به گزارش ایرنا، میانگین مصرف جهانی ماهیان و آبزیان در سال بین ۲۳ تا ۲۵ کیلوگرم به ازای هر نفر و در استان سمنان بین ۶ تا ۶ و نیم کیلوگرم است.
سرانه مصرف ماهی و آبزیان در استان سمنان یکچهارم میانگین مصرف جهانی این دسته از محصولات پروتئینی محسوب میشود.
سرانه مصرف سالانه ماهی و آبزیان در کشور چیزی در حدود ۱۳ تا ۱۳ و نیم کیلوگرم به ازای هر نفر است و در استانهای مرکزی کشور به هشت تا هشت و نیم کیلوگرم در استانهای ساحلی کشور نیز به ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در هر سال میرسد.
در کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن، اسپانیا، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی، سرانه مصرف سالانه ماهی حتی بیش از ۵۰ کیلوگرم به ازای هر نفر است و این نشان میدهد که هر شهروند این کشورها هر هفته حدود یک کیلوگرم ماهی مصرف میکند.
مباحث فرهنگی و دسترسی شهروندان به ماهی در بازار به عنوان ۲ عامل مهم در افزایش میزان مصرف ماهی به شمار میرود و فراهم کردن این شرایط برای مردم استان سمنان در دس تور کار است.
برخی نقاط استان سمنان مستعد پرورش آبزیان با هدف مصرف در داخل استان برای شهروندان محسوب میشود و جهادکشاورزی در این زمینه راهکارهای مختلف را برای فعالیت بهرهبرداران دنبال میکند.
بهرام فلاحی لیما روز دوشنبه با اشاره به اجرای گام اول احیای واحدهای تولیدی راکد آبزیپروری با هدف توسعه این صنعت در استان سمنان بیان کرد: راهاندازی واحد راکد پرورش ماهیان سردابی در منطقه هیکو شهرستان مهدیشهر با موفقیت انجام شد و این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۱۵ تن قزلآلا به چرخه تولید بازگشت.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی سمنان با اشاره به ظرفیتهای بالای نواحی شمالی استان سمنان در زمینه پرورش ماهیان سردآبی افزود: با همکاری بخش خصوصی و استفاده از تسهیلات حمایتی دولت، طرح احیای واحدهای غیرفعال پرورش ماهیان سردآبی در دستور کار قرار گرفت.

وی بر مزیتهای نسبی استان سمنان در حوزه شیلات تاکید کرد و گفت: وجود منابع آبی مناسب در مناطق شمالی استان، شرایط اقلیمی مساعد و دسترسی به بازارهای مصرف، سمنان را به یکی از قطبهای مستعد پرورش ماهیان سردآبی تبدیل کرده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی سمنان با بیان اینکه این اقدام با سه هدف اصلی افزایش تولید، ایجاد اشتغال پایدار و بهرهبرداری بهینه از منابع آبی در حال اجرا است، عنوان کرد: برای احیای واحدهای راکد بستههای حمایتی شامل تسهیلات کمبهره، آموزشهای فنی و پشتیبانی بازاریابی برای فعالسازی این واحدها در حال انجام است.
وی تاکید کرد: احیای واحدهای راکد تولیدی در بخش آبزیان میتواند به افزایش تولید، توسعه اقتصادی مناطق روستایی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید در استان سمنان کمک شایانی کند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی سمنان، بر همه گونه حمایت از تولید آبزیان و فعالیت سرمایهگذاران و بهرهبرداران در این زمینه اقتصادی تاکید کرد.
سالانه بیش از ۶۲۲ تن ماهی سردابی و گرمابی در ۷۶ واحد آبزیپروری شهرستان شاهرود تولید میشود.
۳۰ درصد ماهیهای تولیدی استان سمنان نیز در منطقه رودبار دامغان پرورش داده میشود و یک مرکز تکثیر ماهی در دیباج سالانه هفت میلیون قطعه بچه ماهی در استخرهای پرورش ماهی برای رهاسازی تولید میکند.