روند نرخ باروری خراسان جنوبی افزایشی است

روند نرخ باروری خراسان جنوبی افزایشی است

 بیرجند-ایرنا - سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: طبق آمارها روند نرخ باروری استان از سال ۹۹ تاکنون رو به رشد بوده و از این حیث جزو ۱۵ استان برتر کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی بهدانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نگاهی به گزارش‌های مستند آماری در خراسان جنوبی نشان می‌دهند که روند باروری کل استان از سال ۱۳۷۶ با نرخ ۲.۶۹ درصد تا سال ۱۳۹۰ با نرخ ۲.۴۸ درصد، روندی کاهشی بوده است.

وی افزود: این روند از سال ۱۳۹۱ با نرخ ۲.۴۸ درصد تا سال ۱۳۹۵ با نرخ ۲.۸۵ درصد، افزایشی شده و مجدد از سال ۱۳۹۵ با نرخ ۲.۸۵ درصد تا سال ۱۳۹۹ با نرخ ۲.۳۱ درصد، روندی کاهشی داشته است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: گزارش‌ها بیانگر این موضوع هستند که در سال ۱۴۰۰ نرخ باروری استان ۲.۲۳ درصد بوده، اما این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۲.۳۲ درصد رسیده و بر اساس آمارهای رسمی و مستند، در سال ۱۴۰۲ خراسان جنوبی، از جمله ۱۵ استانی بوده که نرخ باروری آن رشد داشته است.

وی یادآور شد: اما این دستاوردهای خوب، نیازمند نهادینه شدن، تثبیت، تداوم، مستمرسازی و خلق الگوهای جدید و مطلوب برنامه ریزی با نگاه تشویقی برای آینده توسعه محور ایران اسلامی و استان خراسان جنوبی است.

بهدانی بر تاکید بر اینکه اراده برای قدم گذاشتن در مسیر توسعه و همت برای حرکت در این راه، نیازمند برنامه ریزی، دقت و برخوردار بودن از داده های آماری مستند برای ترسیم یک نقشه ی راه کارگشا و کارآمد است ادامه داد: جمعیت، از جمله این مقوله‌هاست، به خصوص آنکه ایران در مسیر توسعه، آبادانی و پیشرفت قرار گرفته، لذا نیاز به توجه ویژه در حوزه نیروی انسانی دارد.

وی یادآور شد: در این میان، نکته حائز اهمیت و مهم که برای همه خدمتگزاران حوزه توسعه استان به شدت حیاتی بوده، موضوع باز شدن پنجره جمعیتی برای استان در سالهای اخیر است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: اگر در جامعه‌ای حداقل ۷۰ درصد از جمعیت در بازه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال یعنی سن فعالیت و کار باشند، به اصطلاح آن جامعه در فرصت پنجره جمعیت تعریف می‌شود.

روند نرخ باروری خراسان جنوبی رو به رشد است

وی بیان کرد: از منظر نگاه به شعار سال یعنی «سرمایه گذاری برای تولید» نیز بطور قطع جالب توجه است که بدانیم کارشناسان جمعیت، پنجره جمعیتی را یک «هدیه جمعیتی» می دانند، چرا که در طول دوره‌ای که پنجره جمعیتی گشوده می‌شود، افزایش جمعیت در سن کار، رشد تولید ناخالص داخلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بهدانی یادآور شد: این موضوع، تغییر الگوی مصرفی، کاهش هزینه‌های عمومی خانوارها مثل بهداشت و آموزش و افزایش امکان پس‌اندازهای شخصی و سرمایه‌گذاری‌های ملی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: بر این اساس به نوعی می‌توان اعلام کرد در سال‌های اخیر یکی از استثنایی‌ترین فرصت‌ها و یکی از طلایی و مغتنم‌ترین شرایط برای استان در مسیر توسعه ایجاد شده است.

وی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی را مرجع آمار، داده‌ها، محتوای مستند و تحلیل‌های متقن در حوزه جمعیت معرفی کرد و گفت: این سازمان می‌تواند نقش بسیار اثرگذاری در برنامه ریزی‌های جمعیتی با رویکرد آینده‌نگر در استان داشته باشد.

بهدانی ضمن گرامیداشت روز ملی جمعیت و آرزوی موفقیت برای سیاست گذاران و برنامه‌ریزان امر جمعیت در کشور، تاکید کرد: توجه ویژه به گزاره‌ها و اهمیت «روز ملی جمعیت» در کنار توجه به موضوع مهم «ابلاغ قانون جوانی جمعیت»، همراه با وفاق و همدلی دلسوزانه، می‌تواند مسیر توسعه، در استان زرخیر و سراسر ظرفیت خراسان جنوبی را متحول و راه رسیدن به آبادانی و پیشرفت را قطعاً هموارتر کند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها