انتقاد چین از «قلدری» آمریکا برای اعمال محدودیت‌های صادراتی تراشه‌ها

انتقاد چین از «قلدری» آمریکا برای اعمال محدودیت‌های صادراتی تراشه‌ها

 تهران- ایرنا- چین به شدت از اقدام جدید آمریکا برای اعمال کنترل‌های جدید صادراتی بر روی تراشه‌ها انتقاد کرد و متعهد شد که علیه تلاش‌های قلدرمابانه ایالات متحده برای محدود کردن دسترسی به نیمه رساناهای پیشرفته اقدام‌هایی را انجام خواهد داد.

به گزارش ایرنا به نقل از کانال خبری آسیا، آمریکا در سال‌های اخیر به دنبال محدود کردن صادرات تراشه‌های پیشرفته به چین بوده، زیرا نگران است که از آنها برای پیشرفت نظامی پکن یا تضعیف تسلط آمریکا در حوزه هوش مصنوعی استفاده شود.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، برخی از کنترل‌های صادراتی بر نیمه‌رساناهای پیشرفته را لغو کرد و به درخواست کشورهایی که می‌گفتند از فناوری حیاتی مورد نیاز برای توسعه هوش مصنوعی محروم شده‌اند، پاسخ داد.

برخی از قانونگذاران آمریکایی نگران بودند که این محدودیت‌ها کشورها را به سمت چین برای تامین تراشه‌های هوش مصنوعی سوق دهد و توسعه فناوری پیشرفته پکن را شتاب بخشد.

بااینحال واشنگتن با صدور دستورالعمل‌های جدیدی به شرکت‌ها هشدار داد که استفاده از نیمه‌هادی‌های هوش مصنوعی پیشرفته ساخت چین، به ویژه تراشه‌های «اسند» (Ascend) هواوی، آنها را در معرض خطر نقض کنترل‌های صادراتی آمریکا قرار می‌دهد.

وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه در بیانیه‌ای این هشدارها را «قلدری یکجانبه و حمایت‌گرایی» توصیف کرد که به طور جدی ثبات زنجیره صنعت جهانی نیمه‌هادی و زنجیره تامین را تضعیف می‌کند.

چین همچنین آمریکا را به «سوءاستفاده از کنترل‌های صادراتی برای سرکوب و مهار» پکن متهم کرد.

این وزارتخانه تاکید کرد: چنین اقدام‌هایی به طور جدی به حقوق و منافع مشروع شرکت‌های چینی آسیب می‌رساند و منافع توسعه پکن را به خطر می‌اندازد.

همچنین وزارت بازرگانی چین هشدار داد که هر سازمان یا فردی که چنین اقداماتی را اجرا یا در اجرای آنها دخیل باشد، می‌تواند ناقض قوانین پکن در نظر گرفته شود.

چین متعهد شد که در پاسخ، گام‌های محکمی برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع خود بردارد.

واشنگتن هفته گذشته در مورد عواقب احتمالی اجازه استفاده از تراشه‌های هوش مصنوعی آمریکایی برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی چینی هشدار داد. قوانین قبلی ایالات متحده، کشورها را به سه سطح تقسیم می‌کرد که هر کدام سطح محدودیت‌های خاص خود را داشتند.

کشورهای سطح بالا مانند ژاپن و کره جنوبی با هیچ محدودیت صادراتی مواجه نبودند، در حالی که کشورهای سطح دوم، که شامل مکزیک و پرتغال می‌شدند، محدودیتی برای تراشه‌هایی که می‌توانستند دریافت کنند، داشتند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار