به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در پی برگزاری سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا و همچنین هفتمین نمایشگاه «ایران اکسپو» و مشارکت فعالانه زیمبابوه در این رویدادها، روزنامه «هرالد» زیمبابوه در گزارشی بر اهمیت گسترش روابط آفریقا با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
این روزنامه در یادداشتی به قلم «گیبسون نیکادزینو» با اشاره به اینکه که در همایش همکاری اقتصادی ایران- آفریقا نمایندگانی از ۵۱ کشور حضور پیدا کردند تا فرصتهای همکاری در حوزههای تجارت، صنعت، کشاورزی و بهداشت را بررسی کنند، نوشت: «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری ایران در سخنانی در این همایش، آمادگی ایران را برای به اشتراک گذاشتن دستاوردهای این کشور در حوزههای مختلف با کشورهای آفریقایی، اعلام کرد.
این روزنامه، همکاری ایران - آفریقا در جهان امروز را یک امر ضروری برشمرد و افزود: ایران در حال تبدیل شدن به یک رکن اصلی در نظم نوین جهانی است با ویژگیهای سیاسی و اقتصادی است و آفریقا میتواند از رابطه با ایران بهرهمند شود. همچنان که ایران باستان از ارکان حمل و نقل و تجارت در «جاده ابریشم» و پلی میان شرق و غرب بود، ایران امروز هم از ارکان اصلی کریدور حمل و نقلی شمال - جنوب به شمار میرود.
روزنامه هرالد تاکید کرد: ایران با دسترسی به اقیانوس هند و راههای ارتباطی ریلی و جادهای متصل به خلیج فارس، دریای خزر، روسیه ، غرب اروپا و آفریقا ، در جایگاهی مهم برای بازترسیم نقشه تجارت جهانی قرار دارد. ایران با وجود تلاش آمریکا برای منزوی کردن این کشور از طریق تحریمها، اهمیت ژئوپلیتیکی خود را متبلور کرده که یکی از جلوههای آن اتصال آفریقا به روسیه و چین - دو معمار نظم جهانی - است.
روزنامه هرالد زیمبابوه تاکید کرد که ایران دیگر صرفا یک قدرت منطقهای نیست و وضعیت جغرافیایی آن امکان کسب مزایای سیاسی و اقتصادی را فراهم میکند و به این کشور امکان میدهد از طریق ائتلافسازی، راهبرد (آمریکا) برای انزوی سیاسی ایران را بیاثر کند.
این روزنامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، آفریقا نیازمند فناوری، مهارتهای (فنی و مهندسی) ، دسترسی به بازارها و ایجاد ائتلافهای جدید قدرت و حرکت به سمت نظم جهانی عادلانه با دور شدن از قدرتهای استثماری غرب است. زیمبابوه از سال ۲۰۰۳ و در پی اعمال تحریمهای غیرقانونی غرب، سیاست «نگاه به شرق» را در پیش گرفت و در این ارتباط، ظهور چین، برآمدن دوباره روسیه و رشد قدرت و نفوذ ایران، جایگزینهایی برای کشورهایی مانند زیمبابوه فراهم میکنند.
روزنامه هرالد با اشاره به تجربه انقلابی ایران و زیمبابوه و ایجاد همبستگی بین دو کشور افزود: در حالی که دو کشور روابط سیاسی نیرومندی دارند اما لازم است که همکاریهای اقتصادی دو کشور بیشتر ارتقا یابد. ایران از بهترین فناوریهای جهان در حوزههای بهداشت و سلامت، درمان سرطان، کشاورزی و حتی نظامی برخوردار است. ایران همچنین فناوریهای پیشرفتهای در بخش اکتشاف نفت و گاز دارد و با توجه به صنعت نوظهور نفت و گاز در زیمبابوه این کشور میتواند از مزایای همکاری با ایران بهرهمند شود.
زیمبابوه با مساحت بیش از ۳۹۰ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۱۷ میلیون نفر، کشوری محصور در خشکی در جنوب شرقی آفریقا است که با کشورهای آفریقای جنوبی، بوتسوانا، زامبیا و موزامبیک مرز مشترک دارد. اکثریت مردم این کشور مسیحی پروتستان هستند.
به گزارش ایرنا، سومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا با حضور رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، مسئولان وزارت صمت و جمعی از مقامات قاره آفریقا روز یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه امسال در سالن اجلاس سران در تهران آغاز شد و تا روز ۹ اردیبهشت در تهران و ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت در اصفهان ادامه یافت.
هفتمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو» نیز روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. نمایشگاه «ایران اکسپو» بزرگترین و مهمترین رویداد صادراتی در جهت ارتباط با بازارهای بینالمللی در کشور ایران است که با همکاری سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران برگزار میگردد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر اهمیت حفظ و ارتقای روابط دوستانه ایران و زیمبابوه که بر پایه احترام متقابل و دیدگاههای مشترک شکل گرفته است، گفت: این روابط دوستانه بستر مناسبی برای گسترش همکاریهای بینالمللی دو کشور است.
پزشکیان در حاشیه برگزاری سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا، در دیدار «کنستانتین چیونگا» معاون رئیس جمهور زیمبابوه، ضمن تاکید بر اهمیت حفظ و ارتقای روابط دوستانه دو کشور که بر پایه احترام متقابل و دیدگاههای مشترک شکل گرفته است، اظهار داشت: این روابط دوستانه بستر مناسبی برای گسترش همکاریهای بینالمللی دو کشور است.
محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری نیز در حاشیه این اجلاس در دیدار با معاون رئیسجمهوری زیمبابوه با تاکید بر اهمیت گسترش روابط دو کشور به ویژه در حوزه تجاری و اقتصادی همپای سطح بالای روابط سیاسی افزود: شناخت کامل مقامات زیمبابوه از ظرفیتهای ایران، زمینهها را برای توسعه روابط فراهم کرده است بنابراین میتوانیم مکمل یکدیگر باشیم. عارف با اشاره به حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای منطقهای تاکید کرد: ایران میتواند در این مجامع منطقهای با زیمبابوه و سایر کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.