به گزارش ایرنا، فیلم مستند «سگخور» به تهیهکنندگی فتحاله امیری و کارگردانی مشترک فتحاله امیری و نیما عسکری، در نخستین جشنواره فیلمهای مستند حیات وحش آنکارا خوش درخشید و عنوان بهترین فیلم مستند کوتاه این جشنواره را از سوی هیأت داوران کسب کرد.
در این جشنواره، ۶۹۱ فیلم مستند در دو بخش کوتاه و بلند از ۸۹ کشور دنیا با هم به رقابت پرداختند که در پایان، هفت فیلم در بخش مستندهای کوتاه و هفت فیلم در بخش مستندهای بلند از کشورهای روسیه، ایران، اسپانیا، آلمان، آمریکا، نپال، هند، اتریش، فرانسه و نروژ به انتخاب داوران برگزیده شدند.
فتحاله امیری، مستندساز صاحبنام ایلامی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این جشنواره برای نخستین بار در کشور ترکیه برگزار شد و معیارهایی چون ارزش علمی و هنری، سوژههای بدیع و روایت داستانی در ساخت فیلمهای مستند، مورد توجه بانیان آن بود.
وی افزود: سگخور تنها فیلم مستند از ایران بود که در این جشنواره شرکت داشت و پخش آن با استقبال تماشاگران، بانیان جشنواره و هیأت داوران که از ملیتهای مختلف بودند، روبرو شد.
امیری بیان کرد: هرچند جشنواره برای اولین بار برگزار شد، اما نحوه برگزاری آن، تعداد کشورهای شرکتکننده و آثار راهیافته به جشنواره، بیانگر غنا و کیفیت بالای این رویداد بود.
کارگردان مستند حیات در رگهای سرد ادامه داد: در حاشیه این جشنواره، میزگرد تخصصی با عنوان «فیلمسازی حیاتوحش، فناوری، روایت داستانی و خلاقیت» با حضور مستندسازان و علاقهمندان به فیلمهای مستند برگزار شد.
وی درباره اهمیت برگزاری جشنوارههای مرتبط با حیات وحش بیان کرد: فیلمهای حیاتوحش از سراسر جهان، به طور قطع دنیایی جدید به روی مخاطبان و دوستداران طبیعت میگشاید و تأثیر این فیلمها بر افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت حفاظت از طبیعت، قابل توجه است.
سازنده فیلم در قلمرو افعی دمعنکبوتی نیز درباره مستند سگخور توضیح داد: داستان این فیلم در یکی از روستاهای خراسان شمالی رخ میدهد که ساکنان روستا متوجه کشته و خورده شدن سگها میشوند و پس از تحقیق و اطلاعدادن به مأموران محیط زیست متوجه میشوند پلنگی اقدام به شکار و خوردن سگهای روستا کرده است و با وجود به دام افتادن پلنگ، مردم روستا خواستار رهاسازی و آزادی پلنگ میشوند.
به گفته خالق مستند رویای امید (با موضوع درناهای امید و رویا)، این فیلم سال گذشته نیز در جشنواره «سینماحقیقت» حضور داشته است.
امیری، مستندساز برجسته استان ایلام، ساخت مستندهای شاخصی چون گرداب انقراض (درباره یوزپلنگ ایرانی)، عروس بوکان (با موضوع میشمرغ)، افعی دمعنکبوتی، خزندگان ایلام، زندگی در کسوف (درباره خفاشهای ایلام)، در جستجوی پلنگ ایرانی و مستندهای متعدد دیگری را در کارنامه خود به عنوان کارگردان یا تهیهکننده دارد.
وی تاکنون موفق به کسب جوایز و عناوین متعددی از جشنوارههای معتبر داخلی و خارجی شده است که کسب خرس طلایی معادل اسکار برای فیلمهای مستند، برای فیلم در قلمرو دمعنکبوتی از جمله این افتخارات است.