به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، پرهام رضایی روز یکشنبه در نشست خبری نخستین همایش ملی صنعت حلال که در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود، افزود: اکنون کشورهای برزیل، هند، آمریکا، آرژانتین و اندونزی رتبههای اول تا پنجم صنعت حلال دنیا را در اختیار دارند.
به گفته وی، برزیل با ۲۷.۹ میلیارد دلار، هند با ۲۴.۲۱ میلیارد دلار، آمریکا با ۱۵.۴ میلیارد دلار و اندونزی با ۱۳.۳ میلیارد دلار بازار حلال را در دست دارند و لهستان و فرانسه رتبه های بعدی هستند.
وی با بیان اینکه سهم ایران از این بازار جهانی زیر یک درصد است، گفت: پایین بودن سهم ایران در صنعت حلال جهان به دلیل نبود زیرساخت ها و مشکلات تولید و صادرات است.
وی هدف برگزاری همایش تجارت صنعت حلال در ایران را آسیب شناسی و پیش بینی راهکارهای رفع آن دانست و افزود: ایران در حوزه کالاهای حلال حرف برای گفتن دارد اما کمترین میزان را در تجارت آن دارد.
رضایی اضافه کرد: در یک سال گذشته جلسات مختلفی از سوی اتاق بازرگانی کرج و نهادها، تشکل ها و سازمانهای مختلف در این زمینه برگزار شد و اتاق بازرگانی ایران و تهران مورد حمایت قرار گرفت.
وی تصریح کرد: استان البرز دارای ۴ هزار واحد صنعتی و ۱۶۰ برند مطرح در زمینه غذا، محصولات کشاورزی و دارو است به همین دلیل تلاش کردیم تا با استفاده از همین ظرفیت ها صادرات صنعت حلال را در استان گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه ایران ظرفیت و پتانسیل تولید محصولات حلال را دارد، اظهار داشت: اکنون بخش عمده تجارت ایران در صنعت حلال محصولات کشاورزی است.
رضا رضایی، رئیس خانه صنعت کرج نیز در این نشست گفت: توسعه صادرات و افزایش تولید ناخالص ملی در زمینه صنعت حلال نیازمند حل مشکلات تولید است.
وی افزود: ایران ظرفیت ایجاد گردشگری حلال را نیز دارد.
ابراهیم ابراهیمی معاون حقوقی سازمان ملی استاندارد ایران نیز اظهار داشت: صنعت حلال در مقایسه با سایر صنایع نوپاست و رعایت استانداردهای آن ریشه فقهی دارد.
وی تصریح کرد: کالای حلال شامل کالا و خدمات حلال است اما اکنون بیشتر کشورهای غیر اسلامی در تجارت صنعت حلال نقش دارند.
به گفته ابراهیمی، همایش حلال ۳۱ اردیبهشت ماه جاری در نمایشگاه اگرفود واقع در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.