به گزارش ایرنا از سازمان ثبت احوال، هاشم کارگر روز دوشنبه در بازدید مصطفی مولوی رئیس دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری از سازمان ثبت احوال با اشاره به ثبت وقایع حیاتی کشور، افزود: اطلاعات حاصل از ثبت چهار واقعه حیاتی، منبعی مهم برای تولید آمارهای دقیق و موثر در تصمیمگیریهای کلان کشور است.
وی افزود: عملکرد سازمان ثبت احوال کشور در سالهای اخیر رو به پیشرفت است و ثبت احوال بهعنوان سازمانی حاکمیتی در حوزههای مختلف مانند جمعیت، برگزاری انتخابات و احراز هویت در فضای حقیقی و مجازی نقش موثری ایفا کرده است.
معاون وزیر کشور اظهار کرد: یکی از مشکلات برنامهریزی در کشور بیتوجه به شاخصهای دقیق آماری است و این امر در گذشته باعث اختلال در تصمیم گیریهای درست در کشور شده است.
کارگر با اشاره به راهاندازی مرکز رصد جمعیت کشور در سازمان ثبت احوال و اتاق رصد جمعیت در استانها گفت: داده ها و اطلاعات آماری مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال بر اساس کد ملی افراد و دادههای دقیق و قابل استناد است و این دادهها، ابزار مهمی برای تحلیل جمعیتی و تصمیمگیری مدیران ارشد کشوری و استانی است.
رئیس سازمان ثبت احوال با اشاره به حرکت سازمان به سمت سازمانی هوشمند و پویا اظهار کرد: این سازمان تلاش کرده است تا بسترهای گوناگونی در راستای ارتباط با مردم راه اندازی کند و ایجاد سامانههایی چون «هدا» برای احراز هویت دیجیتال و سامانه سهیم برای ارائه خدمات هویتی به مردم در بستر اینترنت از جمله این بسترها است.
کارگر ادامه داد: گامهای مهم سازمان ثبت احوال در راستای تحول در سالهای اخیر به منظور ارائه خدمات مطلوبتر به مردم بوده است البته این پایان کار نیست و هدف تحقق سازمان هوشمند است و در این راستا باید نیاز دستگاههای اجرایی را شناسایی کنیم و خدمات مورد نیاز آنها را برای ارائه خدمت به مردم ایجاد کنیم.
وی با اشاره به طراحی پایگاههای اطلاعاتی همچون پایگاه سببی و نسبی و پایگاه خانوار گفت: این پایگاهها با برقراری ارتباطات سببی و نسبی بین افراد خانواده و خانوار، نقش بسزایی در نظام هویتی ایفا کرده و در تحلیل ساختارهای خانوادگی و ارائه خدمات اجتماعی همچون پرداخت یارانهها موثر خواهد بود.
صدور گواهی انحصار وراثت در سازمان ثبت احوال از مرداد
کارگر با اشاره به اقدامات نوین سازمان ثبت احوال کشور در سال جاری گفت: گواهی انحصار وراثت با همکاری قوه قضاییه و با بهرهگیری از پایگاههای سببی و نسبی و خانوار، از مرداد به صورت الکترونیکی توسط سازمان ثبت احوال صادر خواهد شد و این اقدام گامی دیگر در تسهیل خدماترسانی و افزایش رضایتمندی عمومی است.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور افزود: هدف دستگاههای خدماتی باید رضایت مردم باشد و هر اقدامی در راستای ارائه خدمات الکترونیک، در زندگی مردم موثر خواهد شد و تلاش مجموعه سازمان ثبت احوال کشور افزایش رضایتمندی مردم است.
کارگر با اشاره به نقش نظارتی دفتر بازرسی ویژه ریاستجمهوری و تعامل با دستگاههای اجرایی گفت: معتقدیم تعامل سازنده با نهادهای نظارتی باعث بهبود و اصلاح فرآیندها خواهد شد و انعکاس بازخورد خدمات در کشور باعث بهبود عملکرد خواهد شد.
سازمان ثبت احوال به عنوان مرکز راهبردی نظام برنامهریزی عمل کند
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور در جمع معاونین و مدیران سازمان ثبت احوال کشور با تقدیر از عملکرد این سازمان گفت: سازمان ثبت احوال کشور یکی از نهادهای کلیدی و موثر در برنامهریزی کلان کشور است و باید مرکزی راهبردی، برای نظام برنامهریزی کشور باشد.
مصطفی مولوی اظهار کرد: اقدامات گستردهای در مجموعه سازمان ثبت احوال کشور صورت گرفته است و این سازمان نقش موثری در توسعه ملی و رضایتمندی عمومی ایفا میکند.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور تصریح کرد: سازمان ثبت احوال کشور میتواند با ارائه دادهها و تحلیلهای راهبردی، به عنوان مرکز راهبردی نظام برنامهریزی کشور عمل و نظام تصمیمسازی کشور را متحول کند.
مولوی بیان داشت: سازمان ثبت احوال یکی از نهادهای کمتر شناختهشده اما حیاتی کشور است و وظایف ثبت احوال تنها به صدور شناسنامه و کارت ملی محدود نمیشود و این سازمان مسئول مدیریت دقیقترین دادههای جمعیتی کشور است و نقشی بنیادین در برنامهریزی کلان و توسعه و حتی امنیت ملی را ایفا میکند.
رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور با اشاره به ظرفیت بالای ثبت احوال در ایجاد اعتماد عمومی، خاطرنشان کرد: اگر خدمات این سازمان بهدرستی تبیین شود، میتواند به افزایش رضایتمندی عمومی و کمک کند.
مولوی گفت: یکی از چالشهای امروز، فاصله گرفتن مردم از ساختارهای حاکمیتی است که بخشی از آن ناشی از بیاطلاعی شهروندان نسبت به عملکرد دستگاههاست.
وی بر ضرورت اطلاعرسانی شفاف، پاسخگویی مسئولانه و بهرهگیری از ابزارهای نوین ارتباطی برای معرفی بهتر خدمات ثبت احوال تاکید کرد و گفت: سازمانی با این سطح از اثرگذاری در تصمیمسازیها، باید حضوری پررنگتر در افکار عمومی و رسانهها داشته باشد.