار داشت: پروژه گنبد طلایی یک موضوع حاکمیتی برای ایالات متحده است؛ اگر واشنگتن معتقد باشد که تهدید موشکی وجود دارد، طبیعتاً سیستمهای دفاع موشکی را توسعه میدهد، همانطور که همه کشورهایی که توانایی این کار را دارند، این کار را انجام میدهند.
پسکوف در بخش دیگری از سخنان خود از سرگیری تماسها بین روسیه و ایالات متحده در مورد ثبات استراتژیک را ضروری خواند و گفت: این چارچوب گفتوگو باید به نفع امنیت کل سیاره زمین دوباره ایجاد شود.