به گزارش دریافتی روز سهشنبه ایرنا از خانه روسی در تهران، نماینده ﺁﮊﺍﻧﺲ ﻓﺪﺭﺍﻝ روسیه ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﻣﺴﺘﻘﻞ ﻣﺸﺘﺮﮎﺍﻟﻤﻨﺎﻓﻊ، ﻫﻤﻮﻃﻨﺎﻥ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺑﺸﺮﺩﻭﺳﺘﺎﻧﻪ ﺑﯿﻦﺍﻟﻤﻠﻠﯽ (روس ساترودنیچستوا) در ایران در این آیین تاریخچهای از پیشینه این رویداد فرهنگی را ارائه کرد.
لیلیا پانکینا افزود: روز ادبیات و فرهنگ اسلاو نه تنها برای روسیه بلکه برای همه اقوام اسلاوی که ریشههای مشترک و میراث فرهنگی غنی دارند، اهمیت بسیاری دارد.
والری مالیشف وابسته فرهنگی سفارت روسیه، نیکولای گلوبوا معاون مدیرکل انتشارات زلاتوست (Zlatoust) و زینب موذنزاده استادیارگروه آموزش زبان روسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد از دیگر سخنرانان این آیین بودند.
به شرکتکنندگان در این آیین، اثری منحصر به فرد با عنوان «الفبای روسی» اثر مارینا خانکووا هنرمند روسی اهدا شد که مخاطبان را با تصویرسازی افسانههای روسی آشنا میکند.
این آیین با اجرای کنسرت گروه موسیقی «آکوردیوم انیمای» به رهبری آرتم تیخونوف و در تبیین احساسات و معنویت مردمان اسلاو ادامه یافت.
خانه روسی در تهران، این رویداد را یادآور اهمیت حفظ ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی و تنوع فرهنگی در دنیای مدرن توصیف کرده است.
اسلاوها گروه قومی با زبان مشترک از ریشه هندواروپایی هستند که مسکن اولیه آنان در اروپای شرقی بوده اما امروزه در بخشهای مهمی از بالکان، اروپای مرکزی، آسیای میانه و تمامی مناطق سیبری سکونت دارند.
اسلاوها به سه شاخه اسلاو شرقی (شامل روس، بلاروس و اوکرینی)، اسلاو غربی (شامل چک، اسلوکها، لهستانی) و اسلاو جنوبی (شامل بوسنیایی، صرب، کروات، مقدونی، بلغار، اسلوونی) تقسیم میشوند.
مردم اسلاو دارای ریشه زبانی مشترک هستند و از خط سیرلیک برای نگارش استفاده میکنند هر چند که بعضی از کشورهای اروپایی رسم الخط خود را به لاتین تغییر دادهاند.