ضرورت تدوین برنامه اخلاق‌محور در عرصه هوش مصنوعی میان کشورهای او.آی.سی۱۵

ضرورت تدوین برنامه اخلاق‌محور در عرصه هوش مصنوعی میان کشورهای او.آی.سی۱۵

 تهران- ایرنا- دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام به پیشرفت‌های کشورهایی چون عربستان، امارات، چین و ایران در زمینه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: در اجلاس کشورهای عضو او.آی. سی ۱۵ اعضا بر تدوین یک برنامه مشترک اجرایی تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، کریم نجفی برزگر روز دوشنبه در نشست وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی ۱۵ به اهمیت این نشست اشاره کرد ‌و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، به عنوان متولی این نشست بین‌المللی، از وزرای کشورهای مختلف و نمایندگان کشورهای اسلامی دعوت به عمل آورد که در این رویداد حضور یابند.

وی ادامه داد: اقبال چودری، هماهنگ‌کننده کمیته علم و فناوری سازمان همکاری اسلامی که با ۵۷ کشور اسلامی در ارتباط است و نقش مهمی در تقویت زیرساخت‌های علمی و فناوری ایفا می‌کند، نیز در این نشست حضور داشت که این ظرفیت می‌تواند منشأ تحولات مهمی در کشورهای اسلامی باشد.

دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام به سابقه برگزاری این اجلاس پرداخت و اظهار داشت: نخستین نشست وزرای آموزش عالی در سال ۱۳۹۵ در آستانه قزاقستان برگزار شد، که در آن با حضور ۱۵ وزیر از کشورهای اسلامی، اولین سند همکاری به امضا رسید و این ابتکار از آن زمان با نام “OIC-۱۵” شناخته می‌شود.

نجفی برزگر افزود: در آن نشست، توصیه‌هایی برای همکاری مشترک کشورهای اسلامی در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی مطرح شد.

وی بیان داشت: اکنون هوش مصنوعی پیشرفت زیادی در کشورهای مختلف از جمله عربستان، امارات، چین و همچنین جمهوری اسلامی ایران داشته است که در نشست امروز، بر تدوین یک برنامه مشترک اجرایی میان کشورهای عضو تأکید می شود.

دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام در ادامه به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور در اجلاس امروز اشاره کرد و گفت: محمدرضا عارف پیشنهادهایی را به سازمان همکاری اسلامی ارائه داد مبنی بر اینکه اشتراکات میان کشورهای اسلامی باید در قالب یک ساز و کار مشترک اجرایی و همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هوش مصنوعی به کار گرفته شود.

نجفی برزگر به برگزاری نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش بنیان در حاشیه‌ این اجلاس هم گریزی زد و گفت: در این نمایشگاه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی کشورمان با رویکرد تحولات علمی، تکنولوژیک و اقتصادی به نمایش درآمده و پیامی روشن و امیدوارکننده برای کشورهای اسلامی دارد و امید است این اشتراکات و همکاری‌ها در آینده نیز ادامه یابد.

به گزارش ایرنا، دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی که از روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در تهران گشایش یافت، امروز دوشنبه در سطح وزیران علوم کشورهای اسلامی به کار خود ادامه می دهد.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نشست وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت ‌و گوی سازمان همکاری‌های اسلامی او. ای.سی ۱۵ سخنرانی کرد.

وزیران علوم‌ کشورهای عضو او.ای.سی ۱۵ در این نشست درباره جمع بندی گفت و گوهای هیات های کارشناسی و بیانیه پایانی اجلاس گفت وگو و تبادل نظر می کنند.

این اجلاس بین‌المللی که به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است، روز گذشته با نشست خبری وزیر علوم ‌در سطح هیات های کارشناسی کشورهای عضو آغاز به کار کرد.

برنامه دومین روز اجلاس در ادامه با سخنرانی وزیرعلوم و ‌نمایندگان ویژه وزارت علوم کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی او. آی.سی با عنوان نوآوری در علم و فناوری از طریق مهار هوش مصنوعی استراتژی برای تعالی، آینده‌ای روشن جهان اسلام ادامه می‌یابد.

همچنین بازدید وزیران علوم از نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش بنیانی و دانشگاهی ایران و امضای تفاهم نامه های همکاری آموزشی، پژوهشی و علمی و دیدارهای دوجانبه بین وزیران شرکت‌کننده در این نشست با مقام عالی علوم از دیگر برنامه‌های امروز است و این اجلاس با ضیافت شام وزیر علوم به کارخود در تهران پایان می دهد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها