به گزارش ایرنا، در برنامه «نیمروز فرهنگی ایران» که به همت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در تاتارستان و جمعی از دانشجویان هنرمند ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کازان برگزار شد، بخشهایی از آداب و رسوم، تاریخ و تمدن کهن ایرانزمین، موسیقی سنتی، لباسهای بومی و محلی اقوام ایرانی، هنر خطاطی و جاذبههای گردشگری ایران معرفی شد.
در یکی از بخشهای این رویداد، یکی از بانوان دانشجو ایرانی به خوانش شعر «من دختر ایرانم» پرداخت، شعری که پایان بخش آن این جملات بود: این خلیجی که در دل زمین است، خلیج همیشه فارس ایران زمین است.
حاضران در این آیین که در میان آنها برخی نمایندگان هیأتهای ایرانی حاضر در کازان فروم ۲۰۲۵، اتباع روس در کنار شرکتکنندگان از برخی کشورهای اسلامی و غیر اسلامی نیز دیده میشدند، پس از این بخش از مراسم به تشویق این بانوی ایرانی پرداختند.
سالار عقیلی هنرمند کشورمان هرچند در میان حاضران در این آیین نبود اما اجرای آهنگ «ایران» وی، حال و هوای خاصی به این آیین داد، شعری که با این عبارات در ذهنها آشنا است: ایران؛ فدایِ اشک وُ خنده ی تو… دلِ پر وُ تپنده ی تو ... .
داود میرزاخانی سرکنسول ایران در کازان از جمله سخنرانان این آیین بود.
معرفی ابعادی از تاریخ و تمدن، آداب و رسوم، صنایع دستی، آثار فرهنگی، هنر و ادبیات ایران از دیگر بخشهای این آیین بود.
کازان مرکز تاتارستان روسیه، منطقهای که به عنوان دروازه ورودی اسلام به سرزمینهای شمالی معرفی شده است، روزهای اخیر میزبان شانزدهمین مجمع بینالمللی روسیه – جهان اسلام بود، رویدادی که در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، مذهبی، علم و فناوری، صنعت، کشاورزی، انرژی، حمل و نقل، بانکداری، بیمه، گردشگری و نمایشگاه صنعت حلال برگزار شد.