به گزارش ایرنا، دکتر زینب عباسپور روز دوشنبه در آیین تجلیل از خانواده اهداکنندگان عضو شهرستانهای تربتحیدریه، زاوه و مهولات افزود: این موفقیت با کمک رسانههای جمعی، تعامل بین بخشی و همکاری شهروندان شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه حاصل شده است.
وی ادامه داد: این تلاشها نتیجه اقدامات ۲ سال اخیر این دانشگاه در زمینه فرهنگسازی اهدای عضو به بیماران نیازمند بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه با بیان اینکه پیش از این آمار ثبت شده و دقیقی از افراد متمایل به اهدای عضو در منطقه تربت حیدریه در دست نبود، گفت: اما در مدت یاد شده موفق به ساماندهی سه هزار عضو جدید دارای کارت اهدای عضو شدیم.
عباسپور بیان کرد: پارسال ۱۰ مورد بیمار منجر به مرگ مغزی در این منطقه داشتیم که هر کدام به هشت بیمار در نوبت انتظار، زندگی اهدا کردند.
وی با اشاره به گرامیداشت هفته اهدای عضو از ۲۵ تا ۳۱ اردیبهشت ماه گفت: در این مدت افراد علاقهمند به اهدای عضو با استقرار در مسجد جامع میتوانند فرم مربوطه را تکمیل کنند.
اهدای عضو صدقه جاری است
فرماندار تربتحیدریه نیز گفت: در حوزه پیوند عضو، شایسته است جامعه به یک باور عمومی برسد که این اقدام ضرورتی اخلاقی و انکارناپذیر است.
مجتبی شجاعی از اهدا و پیوند عضو به عنوان یک صدقه جاری یاد کرد و افزود: برای تقویت این فرهنگ رفتاری نیازمند تغییر باور عمومی و اقناعسازی افراد جامعه هستیم و خانواده افراد جانبخش، بهترین و تاثیرگذارترین نقش را میتوانند ایفا کنند.
به گزارش ایرنا، در این آیین از ۱۰ خانواده بیمار مرگ مغزی که پارسال با اهدای اعضای بدن خود به بیماران نیازمند جان دوباره بخشیدند، قدردانی شد.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، به ۳۸۰ هزار نفر جمعیت سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد که از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۱۷ نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.