اعتراض به نحوه اخذ عوارض در محور هفت باغ/ شهرک‌های کرمان را دریابید

اعتراض به نحوه اخذ عوارض در محور هفت باغ/ شهرک‌های کرمان را دریابید

 کرمان - ایرنا - اصلاح ضوابط اخذ عوارض و بهای خدمات شهری در محور گردشگری هفت باغ، درخواست توجه به شهرک‌های پیرامون شهر کرمان که در حال فرسوده شدن هستند و الگو گرفتن از سایر کلانشهرها در زمینه جذب سرمایه‌گذاری و عمران شهری از مهمترین موضوعاتی بود که در نشست علنی این هفته شورای اسلامی شهر کرمان مطرح شد.

به گزارش ایرنا، دویست و شانزدهمین نشست عمومی شورای شهر کرمان روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه با حضور ۱۱ عضو شورا و شهردار برگزار شد.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست گفت: شورای توسعه استان ششم اردیبهشت امسال ضوابط محور هفت باغ را اصلاح کرده و براساس اصلاحاتی که انجام شده، اخذ قدرالسهم، تمامی عوارض و بهای خدمات در کل این محور را به شرکت عمران علوی و عوارض شهرسازی خارج از حریم سه شهر را به این شرکت واگذار کرده است.

محمد امینی زاده افزود: شرکت عمران علوی که در ابتدای شکل گیری این محور گردشگری ملی، کاربری‌های عمومی حاصل از این تفکیک را رایگان در اختیار گرفته و به عنوان یک کارگزار و بهره بردار اولیه از این محور استفاده می کند که براساس مصوبه شورای توسعه استان به نوعی مزیتی که کاملا حاکمیتی است و باید در اختیار حاکمیت باشد و هست یعنی اخذ عوارض و بحث قدرالسهم به یک شرکت خصوصی واگذار شده است.

وی از شورای توسعه استان درخواست کرد که این موضوع را بررسی و رسیدگی کند.

این عضو شورا گفت: این موضوع از چند جهت ایرادات جدی دارد؛ طرح تفصیلی هفت باغ علوی که مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری را هم دارد تا کیلومتر ۱۷ این محور همه امورات مرتبط با قدرالسهم و عوارض را به شهرداری کرمان و از کیلومتر ۱۷ به بعد را به شهرداری ماهان واگذار کرده است.

وی افزود: شورای توسعه استان قاعدتا اگر مصوبه ای دارد و می‌خواهد لازم الاجرا شود و تغییری در مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری دارد باید مصوبه شورای عالی را در این زمینه اخذ کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.

امینی زاده گفت: ضمن اینکه تبلیغات گسترده ای در محور هفت باغ انجام شده مبنی بر اینکه شهروندان در کیلومتر پنج یا ۲۳ به شرکت عمران علوی برای اخذ پروانه و عوارض مراجعه کنند.

وی ادامه داد: حتی اگر همین مصوبه شورای توسعه استان را بپذیریم، در آن نوشته شده عوارض شهرسازی خارج از حریم شهر کرمان به شرکت عمران علوی واگذار می‌شود و تا کیلومتر ۷.۸ از میدان هفت باغ در حریم شهر کرمان است یعنی از همین مصوبه هم تخطی شده است و به قسمت مربوط به شهرهای محی آباد و ماهان ورود نمی‌کنم.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان گفت: با توجه به این نکات و اینکه در همین مصوبه آوردند براساس لوایح عوارضی که تا ۳۰ دی هر سال تصویب می‌شود، عوارض را بگیرید طبیعتا شرکت عمران علوی برای سال ۱۴۰۴ لایحه عوارضی ندارد یعنی در مورد امسال این مصوبه شورای توسعه استان نمی‌تواند اجرایی شود.

وی اظهار داشت: از شهرداری و شورای شهر ماهان، شهردار کرمان و شهرداری محی آباد درخواست داریم که این موضوع را پیگیری کنند. به این مصوبه خدشه‌های جدی وارد است که معاونت عمرانی استانداری بدون ملاحظات این موضوعات به شهرداری کرمان ابلاغ کرده است.

اعتراض به نحوه اخذ عوارض در محور هفت باغ/ شهرک‌های کرمان را دریابید
محمد امینی زاده عضو شورای شهر کرمان

امینی زاده سپس به شهردار کرمان گفت: اکیپ‌های نظارت تان را در محدوده هفت باغ فعال‌تر کنید و بدون مجوزهای لازم از شهرداری کرمان ساخت و سازی نباید انجام شود. یک جلسه مشترک با شهرداری ماهان داشته باشیم و این موضوعی نیست که از آن کوتاه بیاییم و منفعت مردم و شهر کرمان به یک شرکت خصوصی واگذار شود.

وی بیان کرد: نهادهای نظارتی و امنیتی استان همچنین نمایندگان مجلس در جلسه شورای توسعه حضور داشتند و این مصوبه با چه توجیهی تصویب شده است؟

عضو شورای شهر کرمان افزود: ما در یک فقره سال گذشته از یک شرکت ۱۰۰ میلیارد تومان قدرالسهم گرفتیم و آثاری که این موضوع برای آن شرکت (عمران علوی) و تبعات سوء که برای ما دارد کاملا روشن است.

بده بستان‌ها سر منافع مردم و شهر کرمان و ماهان قابل پذیرش نیست

وی گفت: شهرداری نباید کوتاه بیاید و از رییس شورا نیز درخواست داریم جلسه برگزار کند و مکاتبات لازم انجام شود. این نوع برخوردها و بده بستان‌ها سر منافع مردم و شهر کرمان و ماهان قابل پذیرش نیست.

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر کرمان هم گفت: در مورد سفرهایی که به عنوان سفرهای بین بخشی و بین استانی برای شورا برنامه ریزی می‌شود ضمن اینکه از شواری شهر و شهرداری شیراز تشکر می‌کنم، اشکالات و ایراداتی در هماهنگی سفر وارد بود.

حسین چناریان افزود: پیشنهادم این است برای سفرهایی که پیش بینی می‌کنیم برنامه سفر در مقصد تنظیم شود و بدانیم در شهر و استان دیگر برای چه جلساتی می‌رویم، نوع و زمان جلسه و افرادی که باید حضور داشته باشند مشخص شود.

وی همچنین گفت: نکته ای که در پروژه‌های سرمایه گذاری شیراز دیدم و خیلی مهم است این است که پروژه‌هایشان را مدیریت و تحلیل می‌کنند، برای مثال در وقت مناسب نسبت به سهم شهرداری تصمیم گیری می‌کنند که خیلی اثر مثبتی دارد.

این عضو شورا ادامه داد: ما در ارتباط با چند پروژه سرمایه‌گذاری که داریم، نحوه مدیریت و فرآیند اجرای پروژه‌ها از سوی شهرداری انجام شود تا هم سرمایه‌گذار احساس کند ما حضور داریم و پروژه را مدیریت می‌کنیم هم اینکه می‌توانیم در وقت مناسب نسبت به سهم خود تصمیم گیری کنیم و قرار نباشد در پایان نگران باشیم که سهم ما موثر هست یا نه.

چناریان گفت: ضمن اینکه خیلی از پروژه‌ها باید شرایط را برای سرمایه‌گذار طوری فراهم کند که از انگیزه لازم برخودار باشد.

اما رییس کمیسون عمران و شهرسازی شورا، مطالبه مردمی را درباره شهرک‌ها (مجتمع‌های مسکونی) که پیرامون شهر کرمان ساخته شده اند، مطرح کرد و گفت: شهرداری به نوعی خدمات رسانی در این شهرک‌ها را بلاتکلیف گذاشته است و به صورت مقطعی خدمات می دهد در صورتی که این شهرک‌ها نیز متعلق به شهر هستند و ساکنان آنها الان عوارض می‌دهند.

منصور ایرانمنش شهرک‌های ولایت، افضلی پور، نون و القلم را مثال زد و گفت: شهرک نون و القلم حدود ۶۰۰ واحد دارد که عمده ساکنانش از فرهنگیان و کارمندان و از قشر متوسط هستند که شهرداری خدمات کافی نمی‌دهد.

وی با اشاره به عمر ۲۵ تا ۳۰ سال برخی از این شهرک‌ها تصریح کرد: وقتی وارد شهرک می‌شویم فضای سبز و تنظیف و سایر حوزه‌ها مشکل دارد و باعث نارضایتی مردم شده بنابراین اگر حتی هزینه‌ای برای شهرداری داشته باشد، آنها نیز شهروندان هستند و باید از سوی شورا و شهرداری توجه ویژه شود.

اعتراض به نحوه اخذ عوارض در محور هفت باغ/ شهرک‌های کرمان را دریابید
صحن علنی شورای شهر کرمان

این عضو شورا گفت: خدماتی که شهرداری در سایر نقاط شهر ارایه می‌دهد، آنجا هم ارایه شود و شهرک‌ها را استثنا نکند زیرا برای مردم مشکل ایجاد شده و نمی‌توانند با هزینه شارژ که از مردم می‌گیرند کاری را انجام دهند.

رییس کمیسیون خدمات ‌شهری، بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر کرمان نیز گفت: قرار بود بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف شهر احداث شود ولی اقدام موثری انجام نشده است.

فتح الله مویدی ادامه داد: نیاز است این موضوع امسال پیگیری شود و مردم با توجه به مشکلات اقتصادی که وجود دارد، می‌توانند از این بازارچه‌ها بهره مند شوند.

وی با اشاره به سد معبر و اینکه در شهر کرمان زیاد شده است اظهار داشت: ماموران شهرداری زحمت می‌کشند ولی معابری داریم که دوطرف پیاده رو دیده نمی‌شود و مسدود است؛ مردم در تماس‌ها و بازدیدها نیز اظهار نارضایتی می‌کنند.

افتتاح کارخانه نوآوری شهرداری کرمان اتفاقات مبارکی به همراه دارد

اما رییس کمیسیون بهره‌وری، هوشمندسازی و شفافیت شورا در نطق خود با اشاره به افتتاح رسمی کارخانه نوآوری شهرداری کرمان که اواخر هفته گذشته با حضور وزیر کشور انجام شد گفت: زحمات زیادی کشیده شد که این کار انجام شود و در کشور هم به خوبی دیده شد که قابل قدردانی است. اتفاقات خوبی و مبارکی در ادامه از جمله حضور شرکت‌های دانش بنیان، جوانان نخبه و رشد استارت آپ‌ها را به همراه دارد.

سید محمد صادق تقوی افزود: رویکرد توسعه فضای موجود به سمت فرهنگسرای نوآوری دنبال شود تا حضور بهتر دانش بنیان‌ها را داشته باشیم همچنین حضور شرکت‌های بزرگ استان که محلی باشد تا خیلی از موضوعات و ایده‌ها مطرح شود و به مدیریت شهری کمک کند.

وی با تاکید بر پیگیری رویکرد حل مساله، جذب سرمایه خرد و کلان در این مجموعه اظهار داشت: دیروز در کمیسیون مطرح شد که از نیروهای نخبه و دانش بنیان در زمینه ممیزی املاک و اصناف شهر کرمان استفاده شود.

این عضو شورای اسلامی شهر کرمان با اشاره به هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۱ خرداد گفت: در کمیسیون فرهنگی هفته‌ها و ماه‌های قبل موضوعات تعالی خانواده و جوانی جمعیت مدنظر شهرداری و شورا دنبال شده است؛ بحث فضاسازی و استفاده از خدمات شهروندی در حوزه اتوبوسرانی و موزه‌ها و فرهنگسراها آنطور که باید و در قانون مشخص شده، بخصوص در فضاسازی توسط سازمان فرهنگی شهرداری با آن مواجه نبودیم.

وی گفت: البته نباید خدمات ارزشمند شهرداری را نادیده بگیریم که در حوزه جمعیت ورود کرده و به عنوان اولین شهرداری یا بهترین شهرداری مطرح شده و عملکردی که در طرح "رویش امید" داشت و از آن در سطح کشوری تقدیر شد که در حوزه مسئولیت اجتماعی درمان زوجین نابارور شهر کرمان با مصوبه شورا هزینه شده است.

تقوی در عین حال با ابراز گلایه از نبود فضاسازی مناسب شهری با موضوع جمعیت افزود: در حوزه آسیب‌های اجتماعی هم این مصوبه را داشتیم که حداقل چند بیلبورد به صورت ثابت و دائمی اختصاص پیدا کند نه اینکه چند روز با کلی هزینه بماند و عملا بی اثر باشد.

محمود بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان نیز گفت: بعد از چهار جلسه در این کمیسیون موفق شدیم اساسنامه شورای اجتماعی محلات را نهایی کنیم و قرار بود در صحن علنی مطرح شود اما با توجه به اینکه متن آن طولانی شد اعضای شورا مطالعه و اگر ایرادی دیدند اعلام کنند تا در کمسیون اصلاح و جلسه بعدی شورا مطرح شود.

اعتراض به نحوه اخذ عوارض در محور هفت باغ/ شهرک‌های کرمان را دریابید

در ادامه جلسه امروز شورا، نایب رییس شورای شهر کرمان هم گفت: امسال براساس نامگذاری به نام "سرمایه گذاری برای تولید" یکی از دغدغه‌های جدی شورا سرمایه‌گذاری و ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری و استفاده از ظرفیت های شهر بوده است.

محمدرضا کمساری افزود: براساس بررسی‌هایی که صورت گرفت، شهرداری شیراز در این حوزه یکی از شهرداری‌های پیشگام است که جلساتی برنامه ریزی شد و اکثر اعضای شورا هفته گذشته و چند نفر از همکاران شهرداری در این جلسه حضور پیدا کردند، در کنار موضوع سرمایه گذاری مباحث عمرانی و خدمات شهری هم مورد بررسی قرار گرفت.

وی در ارزیابی خود از این جلسات گفت: در شهرداری شیراز نگاه بلند و کلان به مسائل، البته اختیاراتی که از روی اعتماد به شهردار داده شده در یکی دو سال گذشته جواب داده و منجر به قراردادها و حرکت‌های رو به جلو شده است.

اختیارات و اطمینان دادن به شهردار برای ورود به بعضی پروژه‌ها در دستور کار قرار گیرد

این عضو شورا اضافه کرد: در شهر کرمان هم اتفاقات خوبی افتاده و می‌طلبد جلسه مفصل تری با حضور شهردار داشته باشیم و برنامه‌های سال را بررسی کنیم، اگر لازم است اقداماتی از سمت شورا در راستای اختیارات و اطمینان دادن به شهردار برای ورود به بعضی پروژه‌ها در دستور کار قرار گیرد که نتیجه اش به نفع و سود مردم باشد.

وی گفت: یک مساله حائز اهمیت و قابل توجه نیز اعتمادی است که مجموعه شهرداری شیراز به نیروهای خودش بخصوص در سازمان عمران شهری دارد. ما در شورا و شهرداری هم جلساتی داشته باشیم و از این تجربه موفق الگو بگیریم.

کمساری بیان کرد: کلان پروژه‌های عمرانی شهر شیراز توسط سازمان عمران شهرداری انجام می‌شود و موسسات خصوصی نقش مکمل را دارند که برای همه دوستان قابل توجه بود.

وی افزود: با ظرفیت بالایی که در بین نیروهای مختصص شهرداری کرمان داریم و همت شهردار در انجام کارهای سخت و نشدنی، این درخواست که از اول دوره ششم شورا مدنظر بوده یعنی توانمند کردن سازمان عمران شهرداری اگر در دستور کار قرار گیرد، مردم نتیجه و ثمرات آن را خواهند دید.

پیمان خواهرخواندگی کرمان و شیراز

نایب رییس شورای شهر کرمان گفت: همچنین به دلیل سوابقی که بین کرمان و شیراز از نظر فرهنگی، اجتماعی و ادبی وجود دارد، پیمان خواهرخواندگی مطرح شد که اعضای شورای شهر شیراز بسیار استقبال کردند و برگزاری رویدادهای مثل هفته فرهنگی دو شهر که رویداد خوبی است.

وی افزود: ظرفیت کرمان کمتر از شیراز نیست ولی متاسفانه نسبت به خیلی از ظرفیت‌ها در شهر کرما ن غافل ماندیم و امیدواریم با عزم اعضای شورا و شهرداری این مسیر پرسرعت و پرقدرت ادامه یاید.

شهردار کرمان هم در پاسخ گفت: همه موضوعاتی اعضای شورا که به شکل توصیه‌ای و راهنمایی مطرح کردند را در دستور کار می‌گذاریم و انجام می‌دهیم از جمله هفته ملی جمعیت که طرح‌هایی داریم تا امسال موثرتر واقع شویم.

محسن تویسرکانی افزود: در ارتباط با سرمایه گذاری با توجه به اینکه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده رسالت ویژه داریم و باید از همه ظرفیت‌ها بهره بگیریم که بهترین آن الگو گرفتن از سایر کلانشهرهاست و نشست‌های مشترک خیلی می‌تواند به تصمیم گیری بهتر کمک کند و اینکه الگو بگیریم و قدم بلندی را برداریم.

جلب اعتماد سرمایه گذار موضوعی جدی است

وی مولفه زمان را در حوزه سرمایه گذاری بسیار جدی خواند و گفت: جلب اعتماد سرمایه گذار نیز یک موضوع جدی است اینکه بتوانیم سرمایه گذار را جذب کنیم و تسهیل فرآیند نیز حائز اهمیت است و مهمتر اینکه به تیم اجرایی در حوزه سرمایه گذاری اعتماد کنیم.

شهردار کرمان ادامه داد: البته نظارت بر چگونگی کار مضاعف و شدید شود اما الگو بگیریم از شهرهایی در کشور که در این موضوع پیشقدم بوده اند و هماهنگی کردیم با خیلی از کلانشهرهای دیگر که به مرور جلسات مشترک داشته باشیم و گره‌های ذهنی باز شود.

وی گفت: در مورد توانمندسازی سازمان عمران شهرداری یکی از موضوعات جدی ما همین است اما توجه داشته باشیم توانمندسازی سازمان عمران هر شهرداری ارتباط مستقیم با تجهیزات و امکانات دارد؛ هرچه تجهیزات را به روز کنیم، می‌توانیم کارهای بزرگتری انجام دهیم و به این سمت می رویم که کارهای بزرگی را توسط این سازمان انجام دهیم و در این یک سال و چند ماه نیز ماشین آلات قابل توجهی خریداری شده و کار متوقف نیست.

تویسرکانی افزود: موضوع محور هفت باغ نیز درست است و باید پیگیری شود اما اینجا شورای اسلامی شهر کرمان پیشگام باشد و پیگیری و دادخواهی کند چون تصمیم استانی است البته ما مکاتبات را در دستور کار داشتیم و انجام شده اما موثر نیست و پارلمان شهری و شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم می‌تواند این موضوع را پیگیری کند.

وی گفت: ۲۰ روز از این اتفاق (مصوبه شورای توسعه استان) می‌گذرد ولی تا الان پیگیری صورت نگرفته است، شورا پیگیری یا مصوبه را داشته باشد ما به عنوان شهرداری چون مستقیم منتفع می‌شویم و هم می‌توانیم در حوزه آبادانی تاثیرگذار باشیم، در این زمینه دغدغه داریم.

شهردار کرمان بیان کرد: پیگیری‌هایی کردیم اما باتوجه به رده تصمیمی که صورت گرفته و شاید تناسب چندانی با شهرداری نداشته باشد، خواهش دارم از سوی شورای شهر همدل و همزبان مطالبه گری شود.

وی گفت: احداث بازارچه‌های محلی نیز در دستور کار ماست و قدمی برداشته شد اما احساس کردم به مرکز ابتدایی تبدیل شود یعنی با سازه موقت فقط در حوزه میوه فروشی ورود کنیم و به یک نقطه نازیبا تبدیل شود لذا طرح‌هایی داریم که بازارچه‌های جامع در حوزه میوه و تره بار و مواد پروتئینی به زودی ایجاد شود.

تویسرکانی اضافه کرد: در مورد شهرک‌ها نیز مطالبه به‌حقی است و ارباب رجوع ما هم زیاد مطرح کرده اند؛ یکسری شهرک‌ها داریم که رو به فرسوده شدن هستند و نیاز به بهسازی دارند اما با توجه به هزینه‌های قابل توجه در حوزه عمران و بهسازی و اینکه تناسبی با حق شارژ که ساکنان می‌دهد ندارد، باید در شورا و شهرداری برای این کار برای چاره اندیشی شود.

دویست و شانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر کرمان ۱۸ دستور کار داشت که پس از بحث و بررسی در صحن علنی، اکثر آنها به تصویب اعضا رسید.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها