رضا تقی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نه تنها رادیو و تلویزیون اقدام به معرفی کتابهای چاپ شده ناشران نمیکنند بلکه محلی هم برای معرفی و رونمایی کتابهای ناشران وجود ندارد.
وی افزود: حتی سالنی هم برای معرفی کتابها وجود ندارد تا ناشران کتاب های منتشر شده را معرفی کنند.
مدیر انتشاراتی درنا ادامه داد: در کنار این موارد نبود بازار فروش نیز از دیگر دغدغههای ناشران است؛ کتابها فروش چندانی ندارند چنانکه چند جلد از کتابهایم را به کتابفروشیهای مختلف بردم اما هرکدام به بهانهای از خرید آن خود داری کردند.
رییس مجمع صنفی ناشران آذربایجان غربی افزود: نبود بازار فروش، انگیزه کار را از نویسندگان بویژه نویسندگان جوان گرفته و موجب یاس و ناامیدی آنها شده است.
وی خاطرنشان کرد: پیش از این تعدادی کتاب توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خریداری شده و در اختیار ارگانهای مختلف گذاشته میشد اما چهار یا پنج سال است اعلام میشود که این اقدام به عهده تهران بوده و ما نمیتوانیم خرید کنیم.
تقی زاده که ۱۳ سال در کار نشر است با بیان اینکه برخی مانع تراشیها باعث توقف چاپ و انتشار کتابها میشود افزود: ایراد گرفتن به برخی کلمات و جملات بکار رفته در کتابها باعث تعلیق کتاب و ممنوع شدن چاپ آنها میشود.
وی با بیان اینکه امید میرود مسوولان نگاه مثبتی نسبت به ناشران داشته باشند، گفت: کار چاپ و نشر، فعالیت فرهنگی بوده و نیازمند توجه و حمایت است.
رییس مجمع صنفی ناشران آذربایجان غربی افزود: باید غرفه و محلی برای عموم ناشران در نظرگرفته شود تا کتابهای خود را معرفی کنند.
به گزارش ایرنا، ۱۵۸ ناشر در آذربایجانغربی وجود دارد که از این تعداد ۱۰۶ ناشر فعال است. نبود بازار فروش، عدم معرفی کتاب و عدم دسترسی به بازارهای پایتخت برای فروش کتاب از مشکلات چندین ساله ناشران این استان است.