به گزارش ایرنا، در این بیانیه که نسخهای از آن در اختیار رسانهها قرار گرفته آمده است: «ما قویاً با گسترش عملیات نظامی اسرائیل در غزه مخالف هستیم. سطح رنج انسانی در غزه غیرقابل تحمل است. اعلام دیروز اسرائیل مبنی بر اجازه ورود مقدار محدودی غذا به غزه، کافی نیست.»
رهبران سه کشور تاکید کردهاند: «ما از اسرائیل میخواهیم عملیات نظامی در غزه را متوقف کند و فوراً اجازه ورود کمکهای بشردوستانه را صادر نماید. این روند باید با همکاری سازمان ملل و طبق اصول بشردوستانه انجام شود.»
بیانیه سه کشور غربی در ادامه با لحنی بیسابقه، رژیم صهیونیستی را به نقض حقوق بینالملل متهم کرده و تصریح میکند: «ممانعت اسرائیل از رساندن کمکهای اساسی بشردوستانه به جمعیت غیرنظامی قابل قبول نیست و خطر نقض حقوق بینالملل بشردوستانه را در پی دارد.»
رهبران انگلیس، فرانسه و کانادا در واکنش به برخی اظهارات مقامات کابینه نتانیاهو نوشتهاند: «ما زبان نفرتپراکن و غیرانسانی اخیر از سوی کابینه اسرائیل را محکوم میکنیم. کوچ اجباری دائمی مردم غزه، نقض حقوق بینالملل است.»
در بخشی دیگر از این بیانیه، رهبران سه کشور با اشاره به حمایت از حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود تصریح کردهاند: «اما این سطح از تشدید درگیری، کاملاً نامتناسب است. ما در برابر اقدامات فاحش نتانیاهو بیتفاوت نخواهیم ماند. اگر اسرائیل عملیات نظامی خود را متوقف نکند و محدودیتها بر کمکهای بشردوستانه را برندارد، ما اقدامات مشخص دیگری را در پاسخ اتخاذ خواهیم کرد.»
این بیانیه با اشاره به تحولات کرانه باختری میافزاید: «ما با هرگونه تلاش برای گسترش شهرکسازی در کرانه باختری مخالفیم. اسرائیل باید به این روند پایان دهد؛ این شهرکها غیرقانونی بوده و تحقق راهحل دودولتی و امنیت برای اسرائیلیها و فلسطینیها را تهدید میکنند. ما در اعمال اقدامات بیشتر از جمله تحریمهای هدفمند تردیدی نخواهیم داشت.»
رهبران انگلیس، فرانسه و کانادا در ادامه از تلاشهای ایالات متحده، قطر و مصر برای رسیدن به آتشبس فوری در غزه حمایت کرده و تأکید کردهاند: «آتشبس، آزادی تمامی گروگانها (اسرا) و یک راهحل سیاسی بلندمدت، تنها امید واقعی برای پایان دادن به رنج غیرنظامیان غزه، آزادی گروگانها، پایان حکومت حماس بر غزه و ایجاد مسیر تحقق راهحل دودولتی است؛ اهدافی که کنفرانس نیویورک به میزبانی عربستان و فرانسه دنبال میکند.»
رهبران سه کشور در پایان ضمن اعلام حمایت از کنفرانس سطحبالای سازمان ملل درباره راهحل دودولتی، تأکید کردهاند که «آمادهایم بهعنوان بخشی از مسیر تحقق این راهحل، دولت فلسطین را بهرسمیت بشناسیم و برای رسیدن به اجماع بینالمللی در این زمینه همکاری کنیم.»
به گزارش ایرنا، جنگ غزه که از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد، با حملات بیسابقه رژیم صهیونیستی به زیرساختهای غیرنظامی، موجب شهادت دهها هزار فلسطینی، بهویژه زنان و کودکان شده است. ارتش این رژیم طی ماههای گذشته بیش از ۱۰ هزار بمب سنگین بر سر مناطق مسکونی غزه فروریخته و همزمان، با محاصره کامل این منطقه، از ورود کمکهای انسانی جلوگیری کرده است.
با وجود تلاشهای بینالمللی برای توقف جنگ، رژیم صهیونیستی بارها توافقهای آتشبس را نقض کرده و عملیات نظامی را ادامه داده است. در تازهترین مورد، توافق سهمرحلهای که با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا بهدست آمد، با عهدشکنی رژیم اسرائیل عملاً بینتیجه ماند. این درحالی است که ادامه حملات به رفح، جلوگیری از ورود دارو و غذا، و هدف قرار دادن نیروهای امدادی، بحران انسانی در غزه را به سطحی بیسابقه رسانده است.