مقام‌داری «موزه تنوع زیستی سمنان» و همگرایی در حفاظت از محیط زیست

مقام‌داری «موزه تنوع زیستی سمنان» و همگرایی در حفاظت از محیط زیست

 سمنان - ایرنا - درخشش «موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان» متعلق به اداره کل حفاظت محیط زیست در ارزیابی سالانه کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم) در ۲ شاخص خلاقیت و نوآوری و همچنین معرفی، حفاظت و استانداردهای فنی و فیزیکی، دستاوردی برای همگرایی در حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری از «خطر انقراض» به ویژه در مورد یوزپلنگ آسیایی است.

به گزارش ایرنا، پارک‌، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به شمار می‌رود و استان سمنان به جز اثر ملی و طبیعی، از تنوع زیستی دیگر مناطق چهارگانه برخوردار است.

مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان سمنان در واقع نمایشگاه طبیعی و ذخیره‌گاه گونه‌های کمیاب بیابانی و کویری حیات وحش مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور، گورخر ایرانی، جبیر، قوچ و میش وحشی، گربه شنی، جبیر و گونه‌های گیاهی متنوع است.

در بین گونه‌های حیات وحش یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی از جمله گونه‌های ارزشمند و «در خطر انقراض» هستند و استان سمنان جزو بهترین زیستگاه‌های این ۲ گونه نادر در جهان شناخته می‌شود.

مقام‌داری «موزه تنوع زیستی سمنان» و همگرایی در حفاظت از محیط زیست
موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان

موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان یکی از موزه‌های زیبا و دیدنی استان واقع در اداره کل حفاظت محیط‌زیست است. مجموعه‌ای از گونه‌های حیات وحش اعم از بومی یا غیربومی به ویژه نمونه‌های شاخص و نادری از پوشش جانوری استان را به نمایش درآورده است.

یوزپلنگ، قوچ‌، آهو، خرس‌، پلنگ‌، کفتار، سنجاب، عقاب و تعدادی از پرندگان از جمله گونه‌هایی هستند که در موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیست سمنان برای تماشای علاقه‌مندان به روش تاکسیدرمی(فن نگهداری بلندمدت بدن جانوران با آکنده‌سازی) نگهداری می‌شود.

مقام‌داری «موزه تنوع زیستی سمنان» و همگرایی در حفاظت از محیط زیست
موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان

خلاقیت و نوآوری در موزه تنوع زیستی سمنان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان روز دوشنبه گفت: موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان در ارزیابی سالانه کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) موفق به کسب ۲ رتبه برتر کشوری شد.

سعید یوسف‌پور افزود: موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان رتبه نخست کشور در شاخص خلاقیت و نوآوری و رتبه سوم کشور در شاخص‌های معرفی، نگهداری، حفاظت و استانداردهای فنی و فیزیکی کسب کرد.

وی با اشاره به برگزاری این ارزیابی هم‌زمان با «روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی» گفت: موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست سمنان، توانست با عملکردی موفق در ۲ شاخص مهم، جایگاه خود را در عرصه ملی تثبیت کند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان ادامه داد: موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان در شاخص خلاقیت و نوآوری با به‌کارگیری ایده‌های نو در طراحی فضا، روایت‌گری آموزشی، تولید محتوای بومی و تخصصی، و همچنین ارتباط موثر با مخاطبان، موفق شد رتبه نخست کشور را کسب کند. این موفقیت مرهون تلاش بی‌وقفه و نگاه خلاقانه کارشناسان و همکاران سخت‌کوش این مجموعه است.

موزه‌ای بر مدار ترویج فرهنگ حفاظت از تنوع‌زیستی

وی بیان کرد: موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان با رعایت دقیق استانداردهای حرفه‌ای موزه‌داری و به‌روزرسانی زیرساخت‌های فنی و حفاظتی در شاخص‌های معرفی، نگهداری، حفاظت و اعمال استانداردهای فنی و فیزیکی، موفق به کسب رتبه سوم کشور شد.

یوسف‌پور افزود: درخشش موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی سمنان در ارزیابی کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم) نشان‌دهنده عزم جدی مجموعه محیط‌زیست استان سمنان در ارتقای کیفی فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ حفاظت از تنوع‌زیستی و منابع طبیعی است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان این موفقیت را بخشی از دستاوردهای کارکنان این اداره‌کل در بخش موزه تاریخ طبیعی و تنوع‌زیستی برشمرد و ابراز امیدواری کرد: مسیر رشد و نوآوری در حوزه موزه‌داری محیط‌زیست با قدرت و انگیزه بیشتری ادامه یابد.

به گزارش ایرنا، گورخر، قوچ، میش، مرال، آهو، جبیر و شوکا از جمله گونه‌های جانوری شاخص و بارز علف‌خوار و پلنگ و یوزپلنگ از جمله گوشتخواران شاخص حیات وحش استان محسوب می‌شوند.

۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه‌های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه‌های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می‌کنند.

پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان است و هم چنین سمنان منطقه‌های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکار ممنوع دارد.

مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار است و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است که نیاز به حفاظت دارد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها