چراغ طرح «ساحل امن» روشن شد

چراغ طرح «ساحل امن» روشن شد

 ساری – ایرنا – رئیس هیات نجات غریق و غواصی استان مازندران از تخصیص اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی وزارت کشور برای ارتقای سامانه و راه اندازی مجدد طرح «ساحل امن» در این استان خبر داد .

نقی کریمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این طرح ابتکاری ارائه شده از سوی هیات نجات غریق مازندران که مدل آن توسط کارشناسان دانشگاه مازندران طراحی و اجرایی شد در سال ۱۴۰۰ به صورت آزمایشی در سواحل دریای خزر در مازندران به اجرا درآمد.

وی عنوان کرد: در آن زمان با اجرای این طرح بخش عمده ای حوادث ناشی از غرق شدگی در دریای خزر مدیریت شد و در آن سال تعداد غریق در دریا قابل توجه کاهش یافت.

رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران اضافه کرد:‌ پس از آن با توجه به اینکه سامانه پشتیبان طرح به بروزرسانی نیاز داشت عدم تزریق اعتبار مورد نیاز باعث شد تا ساحل امن برای چند سال راکد بماند و اجرایی نشود.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای این طرح برای کاهش غریق در دریای خزر و پیگیری های انجام شده با وزارت کشور و توجیه ضرورت این امر ،‌تصریح کرد: خوشبختانه این موضوع منجر به نتیجه شد و وزارت کشور اعتبار مورد نیاز را تزریق کرده است .

کریمیان گفت‌: طبق تفاهم نامه منعقده با پیمانکاران، با تخصیص این میزان اعتبار بخشی از مراحل بروزرسانی سامانه پشتیبان طرح انجام می شود تا در زمان اجرای طرح سالمسازی دریا از اول خرداد ماه این طرح وارد فاز اجرایی می شود.

چراغ طرح "ساحل امن" روشن شد

وی اظهار داشت: برای تکمیل روند بروزرسانی و آماده سازی طرح به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است که موافقت اولیه وزارت کشور برای این منظور اخذ شده است .

رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران ادامه داد: این سامانه که به عنوان مرکز فرماندهی طرح در هفت استان ساحلی کشور به شمار می رود می تواند در کاهش غریق در دریا تاثیر بسزایی داشته باشد.

برای اجرای طرح ساحل هوشمند یک مرکز مانیتورینگ در بابلسر ایجاد شد که از طریق مچ‌بندهای هوشمند و مجهزی که در اختیار منجیان غریق قرار گرفت متصل شد؛ پایش تصویری سواحل سراسر مازندران و ارتباط مستقیم منجیان با مرکز مانیتورینگ در هنگام نجات غریق انجام می شود.

امنیت دریای مازندران برای علاقه‌مندان به شنا از آن سال با اجرای طرح ساحل امن و همچنین بهره‌برداری از طرح پایش برخط سواحل با مچ‌بندهای هوشمند که در اختیار ناجیان غریق قرار گرفت و مانیتورینگ دایمی سواحل با استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی افزایش یافت.

مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان شهرستان‌های محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا، از شاخص‌ترین شهرستان های مرکزی استان به شمار می روند.

چراغ طرح "ساحل امن" روشن شد

هرساله با نزدیک شدن فصل تابستان بمنظور جلوگیری از غرق شدن افراد در دریای خزر ،‌طرح سالمسازی با استقرار ناجیان غریق در سواحل دریا اجرا می شود. ناجیان غریق در ساعاتی از شبانه روز که مکلف هستند با گشت زنی در سواحل دریا موارد غریق را شناسایی و نجات می دهند.

البته اجرای سالمسازی دریا بدلایلی آنچنان باید و شاید موفق نبود ؛این طرح که می رفت به امیدی برای رفع معضل غرق شدگی های دریای خزر باشد اما گرفتار در مشکلات و موانع اولیه باقی ماند؛ ‌ موانعی همچون مدیریت نامتمرکز و چند دستگاهی، فقدان متولی اصلی، فقدان ردیف اعتباری و بودجه مستقل و از همه مهم تر مورد سوء استفاده قرار گرفتن توسط نهادهای خدمات رسان که پس یک دهه گریبانگیر این طرح است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها