فرشته صادقی نسب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروانه کرم خراط یکی از آفات چوب خوار است که طی چندین سال به دلیل بروز عوامل تنشزا و شرایط اقلیمی از حالت آفت دو و سه به عنوان آفت درجه یک ظهور کرده است.
وی بیان کرد: این آفت دارای میزبانهای متعددی از جمله گردو، سیب، گلابی، گیلاس، انگور، افرا، بیدمشک و نارون بوده و بیشترین خسارت آن مربوط به دوره لاروی است که از محل اتصال دمبرگ وارد درخت شده و با تغذیه از سرشاخهها در نهایت سبب خشک شدن درخت میشود.
این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: تغذیه لارو در تمام طول سال ادامه داشته و از علایم آن وجود فضولات قهوهای رنگ به همراه خاک اره است که از سوراخ شاخه و تنههای آلوده بیرون ریخته و گاهی شیره نباتی نیز از مدخل ورودی خارج میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به میزان خسارت اقتصادی آفت ضروریست تا باغداران نسبت به انجام مبارزات تلفیقی با این موضوع اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یادآور شد: روشهای کنترل تلفیقی آفت شامل موارد مختلفی از جمله تغذیه مناسب درختان، انجام آبیاری صحیح و به اندازه پوشاندن مدخل دالانهای فعال لاروی و استفاده از تلههای نوری است.
وی ادامه داد: هرس و حذف شاخههای آلوده به لارو آفت و سوزاندن آنها در خارج از باغ، انهدام لاروها با استفاده از مفتول سیمی با حرکت مستقیم جلو عقب در دالان لارو از سایر راههای کنترل افت است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای ۱۲۰ هزار هکتار باغ است که انواع محصولات از جمله سیب، انگور، گردو، گلابی، شلیل، هسته و دارهای مختلف در این باغات تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.