به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمد بطحایی روز یکشنبه در مراسم تجلیل از شهروند ارزشمند، قانونمدار، داوطلب اجتماعی استان زنجان، افزود:در دهه اخیر در برخی شاخصهای آسیبهای اجتماعی، متأسفانه روند صعودی را در کشور شاهد بودهایم.
وی تأکید کرد: امیدواریم با تکیه بر مشارکت مردمی، ارتقای سرمایه اجتماعی و توسعه عدالت محور، بتوان مسیر تعالی اجتماعی کشور را با قدرت ادامه داد.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با تأکید بر اهمیت مشارکت و مسئولیتپذیری اجتماعی و بیان اینکه انقلاب اسلامی همواره قدردان تلاشهای دلسوزان عرصههای اجتماعی بوده است، افزود: تجلیل از شهروندان برتر صرفا یک مراسم نمادین نیست بلکه این رویداد در واقع ترویج فرهنگ مسئولیتپذیری، همدلی و مشارکت اجتماعی است.
وی افزود: شهروند ارزشمند کسی است که مسئولیت اجتماعی خود را نه در کلام، بلکه در عمل نشان میدهد و زمینهساز رشد و تعالی جامعه میشود.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه حوزههای اجتماعی در حال حاضر از چالشبرانگیزترین موضوعات در سطح جهانی است، تصریح کرد: امروز هیچ کشوری از چالشهای اجتماعی مصون نیست که این چالشها تنها به آسیبها محدود نمیشود، بلکه فرصتهایی در دل آنها نهفته است که میتوانند مسیر توسعه پایدار را هموار کنند.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با ابراز نگرانی از کاهش شدید شاخصهای سلامت اجتماعی در جهان، ادامه داد: دنیا امروز در شرایطی قرار دارد که در تاریخ بشر بیسابقه است و به دلایل مختلف، بسیاری از شاخصهای سلامت اجتماعی رو به افول می رود.
وی گفت: اعتیاد یکی از بزرگترین معضلات جهانی است که طبق آمارها حدود ۳۰۰ میلیون نفر از جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال دنیا تجربه مصرف مواد مخدر را دارند و سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر در اثر مصرف مواد جان خود را از دست میدهند که ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد در آمریکا هستند.
همدلی و همکاری از برجستهترین ویژگیهای یک شهروند ارزشمند
استاندار زنجان نیز در این مراسم به اهمیت تقویت سرمایه اجتماعی در کشور تاکید کرد و گفت: مراسم تجلیل از شهروند ارزشمند صرفا بزرگداشت تعدادی از شهروندان نیست، بلکه نمادی از ارج نهادن به فضیلتهایی است که جامعه امروز بیش از هر زمان دیگر به آنها نیاز دارد.
سیدمحسن صادقی، همدلی، همکاری و درک متقابل را از برجستهترین ویژگیهای یک شهروند ارزشمند دانست و افزود: این فضیلتها نه امری کماهمیت، بلکه اساس روابط اجتماعی سالم است و کسانی که بدون در نظر گرفتن دارایی مالی یا جایگاه اجتماعی، با رفتار و منش خود منشأ تأثیر مثبت در محیط پیرامونشان هستند، از احترام و منزلتی خاص در جامعه برخوردارند.
وی گفت: این افراد الگوهایی هستند که سیرهای پاک را در میان انسانها ترویج میکنند.
استاندار زنجان با اشاره به نقش مهربانی و محبت به دیگران، گفت: مهربانی چیزی تصنعی یا نمایشی نیست؛ کسانی که با صداقت و عشق به دیگران نیکی میکنند، همواره از احترام و محبت متقابل جامعه بهرهمندند و این شهروندان، مروّجان فرهنگ خیر، احسان و مسئولیتپذیری هستند.
وی گفت: از دیگر ویژگیهای این شهروندان، تلاش مستمر برای ارتقای توانمندیها و مهارتهای فردی در حوزههای گوناگون است و آنها با روحیهای فروتنی و بدون منتگذاری، در مسیر رشد اجتماعی و فردی گام برمیدارند.
بدون مشارکت مردمی گسترده عبور از بحرانها ممکن نیست
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان نیز در این مراسم با تأکید بر نقش تعیینکننده مردم در حل مسائل اساسی جامعه، گفت: مهربانی و مسئولیتپذیری اجتماعی در چند عرصه باید بهصورت ویژه نمود پیدا کند و در استان زنجان نیز اقدامات مؤثری در این زمینه آغاز شده است.
حجتالاسلام سیدمصطفی حسینی با اشاره به اهمیت انسجام اجتماعی، گفت: هرچه هماهنگی، اتحاد و همدلی بین ما بیشتر باشد، مسیر توسعه استان هموارتر خواهد شد و شاهد نتایج ملموستری در حوزههای مختلف خواهیم بود.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان، نخستین عرصه را اصلاح الگوی مصرف عنوان کرد و افزود: امروز کشور با بحرانهایی همچون کمآبی و ناترازی منابع مواجه است اگرچه نقش دولت، متخصصان و نهادهای مختلف حاکمیتی در این زمینه بسیار مهم است، اما بدون مشارکت مردمی گسترده عبور از این بحرانها ممکن نخواهد بود.
وی از راهاندازی کارگروه اصلاح الگوی مصرف در شورای فرهنگ عمومی استان خبر داد و گفت: این کارگروه طی هفتههای گذشته با مشارکت جدی فعالان اجتماعی در حال برنامهریزی برای راهاندازی یک پویش مردمی شاخص در زنجان است که شهروندان مسئول و فعالان مدنی باید در این زمینه پیشقدم شوند.