به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری فلسطین (وفا)، وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای از همه نهادهای بینالمللی خواست تا برای توقف جنایتهای کشتار و کوچاندن اجباری مردم نوار غزه، یورشها و جنایتهای رژیم اشغالگر و شهرکنشینان در سراسر کرانه باختری از جمله قدس، دست به اقدام فوری بزند.
در این بیانیه به حوادث و حمله گسترده نیروهای اشغالگر و شبهنظامیان شهرکنشین برای پنجمین روز متوالی به مناطق خاص در جِنین، طولکرم و دو شهرک کفر الدیک و بروقین در غرب سلفیت اشاره شده است.
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین افزود که واکنشهای بینالمللی به جنایتهای رژیم اشغالگر و شهرکنشینان در سطح جنایتهای وحشیانه این رژیم نیست.
از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) که دور جدیدی از درگیریهای نظامی میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه آغاز شد، شرایط انسانی در این منطقه بهطور بیسابقهای رو به وخامت گذاشته است. تهاجم همهجانبه هوایی، زمینی و دریایی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و تشدید محاصره چندلایه غزه باعث شکلگیری یکی از بحرانیترین وضعیتهای انسانی در دهههای اخیر در این منطقه شده است.
رژیم صهیونیستی از همان روزهای آغازین جنگ، تمامی گذرگاههای مرزی بهویژه «رفح» و «کرم ابو سالم» را بست و مانع ورود غذا، سوخت، دارو و کمکهای بشردوستانه شد. این محاصره، تنها جریان اندک و کنترلشدهای از کمکها را آنهم با تأخیر و محدودیت شدید، ممکن کرد. در نتیجه، بیمارستانها یکی پس از دیگری از کار افتادهاند، ایستگاههای پمپاژ آب، غیرفعال و نانواییها به دلیل نبود برق و سوخت تعطیل شدهاند.
طبق گزارشهای سازمان جهانی بهداشت و نهادهای پزشکی در غزه، بیش از ۸۰ درصد از مراکز درمانی در این منطقه یا بهطور کامل تخریب شدهاند یا به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی، دارو و سوخت از ارائه خدمات ناتوان هستند. شمار زیادی از بیماران سرطانی، بیماران خاص، زنان باردار و نوزادان نارس، بدون دسترسی به درمان رها شدهاند. بیش از ۱۰ هزار بیمار نیز نیازمند انتقال فوری پزشکی به خارج از غزه هستند که به دلیل بسته بودن گذرگاهها ممکن نشده است.
در سایه تداوم محاصره و نبود مواد غذایی، سازمانهای بینالمللی از بروز قحطی جدی در غزه خبر دادهاند. بنابر اعلام یونیسف و سازمان جهانی بهداشت، دهها کودک تاکنون بر اثر گرسنگی جان باختهاند و میلیونها نفر، بهویژه کودکان و سالمندان، در شرایط سوءتغذیه شدید به سر میبرند. بالغ بر دو میلیون نفر در این منطقه با گرسنگی حاد مواجهاند، در حالی که صدها تُن مواد غذایی و دارویی در مرزها معطل مجوز ورود هستند.
نوار غزه با جمعیت بیش از ۲ میلیون نفر، یکی از متراکمترین منطقه مسکونی جهان محسوب میشود و اکنون طبق گزارشها، بیش از ۸۰ درصد ساکنان آن آواره شدهاند. اکثر این افراد در پناهگاههای موقت، مدارس، چادرها یا حتی فضای باز زندگی میکنند و قطع آب، برق و ارتباطات، شرایط را برای امدادرسانی و زنده ماندن دشوارتر کرده است.
تداوم جنگ، محاصره شدید و ناکامی جامعه جهانی در اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان محاصره و تسهیل کمکرسانی، وضعیت انسانی در نوار غزه را به سطح یک فاجعه تمامعیار رسانده است. نهادهای حقوق بشری و بینالمللی بارها نسبت به وقوع «نسلکشی خاموش» در غزه هشدار دادهاند، اما تاکنون اقدام مؤثری برای مهار بحران صورت نگرفته است.