به گزارش ایرنا، «رویترز» در مطلبی نوشت: شرایط دشوار اقتصادی که با تعرفههای دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا تشدید شده و تداوم تقاضای ضعیف برای بسیاری از محصولات، شرکتهای مختلف در سراسر اروپا را مجبور کرده است که استخدام را متوقف یا نیروهای خود را تعدیل کنند.
این خبرگزاری انگلیسی در ادامه گزارش خود به برخی از موارد تعدیل نیرو که از ابتدای آوریل (فروردین) اعلام شده، از جمله در شرکتهای خودروسازی، بانکها، صنایع و مهندسی اشاره کرده است.
شرکت خودروسازی «استلانتیس» (STELLANTIS) اعلام کرد که در تاریخ ۱۸ اردیبهشت با اتحادیههای کارگری به توافق رسیده است تا حداکثر ۲۰۰ نفر از کارکنان کارخانه ترمولی خود واقع در مرکز ایتالیا را به صورت داوطلبانه تعدیل کند.
اتحادیه «فیوم-سیجیآیال» (Fiom-Cgil) نیز ۱۷ اردیبهشت اعلام کرد که استلانتیس همچنین تا ۵۰۰ نیرو را در کارخانه مونتاژ خود در ملفی در ایتالیا که حدود ۵ هزار نفر در آن مشغول به کار هستند، تعدیل میکند.
در حالیکه بازارهای مالی جهانی تحت تاثیر نوسانات شدید ناشی از تنشهای تجاری و تصمیمات اقتصادی دولت آمریکا قرار گرفتند، مدیر مالی شرکت خودروساز آلمانی «فولکسواگن» (VW) دهم اردیبهشت اعلام کرد که از زمان آغاز برنامههای صرفهجویی در هزینهها در اواخر سال ۲۰۲۳، حدود ۷ هزار نفر از نیروهای خود در آلمان را کاهش داده است.
در بخش خدمات مالی، بانک آلمانی «کامرزبانک» (Commerzbank) در تاریخ ۲۴ اردیبهشت خبر داد که با شورای کار به توافق رسیده است که حدود ۳ هزار و ۹۰۰ نیرو را تا سال ۲۰۲۸ تعدیل کند که به نوشته رویترز، بخشی از استراتژی آن برای دستیابی به اهداف بلندپروازانه برای سود بیشتر است.
«اچاسبیسی» (HSBC)، این غول بانکی نیز در ۲۴ اردیبهشت اعلام کرد که قصد دارد ۳۴۸ نیرو خود را در فرانسه از طریق طرح تعدیل نیروی داوطلبانه کاهش دهد که این رقم حدود ۱۰ درصد از نیروی کار آن در این کشور را تشکیل میدهد.
شرکت فرانسوی-ایتالیایی «استیمیکروالکترونیکس» (STMicroelectronics) که تولیدکننده تراشه است، دهم اردیبهشت اعلام کرد که حدود هزار نیرو را در فرانسه تعدیل میکند، که بیش از یکسوم از ۲ هزار و ۸۰۰ تعدیل نیروی برنامهریزی شده در طرح کاهش هزینههای خود است.
طبق این گزارش، گروه رسانهای آلمانی «پروسیبنست.۱» (PROSIEBENSAT.1) نیز ۱۷ اردیبهشت خبر داد که ۴۳۰ موقعیت شغلی تماموقت خود را حذف خواهد کرد.
موج گسترده تعدیل نیرو در شرکتهای اروپایی در حالی ادامه دارد که اتحادیه اروپا با تعرفه وارداتی ۲۵ درصدی آمریکا بر فولاد، آلومینیوم و خودروهای خود و همچنین با تعرفه «پایه» ۱۰ درصدی ایالات متحده بر تقریباً تمامی کالاهای دیگر مواجه است که این تعرفه ممکن است پس از پایان تعلیق ۹۰ روزه که ترامپ در تاریخ ۲۰ فروردین تعیین کرد، به ۲۰ درصد تغییر کند.
به گزارش ایرنا، تصمیم جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای وضع تعرفههای سنگین بر کالاهای وارداتی از اروپا، نهتنها اقتصاد شکننده قاره سبز را با تهدید رکود عمیقتر مواجه کرده، بلکه برای نخستین بار در هشت دهه گذشته، رهبران اروپایی را واداشته تا به شریک دیرینه خود در آن سوی آتلانتیک نه به چشم متحدی راهبردی، بلکه تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی و امنیتی قاره نگاه کنند.
این در حالی است که کمیسیون اروپا به تازگی در جدیدترین ارزیابی خود از چشمانداز رشد اقتصادی منطقه یورو اعلام کرد که تهدیدهای تجاری ترامپ تاثیر کمسابقهای بر اقتصاد این منطقه گذاشته است.
کمیسیون اروپا در تازهترین گزارش خود درباره رشد اقتصادی منطقه یورو اعلام کرد که این نرخ در پی افزایش تنشهای تجاری با ایالات متحده، در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ (۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ خورشیدی) کمتر از میزانهای پیشبینیشده قبلی خواهد بود.
بر اساس این گزارش، نرخ رشد اقتصادی ۲۰ کشور عضو یورو در سال ۲۰۲۵ از ۱.۳ درصد در پیشبینی ماه نوامبر، به ۰.۹ درصد کاهش یافته است. همچنین پیشبینی رشد سال ۲۰۲۶ نیز از ۱.۶ درصد به ۱.۴ درصد تنزل یافته است.