تصویب ارتفاعات جولان به عنوان یک «دارایی راهبردی و امنیتی» در پارلمان رژیم صهیونیستی

تصویب ارتفاعات جولان به عنوان یک «دارایی راهبردی و امنیتی» در پارلمان رژیم صهیونیستی

 تهران - ایرنا - پارلمان رژیم صهیونیستی در سایه تلاش این رژیم برای نفوذ به سوریه امروز (یکشنبه) در یک اقدام نمایشی بلندی‌های جولان را برخلاف قوانین بین المللی به عنوان یک دارایی راهبردی و امنیتی اسرائیل تصویب کرد. این مناطق متعلق به سوریه است.

به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری ایرنا به نقل از معاریو، کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) صبح امروز (یکشنبه) در یک اقدام نمایشی لایحه پیشنهادی «اسحاق کرویزر»، نماینده کنست این رژیم برای بلندی‌های جولان را به عنوان یک دارایی راهبردی و امنیتی رژیم اسرائیل تصویب کرد.

بر اساس این گزارش، این قانون که با حمایت ۵۴ نماینده کنست مطرح شده است، این هدف را دنبال می‌کند که بلندی‌های جولان را به صورت رسمی به عنوان منطقه‌ای راهبردی و امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کند که در افزایش قدرت و امنیت این رژیم جایگاه بالایی دارد.

اسحاق کرویزر، نماینده کنست رژیم صهیونیستی همزمان با تصویب این لایحه گفت: ارتفاعات جولان نه تنها از منظر امنیتی، بلکه به عنوان یک گنجینه طبیعی و منبع کشاورزی، یک دارایی استراتژیک برای اسرائیل است.

این نماینده کنست که ساکن شهرک‌های یهودی ارتفاعات جولان است، همچنین اظهار کرد که هدف از تصویب این لایحه تضمین مداوم و توسعه امنیت منطقه، به نفع ساکنان شهرک‌ها و امنیت رژیم صهیونیستی است.

اختصاص یک روز برای بزرگداشت بلندی‌های جولان نیز یکی دیگر از بندهای این لایحه است، بر این اساس هر ساله در پنجم ماه طِوِت (دهمین ماه سال عبری)، تاریخ اعلام حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان گرامی داشته ‌خواهد شد.

به گزارش ایرنا، بلندی‌های جولان که از منظر نظامی، اهمیت حیاتی برای رژیم صهیونیستی دارد، در سال ۱۹۶۷ و در جریان جنگ شش روزه این رژیم با مصر، اردن و سوریه، تحت تصرف صهیونیست‌ها درآمد.

اشغالگران از همان زمان تلاش می‌کنند که با کنترل این منطقه، بر دمشق و بخش‌هایی از مناطق جنوبی سوریه نفوذ داشته باشند و در جهت اهداف توسعه‌طلبانه خود گام بردارند.

با این که ارتفاعات جولان، منطقه مورد مناقشه محسوب می‌شود، ام رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۱ اقدام به تثبیت موقعیت خود در این منطقه کرد و با تصویب قانون «الحاق جولان» این منطقه را به رسمیت شناخت. همچنین در این منطقه شهرک‌سازی کرد و زیرساخت‌هایی را به‌طور گسترده توسعه داد.

این اقدام در جامعه بین‌المللی با اعتراضات شدید روبه‌رو شد و هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخت. در همین راستا، سازمان ملل متحد نیز آن را محکوم کرد و اشغال و الحاق آن را برخلاف قوانین بین المللی دانست.

در حال حاضر، ارتفاعات جولان به عنوان یک منطقه مورد مناقشه همچنان بین رژیم صهیونیستی و سوریه به موضوعی لاینحل تبدیل شده است و سوریه در تلاش‌های مختلف دیپلماتیک برای بازپس‌گیری این منطقه همچنان به نتیجه نرسیده است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا نیز در دوره اول ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۹، تصمیم گرفت حاکمیت اسرائیل بر جولان را به رسمیت‌ بشناسد، این اقدام نیز با واکنش‌های تند بین‌المللی همراه بود.

در حال حاضر نیز رژیم صهیونیستی با سقوط «بشار اسد»، رئیس جمهور سابق سوریه تلاش می‌کند برای تقویت حضور خود در بلندی‌های جولان شمار نظامیان خود را در این منطقه افزایش دهد و با ایجاد منطقه حائل امنیتی ۸۰ کیلومتری تمام تهدیدات احتمالی از سوی سوریه را خنثی نماید.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها